Spillerne jubler efter kampen

Kampreferat: Solidt og effektivt - femte Superliga-udesejr i træk

Vi startede med samme 11 som i de seneste Superliga-kampe, mens FC Nordsjælland havde Diomande tilbage fra karantæne, og under opvarmningen blev keeper Dudu skadet, så den 19-årige ghaneser, Emmanuel Ogura, blev kastet for løverne til sin debutkamp.

For sjette kamp i træk var vores udeafsnit udsolgt med 2.400 københavnere bag det ene mål, og ligesom spillerne hungrede de efter revanche efter nederlagene mod FC Midtjylland og Nykøbing FC.

Selv om vi ikke havde tabt i Farum i de seneste syv kampe, så har det ofte været tætte kampe, hvor vi har haft det svært, og sådan så det også ud i dag, indtil vi var halvvejs.

FCK-fans i Farum


FC Nordsjælland kom til kampens første gode chance efter mindre end to minutter, da Villadsen fandt Schjelderup i feltet, men Zeca kastede sig godt ned og tacklede til hjørne.

Vi svarede igen med et godt Bøving-indlæg, som Stage headede på tværs foran deres mål, men Pep Biel kunne ikke nå frem og lavede i stedet frispark på Thychosen.

Generelt havde vi godt styr på tingene i indledningen, selv om vi havde et par boldtab hist og her, men det havde hjemmeholdet også, og vi bremsede ofte deres opspil med gode placeringer og resolutte indgreb.

Efter 13 minutter afsluttede vi et godt, langt angreb med at Jonas Wind kom på skudhold i højre side af feltet, men Ogura nåede godt ned og parere hans flade afslutning.

Jonas Wind


Et par minutter senere strejfede et Villadsen-indlæg den liggende Victor Kristiansens hånd, og nordsjællænderne havde mere travlt med at appellere (forgæves) for straffe end at afslutte den ellers ganske pæne chance.

FC Nordsjælland kom mere med i spillet de næste minutter, og efter et par mislykkede fremlægninger kom Adingra på skudhold uden for feltet i det 18. minut, men sendte bolden nogle meter forbi mål.

Minuttet efter diskede vi helt nede fra Grabara op med et af de smukkest gennemførte angreb, vi længe har set. Victor, Zeca og Diks spillede sig behændigt ud af et halvhjertet FCN-pres, der efterlod seks mand på vores halvdel, mens Lerager tog et dybdeløb og fikst lagde Diks’ fremlægning til rette for Stage.

Han overlod til Jonas at spille Bøving fri i venstre side af feltet, og med stort overblik lagde den 18-årige kant på tværs til den helt fri Stage, som havde let ved igen at blive målscorer i Farum.

Jens Stage


Midt i halvlegen blev Kian Hansen afløst af Maxwell Woledzi, efter at anføreren uheldigt vred rundt på anklen i en duel med Jonas. Hans holdkammerater havde stadig svært ved at komme frem til noget, når de nærmede sig vores felt, og når de engang imellem kom tættere på, virkede det som om de helst ville kombinere sig helt ind til stregen, før en afslutning kunne komme på tale. Og det forhindrede vi effektivt.

Lidt efter den halve time var Adingra ved at sno sig fri på baglinjen, men lod sig helt tydeligt bare falde uden at nogen rørte ham. Det påtalte Lerager temmelig kraftigt, og da Frese samtidig gik hårdt til Zeca, var der optræk til lidt tumult. Det gik dog hurtigt i sig selv, og dommer Kristoffersen nøjedes med en påtale til Adingra og Lerager.

Nordsjællænderne havde bolden meget i denne periode, mens vi sled med at sætte vores offensive spil, og ti minutter før pausen lykkedes det dem at kombinere sig til en stor chance. Villadsen fandt Kofod i udkanten af feltet, men Grabara hev en god redning frem på hans flade afslutning, som han nok gerne ville have ramt lidt bedre.

Kamil Grabara


Fem minutter før pausen var vi tæt på en stor chance, da Stage kom en anelse for sent til et Pep Biel-indlæg. I stedet fortsatte FCN frem til pausen med megen boldbesiddelse og kunne vel egentlig være ganske godt tilfredse med de første 45 minutter. Selv om vi førte, havde kampen langt hen ad vejen været jævnbyrdig, men med effektiviteten til forskel. Og det blev endnu tydeligere efter pausen!

Nede foran vores heppende, hoppende og syngende fanskare fik vi nemlig en perfekt indledning på 2. halvleg, da Jonas chippede Diks fri i højre side af feltet, og inde foran kom Thychosen først på hans flade indlæg og ”snød” Bøving for en scoring.

William Bøving


Glæden blev dog kortvarig, for et par minutter efter pandede Adama Nagalo helt umarkeret et Frese-hjørne i nettet. Lidt efter fik Adingra god tid og plads i feltet, men overplacerede sin afslutning, og i stedet svarede vi igen med en smuk dødboldscoring.

Pep Biel slog den fra midt på deres halvdel, Khocholava steg til vejrs i feltet sammen med en hær af rødtrøjer og headede på tværs, hvor Diks gjorde arbejdet færdigt med et præcist hovedstød.

Kevin Diks


Det er forkert at sige, at det knækkede dem helt, for de forsøgte selvfølgelig at komme igen, men de manglede stadig skarphed og effektivitet. Men det havde vi i den grad, da vi midt i halvlegen kom på 4-1.

Stage snittede et langt Grabara-udspark videre til Jonas, der med ryggen til deres mål chippede den bagover, så Pep Biel var helt fri, og da Ogura kom stormende ud i ham, løftede han elegant bolden over ham og ned i det tomme mål.

Pep Biel


Fire kasser i Farum – det har vi kun prøvet én gang før, da vi sikrede guldet i foråret 2004, men der var mere i godteposen. Fem minutter senere fik Jonas frit skud fra kanten af feltet, men sparkede tæt forbi, og lidt efter fik vi næsten fem minutter i overtal, efter at Nagalo måtte udgå med en skade. De gjorde ganske vist hurtigt klar til udskiftninger, men ventede alligevel flere spilstop, hvilket flere af spillerne på banen så ud til at have svært ved at forstå.

I et af spilstoppende fik Zeca gult kort for kortvarigt at holde Diomande på skulderen lige uden for feltet, men Frese sendte frisparket lige i muren, hvorefter de til sidst skiftede ud, og vi benyttede også lejligheden til at sende Jóhannesson ind for Lerager.

Ísak Bergmann Jóhannesson


Han fik fornøjelsen af at lukke og slukke ti minutter før tid, men Jonas Winds opspil var det absolutte højdepunkt i den aktion. På midten stjæler han bolden fra indskiftede Svensson efter en lang Boilesen-fremlægning, og så sætter han Kofod og sender Pep Biel afsted i venstre side. Hans afslutning i feltet blev blokeret, men Jóhannesson fulgte op og prikkede bolden i nettet til sin første scoring for klubben.

Højlund, Singh og Gabrielsen fik også spilletid til sidst i stedet for Wind, Bøving og Khocholava, og Singh nåede at give prøver på sin teknik med nogle fine aktioner og burde også have haft et frispark lige uden for feltet, da Abu Francis hægtede ham.

Efter et par minutters tillægstid kunne vi sammen med fansene fejre et flot comeback efter de seneste skuffelser. Fem mål i Farum – så har man set det med. Og ikke siden 6-1-sejrene over Horsens og OB i vinteren 18/19 har vi scoret så mange mål i en Superligakamp, men det er dog sket to gange før i Europa her i efteråret.