Jess Thorup

Thorup om udfordringen uden Zeca og Falk: Andre skal tage større ansvar

Rasmus Falks skadesperiode blev for nylig forlænget, og anfører Zeca er ude med en alvorlig knæskade i lang tid. Så Jess Thorup står med en stor opgave på den centrale midtbane i den kommende tid.

Det er bare et af mange temaer i den længere snak med cheftræneren, som du kan høre i den podcast, der udkom torsdag.

En udfordring vi skal løse
”Mange ser det helt sikkert som et problem, vi ikke kan løse på den korte bane. Der er jeg slet ikke. Selvfølgelig er vi realistiske - og ved, at vi har et problem, men vi er nødt til at angribe det problem og se det som en udfordring, vi skal løse. Andre vil få chancen, og flere af vores unge spillere skal træde et skridt frem og tage større ansvar. Det glæder jeg mig til at se og til at arbejde med, selvom det er hårdt at miste to af de bedste spillere i Superligaen - det er der ikke mange hold, der kan håndtere. Men jeg er sikker på, at vi finder nye konstellationer, som kan drille modstanderne på en ny måde,” siger Jess Thorup i podcasten.

Udsving forventeligt med unge spillere
”Det handler om at skabe nye relationer, men det er ikke bare noget, man køber nede på hjørnet i shoppen. Det bygger man over tid, og nu skal vi bruge den tid på at skabe nye relationer, og det er vi klar til. Vi har unge mennesker, der står klar til at hoppe ind og træde i karakter. Vi vil sikkert se nogle svingninger i vores præstationer, for når man mister to så fundamentale brikker i vores puslespil, så vil du se udsving. Men det er vi ikke bange for, for vi føler vi har spillerne og fundamentet til at bringe nye ind, og det arbejde glæder vi os til.”

”Vi skal arbejde med de muligheder, der er. Hvem er klar til at tage dirigentstokken, og hvem er klar til at gribe den chance? Vi har unge islændinge på 18-19 år, vi har Stage og Pep, og vi skal huske Lukas (Lerager, red.) der har spillet de sidste mange kampe, og som nu skal til at tage mere ansvar. Og det skal alle folk generelt.”

Løsninger skal testes på træningsbanen
”Jeg har også brugt de seneste uger på at opstille forskellige scenarier, for at finde ud af, hvad en mulig løsning kunne være. Men så er man i mit job også nødt til at være pragmatiker og se på, hvad der viser sig kamp for kamp og ude på træningsbanen, så vi står bedst muligt rustet. ”

”En ting, er hvad jeg har inde i hovedet, men jeg er nødt til at se, hvad det skaber af dynamikker hos den enkelte og i de nye konstellationer, ved at rykke lidt rundt, inden jeg kan sige, at jeg har det endelige svar. Det vil vi se over de næste par kampe,” lyder det fra Thorup.

Næste opgave for ham og holdet er på søndag på udebane mod SønderjyskE kl. 18.00. 

>> Hør hele podcasten med Jess Thorup her