Atiba Huutchinson og Libor Sionko og PSV's Ibrahim Afellay

To tætte PSV-opgør i 2009

Vi har mødt PSV to gange før i europæisk fodbold, og begge gange var det tætte kampe. Det var i UEFA Cup-gruppespillet i efteråret 2009, hvor CfR Cluj og Sparta Prag også var med i gruppen.

Defensivt næsten perfekt kamp
I det første møde i Eindhoven stod vi godt og kompakt i kæderne i en opstilling med Grønkjær som ”hængende angriber” bag N’Doye, og de ca. 700-fans på Philips Stadion kunne flere gange høres – blandt andet da Wiland efter en halv times tid snuppede et straffe fra Jonathan Reis, som Antonsson begik efter et boldtab.

PSV fik aldrig rigtig gang i sit sædvanlige spil, så selv om de havde kampens bedste muligheder, lignede det længe, at vi kunne slippe afsted med det ene point – indtil 18 minutter før tid, hvor Reis flugtede bolden i nettet. Langt inde i tillægstiden var Ailton tæt på at styre et Santin-indlæg i nettet, men det endte med en smal 1-0-sejr.

Foto: Daniel Rommedahl, FCK.DK
Flot opbakning i Eindhoven


”Defensivt var det næsten en perfekt kamp,” sagde Ståle bagefter. ”Normalt producerer PSV et to-cifret antal chancer på hjemmebane, men vi holder dem nede på tre stykker. Mange spillere leverer en rigtig god kamp, og holdet viser stor fysisk kapacitet og gennemfører taktikken meget loyalt.”

”Offensivt sidder jeg tilbage med en lidt mere blandet følelse. PSV er et rigtig godt hold, og det må man altså tage hensyn til. Nu hørte jeg de såkaldte TV-eksperter derhjemme mene, at vi ikke forsøgte nok, men sådan en kommentar kan de forhåbentlig kun komme med, fordi de ikke selv har spillet international fodbold i mange år. Vi mangler lidt dygtighed og held og skaber nok lidt for få chancer, men ikke desto mindre var det en kamp, der kunne være gået begge veje,” konstaterede Ståle.

Vi spillede i øvrigt i en speciel hvid trøje, fordi Holland havde indført forbud mod alkoholreklamer, så vores daværende tøjmand, Preben ”Jet” Jensen, måtte trykke hvide felter oven på de trøjer med ”Kildevæld” på brystet, som vi havde spillet med i Stabæk tidligere på sæsonen.

Grønkjær i en lidt atypisk spilledragt - hvidt (uden Carlsberg), hvidt og sort


Forrygende første halvleg i Parken
Hjemmekampen mod PSV blev spillet torsdag den 5. november på et helt nyt græstæppe, der i al hast var anlagt efter lørdagens Sensation-koncert. 21.605 tilskuere mødte op trods silende regnvejr og så os spille en virkelig stærk første halvleg, hvor Grønkjær bragte os foran seks minutter før pausen på et straffespark begået mod N’Doye.

Da havde PSV ellers holdt målet rent i seks ud af syv europæiske kampe, men vi dominerede dem totalt før pausen.

Jubel efter Grønkjærs straffescoring


Vi kunne også have øget føringen efter pausen, men i stedet kom PSV i gang og begyndte for alvor at presse os, og det var ærgerligt, men ikke ufortjent, at ungareren Dzsudzsak udlignede 20 minutter før tid. Vi viste dog styrke og moral ved at presse kraftigt på mod slutningen, hvor både N’Doye, Santin og Sionko havde mulighed for at sikre sejren, men det endte 1-1.

Sionko har været tæt på, og vi appellerer forgæves for straffe


”Vi spiller noget af det bedste fodbold, vi har gjort i lang tid, og det vel og mærke mod et godt hold,” sagde Grønkjær bagefter. ”Vores 2. halvleg var ikke helt så god som den første, for her var det virkelig os der svingede taktstokken. Vi fulgte gameplanen, fik rykket os lidt længere frem end i Eindhoven, og det hele lykkes meget godt.”

Det uafgjorte resultat betød, at vi stadig kunne avancere fra gruppen, og vi løste opgaven ved at slå Cluj 2-0 hjemme og vinde 3-0 i Prag på en uforglemmelig snevejrsaften otte dage før jul.

>> Find din plads til returkampen i Parken