Action i feltet

Sidste nyt før Randers-FCK

Stage tilbage
Jens Stage startede inde i forårets første syv kampe, men havde så karantæne i Aalborg, inden han igen var med hjemme mod FC Midtjylland 10. april. Siden har han siddet ude i seks kampe med en skade og er nu tilbage igen og kan få sin FCK-kamp nr. 112, hvis han kommer på banen.

Jens Stage


Et forår uden straffespark?
Det står ikke i reglerne, at vi skal have et straffespark hver halvsæson, men statistisk set er det kun sket én gang før (foråret 2011), at vi har spillet et helt Superliga-forår uden at få straffespark.

Vi skal tilbage til 2009 for at finde et forår, hvor vi fik det første straffe i maj. Det blev til gengæld guld værd, for det udnyttede César Santin til at score kampens enlige mål i Esbjerg, og det sikrede os mesterskabet i næstsidste spillerunde.

César Santins straffe i Esbjerg den 24. maj 2009


Ugen efter fik vi i øvrigt to straffespark i sæsonafslutningen hjemme mod Randers, og siden har vi kun fået ét straffe mere mod Randers, og det scorede Alexander Kacaniklic på i Parken i oktober 2014.

Vores seneste straffespark i denne sæson scorede Jonas Wind på den 31. oktober 2021 hjemme mod Vejle.

Alexander Kacaniclic i aktion mod Randers i efteråret 2017. Foto: Getty Images


Randers: I "overgangstrøjer" - og uden Thomasberg
Randers har i dag premiere på en trøje, som de kalder en overgangstrøje. På grund af de globale problemer med produktion og levering er deres nye hjemmebanetrøje nemlig først klar til efteråret.

Da cheftræner Thomas Thomasbergs søn skal konfirmeres i dag, står assistenttræner Rasmus Bertelsen i spidsen for holdet. Han fortæller til Randers Amtsavis, at han har revanche til gode mod netop FCK, for vi var hans første modstander, da han overtog cheftrænerjobbet efter Ricardo Moniz i vinteren 17/18 og tabte 1-5 i Parken:

"Det er en af de værre oplevelser, jeg har haft som fodboldtræner. Vi var det bedste hold på banen de første 15 minutter, men et kvarter senere havde de scoret fire gange. Det vil jeg meget gerne undgå, men jeg vil også mene, at Randers FC er i en noget anden forfatning nu end dengang," sagde han til Amtsavisen med et smil.

Randers har Stephen Odey tilbage fra karantæne, og nye i truppen er også reservekeeper Jonas Dakir og Jeppe Kudsk med i truppen. Ud går Simon Graves (karantæne), Alexander Simmelhack (med U17-landsholdet) og målmand Alexander Nybo.

Robert Skov
Vi scorede fem mål mod Randers i februar 2018 - uden at Robert Skov kom på tavlen! Foto: Getty Images

 

Dommerne
Dommer: Sandi Putros
Linjedommere: René Risum og Lars Rix
Fjerde dommer: Lars Læbel Graagaard
VAR & AVAR: Jens Maae og Steffen Beck Bramsen

Putros dømmer sin 10. FCK-kamp – den seneste var Derbyet i Parken i april. Han dømte også vores udekamp i Randers i september 2021.


Kort, karantæner og skader
Karantæne: Kevin Diks og Nicolai Boilesen samt Randers FC’s Simon Graves

Karantæne ved næste advarsel
Alle advarsler: Peter Ankersen, Denis Vavro og Pep Biel
Advarsel til 4 eller 6 strafpoint: David Khocholava
Advarsel til 6 strafpoint: Rasmus Falk

Skader
Nicolai Jørgensen, Carlos Zeca, Akinkunmi Amoo, Victor Kristiansen og Marios Oikonomou (syg).

TV
Du kan se kampen på TV3+ og Viaplay, der sender optakt fra kl. 15.00.