Jubel efter scoring

Flot 4-1-sejr til ungt U19-hold

U19 vandt også den anden kamp i gruppespillet i Marbella, da Esbjerg her til aften blev besejret med 4-1, men det var i praksis et forstærket U17-hold, som indledte kampen.

Kun keeper Samuel Andersen, Emil Møller og Emil Rohd var fra U19-truppen, men Samuel har kun stået en enkelt kamp og Rohd haft et enkelt indhop, mens Møller har været med i de fleste kampe.

Emil Møller
Emil Møller bar anførerbindet i aften. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Esbjerg stillede, så vidt vi lige kunne se, med et noget ældre hold, selv om det heller ikke var et "rent" U19-hold. Vestjyderne fik heller ikke den bedste optakt til kampen, for en af de minibusser, som holdene kører til og fra hotellet i, den blev simpelthen fanget i den tætte myldretidstrafik på hovedvejen mellem Marbella og Estepona og holdt længe helt stille i en tunnel.

Kickoff blev derfor udsat fra 18.30 til 18.50, før vi kom i gang i den kølige aftenluft, for lige så dejligt varmt det er, når solen skinner, så falder temperaturen, når solen går ned. Bare spørg vores reserver på bænken, der sad og småfrøs lidt...

Men de fik noget at glæde sig over allerede i det 6. minut, da Thomas Jørgensen midt i feltet bankede bolden i nettet til københavnsk føring.

Thomas Jørgensen
Thomas Jørgensen stod for kampens første mål. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Efter godt et kvarter kunne Samuel Andersen ånde lettet op over, da dommeren kun takserede en nødbremse lige uden for feltet til gult kort, og han snuppede også den efterfølgende dødbold. Samuel, altså.

Esbjerg havde bolden mest frem til midten af halvlegen, hvor vi igen var oppe og udfordre med et giftigt Emil Rohd-indlæg og en god chance til Thomas Jørgensen for at blive dobbelt målscorer. Også anfører Møller var tæt på, da han tog et flot soloraid ind i Esbjerg-feltet, men 1-0 holdt sig til pausen.

Emil Møller
Emil Møller var lige ved at score på et flot soloraid. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Efter pausen var vi stadig rigtig godt med i spillet, og alle ydede en kæmpe arbejdsindsats mod esbjergenserne, der en gang imellem fandt grovfilen frem, som f.eks. da Oscar Højlund et par gange udfordrede med hurtige ryk og driblinger på midten.

Den ene gang lignede det en udskiftning, så Orri Óskarsson blev sendt ud og varme op, men Oscar kom på højkant, så Orri måtte vente til midt i 2. halvleg.

Emil Winther Højlund
Oscar Højlund har sat et par vestjyder. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Da var Esbjerg begyndt at presse mere og mere på og havde til sidst også fået udbytte, da Denis Catovis efter en times spil sparkede bolden flot op i krydset til 1-1.

Men da Orri og Daniel Haarbo kom på banen, begyndte vi snart at sætte os på kampen igen, og da der manglede små 20 minutter, pegede den norske dommer på 11-meter pletten, da Noah Donovan Sahsah blev nedlagt i feltet. Orri svigtede ikke og bragte os foran med et fladt skud ude i den ene side.

Efter endnu et hårdt frispark på Oscar Højlund lå han lidt med krampe og blev kort efter udskiftet med tvillingebror Emil, og Eggert Gudmundsson kom også ind for Nikolaj Zachariassen.

Esbjerg jagtede ihærdigt en udligning og blev temmelig vrede over, at et sammenstød i vores felt endte med gult kort for film og ikke med straffespark.

I stedet gik Orri op og scorede til 3-1 i den anden ende, da der manglede fem minutter.

Orri Óskarsson tiljubles af Thomas Jørgensen, Noah Donovan Sahsah og Eggert Gudmundsson. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Men den islandske målmaskine var ikke færdig endnu, og et par minutter inde i dommerens tillægstid fuldendte han sit hattrick ved at løbe fri af forsvaret og sparke bolden fladt ind under keeperen til slutcifrene 4-1.

Det lyder overbevisende, men indtil vi kom på 2-1, var det en ganske jævnbyrdig affære, hvor vi som nævnt måtte arbejde hårdt for sagen.

Men spillerne spillede modigt, klogt og koncentreret, og cheftræner Hjalte Nørregaard var efter kampen imponeret over den præstation, der blev lagt for dagen, hvilket spillerne også fik at vide, inden sejrssangen lød i omklædningsrummet for anden kamp i træk.

Det har ingen af de andre hold i turneringen præsteret, her hvor alle har spillet to kampe, men vi skal stadig have mindst et point i den sidste kamp mod Hammarby på lørdag kl. 12, hvis vi skal spille finale på mandag:

1. FCK 6 point, målscore 7-3
2. Hammarby 4 point, målscore 3-2
3. Esbjerg 1 point, målscore 2-5
4. Aalesund 0 point, målscore 3-5

I den anden gruppe har FC Midtjylland og Molde hver 4 point, Strømsgodset 3 og BK Hácken 0. Her mødes FCM og BK Häcken i sidste runde, mens Molde og Strømsgodset spiller en ren norsk gruppekamp.