Luther SIngh

Kampreferat: Så gik den ikke længere

Efter fem Superliga-udesejre i træk gik den ikke længere - og det samme gjaldt Jonas Winds flotte stime med 15 straffe-scoringer i træk.

De to hold
Sønderjyderne måtte undvære Marc Dal Hende, mens vi var uden skadede Zeca, Falk, Wilczek, Kristiansen og Stage samt karantæneramte Khocholava.

Victor kom tilbage fra U21-landsholdstur med nogle problemer og nåede ikke at blive klar, og Stage blev skadet til træning forleden. Derfor spillede Diks venstre back, og Ankersen højre, og Højlund tog højre kant. I forvejen var Gabrielsen udset til at erstatte Khocholava og Johannesson til at spille ved siden af Lerager på central midt.

Udmærket start
Vi kom udmærket i gang i det silende regnvejr, hvor ca. 1.000 FCK-fans havde taget plads i udebaneafsnittet bag det mål, vi forsvarede i 1. halvleg.

Allerede efter et par minutters spil var Jonas Wind tæt på at nå et hårdt Ankersen-indlæg efter en fiks Pep Biel-hælaflevering, og kort efter satte Højlund Lerager op til et udmærket skudforsøg, som blev blokeret.

Vi fortsatte dominansen til omkring det 20. minut, men bortset fra nogle hjørnespark skabte vi ikke alverden i offensiven, og efterhånden sneg der sig lidt for mange fejl ind i vores spil.

Hjemmeholdet lugtede lunten og kom længere frem på banen, og de var ikke længe om at komme til et par store chancer. Efter 25 minutter snød Emil Holm to mand i højre side og spillede bolden på tværs, og lidt uden for feltet huggede Ekani til bolden, der tog indersiden af stolpen og passerede bagom Grabara på tværs af målet.

Fem minutter senere fik Prosser også en god kontrachance, da Taiwo spillede ham fri, men Ankersen pressede ham, og han sparkede tæt forbi den fjerneste stolpe.

SønderjyskE tog teten
Efter en halv times spil appellerede vi forgæves for straffe for hands på en Pep Biel-dødbold, og i stedet tog SønderjyskE teten i det 33. minut. Der opstod lidt klumpspil i vores felt, og lidt tilfældigt endte bolden for fødderne af Jeppe Simonsen, der sparkede den ind.

Vi fik igen mere spil frem mod pausen, men stadig uden at komme til afslutninger, og til gengæld måtte Gabrielsen i sidste øjeblik ned og tackle Taiwo efter en hurtigt sønderjysk kontra.

Vi fortsatte med at dominere efter pausen, men der gik et lille kvarters tid, før vi begyndte af komme til noget. Diks havde et udmærket skud, som Lawrence Thomas reddede til hjørne, og Højlund afsluttede lidt efter en fin aktion med et skud, der blev blokeret.

Det blev også hans sidste, inden han gav plads for Luther Singh, hvorefter Jonas Wind og Pep Biel fik deres ”normale” positioner, mens Bøving og Singh spillede kanter.

Udligning af Pep Biel
Det så ud til at gavne vores offensiv, og der gik ikke længe, før Jonas Wind satte Pep Biel op til udligningen til 1-1, som spanieren sparkede ind med en præcis højre.

Vi sad fortsat solidt på spillet og lagde tungt pres på sønderjyderne, som kun levede på spredte kontraer. Vi kom til flere gode indlæg, men stadig uden at det førte til afslutninger.

Ti minutter før tid fik Elias Jelert debut, da han afløste Bøving på højre kant, og med fem minutter igen appellerede vi igen for straffe, da Emil Holm havde armen på et Ankersen-indlæg.

Denne gang tjekkede dommer Burchardt VAR-skærmen og pegede herefter på 11-meter pletten.

Men efter 15 straffescoringer i træk, sendte Jonas Wind bolden langt over mål, og selv om vi pressede hårdt på ind i de fire minutters tillægstid, skabte vi ikke flere chancer til sejr.

Derfor måtte vi for anden kamp i træk nøjes med det ene point, og vi ligger stadig tre point efter FC Midtjylland i toppen af tabellen, mens AaB kan hale ind på os med en sejr mandag aften.