Skuffede FCK-spillere

Kampreferat: Langt under niveau

Otte ændringer
Thorup skiftede otte mand i forhold til de seneste kampe, og kun Boilesen, Lerager og Pep Biel fik genvalg. Ruben Gabrielsen fik sin første kamp for løverne, og Baldursson og Jóhannessen startede inde for første gang.

Med to deciderede angribere var formationen lidt anderledes end normalt, og i udgangspunktet lå Baldursson som 6’er bag Lerager og Jóhannesson, mens Pep Biel indtog 10’er-rollen bag Wilczek og Højlund.

Spillerne går på banen


Der var godt proppet på alle fire tribuner, og vi havde ca. 800 fans hernede. Officielt rummer stadion 10.000, men det var lidt svært at se, hvor de andre 5.000 skulle have været, medmindre de var klatret op i træerne bag de to mål. Men mange af de lokale ærgrer sig nok over, at de ikke var på stadion netop denne aften!

Livlig start
Der var kun spillet tre minutter, da et boldtab af Baldursson gav hjemmeholdet en stor kontrachance, som Sebastian Koch førte op i højre side, inden Mathias Gehrt fra udkanten af feltet sendte bolden forbi Kalle Johnssons mål.

Vi svarede dog hurtigt igen, da Pierre Bengtsson fandt Pep Biel uden for deres felt, men efter et par træk skruede spanieren bolden forbi mål. Minuttet efter fandt Lerager Wilczek midt i feltet, men da han vendte rundt og afsluttede, fik han ikke godt nok træf, og keeper Storch reddede. Ankersen forsøgte sig også med et langskud med venstre, som gik over mål.

Peter Ankersen


Katastrofale fem minutter
Så langt, så godt, men fra det 14. til det 19. minut gik det gruelig galt. Først ville Bengtsson lægge en bold tilbage til Gabrielsen, men spillede i stedet Mathias Gehrt, der lagde bolden på tværs til Koch, der udplacerede Kalle Johnsson.

Inden vi kom os over den fadæse, var vi bagud 0-2 efter et godt Nykøbing-opspil i venstre side, hvorfra Nicolai Jessen med et perfekt indlæg fandt Koch i feltet, hvor han var løbet fra vores bagkæde og sendte bolden forbi Kalle.

Tre minutter efter lagde Jóhannessen bolden godt til rette for Højlund lige uden for deres felt, men han afsluttede lige på Storch. Så vi havde sådan set chancer, men spillet ude på banen var virkelig ikke noget at skrive hjem, for det hang slet ikke sammen.


Dobbeltudskiftning før den halve time
Thorup tog konsekvensen kort før den halve time og sendte Stage og Victor Kristiansen ind for Bengtsson og Højlund, så vi nu spillede vores mere normale 4-2-3-1 med Lerager og Baldursson som 6’ere bag Stage, Pep Biel og Jóhannesson.

Det stabiliserede os lidt, men vi fik stadig ikke sat mange angreb op og slet ikke noget, hvor vi for alvor lagde pres på dem. For mange opspil løb ud i sandet (det skal retfærdigvis siges, at banen var rigtig fin) og for mange indlæg blev clearet af deres forsvar eller bokset væk af Storch.

Der blev også længere mellem Nykøbings angreb, men alligevel kom de til to gode chancer lige inden pausen. Først clearede vi ikke et hjørne ordentligt, så Mikkel Juhl kom på skudhold, men Kalle reagerede hurtigt og reddede, og kort efter headede Mathias Kristensen tæt forbi på et indlæg fra Gehrt.

Ruben Gabrielsen


OK første kvarter efter pausen
Efter pausen kom Jonas Wind og William Bøving ind for Wilczek og Baldursson i endnu et forsøg på at genskabe de normalt så gode relationer i holdet, og det lykkedes også et stykke hen ad vejen. Men som man siger: Det var godt det blev bedre, men det var bedre, hvis det var blevet godt.

Vi så dog bedre ud i det første kvarter efter pausen, hvor Stage var ved at nå en løs bold ved fjerneste stolpe, og Bøving havde en fremragende dribletur ind langs baglinjen, men ingen nåede frem, da han prikkede bolden på tværs foran mål.

William Bøving


Nykøbing var dog også tæt på 3-0, da Nicolai Jessen fik frit skud i feltet efter en kontra, men bragede bolden over mål, men vi svarede igen med et par gode muligheder. Først blev en Jonas Wind-afslutning blokeret, efter Stage fandt ham i et kontraløb, og kort efter passerede Jonas keeperen med en firsttimer, men Andreas Holm reddede på målstregen.

Færre chancer
Vi fortsatte vores pres, og midt i halvlegen fik Stage en god skudchance, men ramte bolden skævt, så den studsede ned i græsset og over mål.

Efterhånden fik vi sværere ved at komme til chancer, men et kvarter før tid var der igen muligheder. Først fandt Diks – der var indskiftet for Ankersen – Jonas i feltet, men hans skud blev igen blokeret, og kort efter sparkede Pep Biel et direkte frispark lige i muren.

Jens Stage


Med små ti minutter igen blev en god Pep Biel-skudmulighed i feltet også blokeret, og sådan var det bare denne aften. Vi kom aldrig til 100%-chancer, men havde mange i kategorien 50-80%, der bare manglede skarphed og præcision. Og måske også en smule held, selv om man på ingen måde kan sige, at vi var uheldige med at tabe. Vi var ganske enkelt for dårlige.

Til sidst kastede vi flere folk frem, som man jo også er nødt til for at jagte den spinkle mulighed for comeback, men det gav blottelser bagude, og det udnyttede Nykøbing to minutter før tid. Koch strøg igennem i venstre side og spillede Mathias Kristensen helt fri, så han bare skulle sparke bolden i tomt mål, og hvis ikke kampen allerede var afgjort (det havde længe føltes sådan…), så var den det i hvert fald nu!

Skuffede FCK-fans


Når alt er sagt og skrevet om vores mange mangler denne aften, så er det også på sin plads at kreditere Nykøbing FC for en fremragende præstation. De løste opgaven med enkle og effektive midler og vandt fuldt fortjent, og man noterer sig også, at de gjorde det med kun to udskiftninger efter 66 og 89 minutter – og den sidste kun fordi den 40-årige anfører Lars Pleidrup ikke kunne mere. Det var ikke bare os, der tabte, det var i høj grad også Nykøbing FC, der vandt.