Roony Bardghji

Roony Bardghji efter første seniormål: Lærerigt for mig


Onsdag scorede Roony Bardghji sit første mål på seniorniveau, da han var på pletten i 4-1-sejren over Hillerød på Nummer 10. 

”Det var rigtig fedt at få scoret mit første seniormål og hjælpe holdet på den måde, men jeg må også sige tak til Luther (Singh, red.) for oplægget. Det vigtigste for mig er at spille og vise mig frem, og så tænker jeg ikke så meget over mine mål. Nogle gange scorer man, andre gange ikke,” siger Roony Bardghji.

Ny position helt fremme

På det ubesejrede U19-hold huserer han normalt på højrekanten eller på den offensive centrale midtbane, men i træningskampen mod Hillerød lå han længere fremme, da hverken Wilczek, Højlund eller Wind var med i truppen.


”Jeg spillede som angriber i dag, og det er faktisk rigtig længe siden, jeg sidst spillede på den plads. Men det er kun godt at få prøvet sig af og blive udfordret. Det er lærerigt at spille nye positioner, og jeg er bare glad for at få chancen,” siger den svenske U17-landsholdsspiller og fortsætter:

”Det er altid sjovt at få lov at komme op og spille med gutterne. De tager hånd om mig, og hjælper og guider mig inde på banen så meget de kan. Det er jeg rigtig glad for, og det gør det nemmere for mig.”



Tempo i tanke og handling

Roony Bardghji, der fylder 16 år til november, spillede for nylig også med i reservekampen mod FC Nordsjælland. Og kampene i ’de voksnes rækker’ giver ham meget mere end bare minutter i benene.



”Sådan en kamp er rigtig god for mig, for jeg lærer meget af at spille med de andre. Hvis jeg får muligheden en anden gang, så ved jeg, hvad jeg skal arbejde på i mellemtiden. Det går hurtigere end i U19-ligaen, så det er klart tempoet, jeg skal udvikle. Og vænne mig til at tænke hurtigere. Men ellers er der ikke så stor forskel spillemæssigt. Jeg skal stadig være mig selv og spille mit spil, og bidrage så meget som muligt til holdet,” slutter Roony Bardghji.

Roony & Co på U19-holdet har hidtil vundet samtlige kampe syv i sæsonen. Næste opgør er mod Esbjerg på udebane den 23. oktober.

>> Se Roonys mål mod Hillerød her