Hákon Arnar Haraldsson

Silkeborg er sæsonens første test

Mandag kl. 13 spiller vi sæsonens første træningskamp, når Silkeborg kommer på besøg på Nummer 10.

Kampen er på bane 1 nærmest K.B. Hallen, og der er fri adgang til at overvære den fra langsiden langs K.B. Hallen.

Vi streamer også kampen på vores Youtube-kanal med Christian Boier ved mikrofonen fra kl. 12.55, og du kan også se den via fck.dk.

Første testkamp af tre
Det er vores eneste træningskamp på dansk græs, inden truppen onsdag formiddag tager på træningslejr i Holland i 11 dage.

Der venter to kampe mod Feyenoord den 2. juli, kl. 14, og mod Club Brugge den 9. juli, kl. 12.30, og dem streamer vi også. Brugge-kampen spilles i øvrigt med to halvlege á 60 minutter.

Silkeborgs pre-season
For Silkeborgs bronzevindere er det også sæsonens første testkamp i morgen, og de har været i gang med træningen siden 15. juni, dvs en dag før vores første spillere mødte ind.

Efter kampen tager de på træningslejr i Tønder, hvor de møder St. Pauli på fredag, og desuden har de en testkamp ude mod Holstein Kiel den 9. juli, inden sæsonpremieren i 3F Superliga den 17. juli mod Lyngbys oprykkere.

Pep Biel


Europa ikke et tema - endnu
Cheftræner Kent Nielsen fortæller til klubbens hjemmeside, at de har haft en fin opstart, hvor alle er kommet tilbage med overskud og energi. De har i øvrigt trænet på græs, fordi JYSK Park får nyt kunstgræs.

Ligesom vi er Silkeborg sikre på europæisk gruppespil, og de indtræder først i Europa League-playoff den 18. og 25. august. Kikser kvalifikationen, er de sikre på Conference League-gruppespil, men det er ikke et tema for Kent Nielsen endnu: "Alt fokus er på 3F Superliga, og vi har 5-6 kampe, inden vi skal til at spille europæisk."

SIF-truppen
Hele truppen skulle være skadefri til mandagens kamp, men det vides p.t. ikke, om U21-landsholdsspillerne Sebastian Jørgensen og Rasmus Carstensen er klar til kamp, da de har haft forlænget ferie efter de tre EM-kval.kampe.

Vi får ikke vores tidligere talentspiller Nicklas Røjkjær at se, for han er skiftet til Fredericia. SIF har også sagt farvel til målmanden Stan van Bladeren, og foreløbig er de eneste nye ansigter to "gamle kendinge". Lukas Engel, som SIF lejede i Vejle i foråret, har skrevet en 5-årig aftale, og Oscar Hedvall er vendt tilbage efter udleje til Fredericia.

Seneste SIF-test for to år siden
Vi spillede også træningskamp mod Silkeborg for knap to år siden og tabte 1-3 i Parken den 30. august Preseason var forskudt på grund af Covid-19, og det var vores første kamp siden kvartfinalen mod Manchester United den 10. august i Köln...


Fra den start-11'er mod Silkeborg er Kalle, Boilesen, Stage og Zeca i truppen i dag. Nu skal man jo ikke lægge alverden i, hvem der starter i testkampene - slet ikke i sæsonens første - og på bænken sad også Pep Biel, Falk, Victor K og Bøving.

Alle er ved at være tilbage fra ferie
William Bøving kommer helt sikkert ikke i kamp mandag, da han har fået nogle "studenter-fridage" og først er tilbage på onsdag, når vi flyver til Holland.

Det er heller ikke aktuelt for Grabara, Khocholava og Claesson, som først er vendt tilbage til træningsbanen i dag, og Boilesen vender tilbage mandag som den sidste af landsholdsspillerne. Der er også andre, der af belastningsmæssige årsager ikke skal spille kamp, men træner i stedet.

Truppen er klar mandag formiddag, og her vil det vise sig, hvem der er fit for fight til sæsonens første testkamp.