Søren Vesterbæk, KFUM, Andres Hall Toft, FCK og Asbjørn Wulff Helge, KFUM

KFUM København er ny samarbejdsklub

F.C. København er glade for at præsentere KFUMs Boldklub København som ny samarbejdsklub.

”Vi er rigtige stolte af, at KFUM kan se værdien i at blive en del af vores stærke samarbejdsklubprojekt, hvis kerneværdi er, at alle børn har ret til god fodboldtræning," siger Anders Hall Toft, leder af F.C. Københavns samarbejdsklubprojekt.

"Med stor ydmyghed, dialog og anerkendelse ønsker vi, at understøtte børnenes læring og trivsel i KFUM.”

”Ydermere ønsker vi gennem sparring, træneruddannelse og supervisionsforløb at bidrage til trænernes udvikling, så KFUM får endnu bedre læringsmiljøer for børne- og ungdomsmedlemmerne.”

”Udover at understøtte trænernes udvikling samt selve børnemiljøet, ønsker vi også at skabe rammerne for ledernes udvikling," fortsætter Anders Hall Toft.

"Derfor har lederne i KFUM mulighed for at blive en del af et børnelederforum, der af flere omgange afholdes i foråret og efteråret. Det er et forum for alle børnelederne i vores samarbejdsklubber, hvori der er mulighed for vidensdeling og for at udvide sit netværk”.

KFUM Boldklub ser også frem til samarbejdet:

”Vi er glade for at blive en del af F.C. Københavns klubsamarbejde, herunder at klubbens medlemmer kan se frem til at få invitationer til udvalgte kampe i Parken," siger Søren Vesterbæk, der er sportslig ansvarlig i KFUM.
 
”Men KFUM har særligt fokus på de dele af aftalen, der kan inspirere vores trænere og spillere i det daglige. Dette er blandt andet gennem supervision og inspirationstræning fra FCK, men også gennem FCKs øvelsesbank."

"Dette vil indgå i vores arbejde for en endnu bedre træning for klubbens børn med det formål at skabe et stimulerende og trygt træningsmiljø, hvor de kan udvikle sig til at blive sin egen bedste udgave,” siger Søren Vesterbæk.

Om KFUMs Boldklub København
KFUMs Boldklub er en selvstændig idrætsafdeling under KFUM Centralforeningen. Klubben blev den 4. juni 1899 stiftet på en grøftekant ved Fælleden under navnet Kristelig Idrætsforening. Senere fik klubben navneforandring til det nuværende KFUMs Boldklub.

Klubben begyndte med fodbold i 1899, og allerede fire måneder efter indvielsen af Københavns Idrætspark spillede man i september 1911 den første af en hel del kampe på banen. Normalt spillede man dog sine kampe i Fælledparken, indtil klubben i 1921 rykkede ud til sine nuværende arealer i Emdrup.

Efter indførelsen af de landsdækkende divisioner, har KFUM spillet en enkelt sæson i den bedste række, da man blev nr. 2 i 2. division i efteråret 1957 og rykkede op i 1. division. Det blev dog kun til en enkelt sæson i 1958, inden man rykkede ned igen.

I dag spiller klubbens bedste herreseniorer i Danmarksseriens pulje 2.

Ud over fodbold har KFUM med årene også fået håndbold, badminton og bordtennis på programmet.

>> Læs mere om KFUMs boldklub her