William Bøving

Kampreferat: I dag havde vi ikke det, der skulle til

Her i timerne efter kampen føles det, som om det næsten ikke kunne være værre! Det var sæsonens første nederlag efter ni sejre i træk, og det første nederlag i Parken i år, og vi spillede i overtal i en time i en forrygende kulisse foran ca. 34.400 tilskuere til den store ”sammen igen”-markering.

Men på midtjydernes første afslutning i kampen, scorede de lige efter pausen kampens enlige mål på et afrettet langskud, og det var nok til at vinde det tidlige topbrag og generobre førstepladsen. Men sidst men ikke mindst, så leverede vi en præstation langt under niveau.

Det er ikke verdens undergang, og alt det, som vi har bygget op de sidste mange måneder, er ikke forsvundet på en aften. Men skuffelsen forsvinder heller ikke lige med det samme.

De to hold
Både vi og FC Midtjylland stillede med samme hold som i torsdagens europæiske kampe, og der var også mange gengangere på tribunerne, men næsten dobbelt så mange som sidst. Minderne om synet – og lyden – af en fyldt Parken forsvinder heller ikke lige med det samme!

Spillerne går på banen foran Sektion 12-tifo


Indledningen på kampen blev lige og hektisk, og allerede efter få minutter måtte Evander bide i græsset efter en duel med Boilesen, men spillet fortsatte et stykke tid, indtil Boilesen forbarmede sig og sparkede bolden ud.

Midtjyderne fik efter otte minutter et billigt frispark uden for vores felt i venstre side, men Bøving kastede sig ind foran Sistos dødbold og blokerede.

Efter et kvarter var vi i kontrol
Efter et kvarters tid kontrollerede vi kampen med egodt og aggressivt presspil, og Jonas Wind – der før kampen blev hyldet for sit 100-kamps jubilæum i torsdags – tvang Elias Ólafsson til en god redning, da han headede på et Pep Biel-indlæg fra baglinjen.

Jonas Wind får blomster for sine 100 kampe for klubben


Hen mod den halve time dominerede vi fortsat og holdt gæsterne helt væk fra vores mål, men havde også selv svært ved at spille os til deciderede chancer. Og da Pep Biel ellers fandt Bøving med en fræk stikning i feltet, gik flaget for offside.

Direkte rødt til Evander
Efter 25 minutter ændrede kampen karakter, da Evander efter et VAR-tjek fik direkte rødt for en grim stempling bagfra på Jonas’ læg, hvor brasilianeren ikke var i nærheden af at gå efter bolden.

Evander får rødt kort


Kort efter trak FCM Sisto ud til fordel for midtbanespilleren Charles, og deres 3-4-3 blev nu mest til 5-2-2, mens vi fuldstændig overtog spillet resten af halvlegen.

For få afslutninger
De få gange, de prøvede at køre kontra, var vi hurtigt tilbage og generobre bolden, men i vores egen offensiv blev det ikke lettere at udnytte vores spilovertag. Først fem minutter før pausen blev det farligt, da Diks fandt Lerager i feltet, men Pep Biel nåede ikke frem til hans flade tværpasning. Et smukt opspil, godt tænkt og godt udført, men det så vi bare for lidt af.

I halvlegens tillægstid kom FCM til lidt, da Isaksen kørte kontra efter et Boilesen-boldtab, men vi nåede at pille bolden fra Brumado, før de kom til afslutning. Paulinho slog også et halvfarligt indlæg i feltet, men vi gik til pause uden at de havde haft én eneste afslutning. Desværre havde vi heller ikke selv meget mere end en enkelt eller to.

Kamil Grabara


Skidt start efter pausen
Vi fik ikke den bedste start på 2. halvleg, da Grabara og Khocholava misforstod hinanden efter 20 sekunder, så midtjyderne fik foræret et indkast i højre side.

Snart fik vi dog kontrol over bolden, men da Zeca ikke ramte Lerager med en tværpasning midt på vores halvdel, blev vi brutalt straffet. Brumado opsnappede bolden, trak forbi både Lerager og Zeca og tog chancen fra små 30 meter, og via Khocholavas ben gik bolden i en bue over Grabara og i netmaskerne.

Jess Thorup


Vi svarede igen med, at Bøving headede et Stage-indlæg ned til Pep Biel lige uden for målfeltet, men han fik ikke kontrol over den, før de afværgede til hjørne.

Lidt efter ville Lerager gerne have haft frispark lige uden for FCM-feltet, da Onyedika regulært sparkede ham ned i stedet for at ramme bolden, men Kehlet så ikke noget ulovligt.

Ti minutter efter pausen kom Wilczek ind for Bøving og lagde sig helt op foran, mens Pep Biel trak ud i højre og Stage i venstre med Jonas lidt bag Wilczek. Et par minutter efter ville polakken gerne have sat hovedet på et Zeca-indlæg, men Jonas stod foran ham og headede over fra nært hold.

Kamil Wilczek


Masser af tid
Med en halv time igen plus det løse var der masser af tid til, at vi kunne skabe flere chancer, men der gik et gys gennem Parken, da Kehlet dømte straffe i den anden ende, efter at Stage havde haft lidt for godt fat i Joel Andersson i et gennembrud i højre side. Et VAR-tjek afslørede dog, at forseelsen skete uden for feltet, så vi slap med skrækken – og et Isaksen-frispark der hvislede lige over det fjerneste målhjørne.

Fem minutter senere ville Jonas også gerne have straffe efter en duel med Dalsgaard i feltet, men de havde vist begge lige godt fat i hinanden i den situation.

Jonas Wind


Taktisk justering
I stedet skiftede vi Isak Jóhannessen og Ankersen kom ind for Stage og Lerager og gik over til kun at spille med Diks, Khocholava og Boilesen og skubbede Ankersen og Kristiansen frem som offensive wingbacks.

Midtjylland forsvarede sig dog stadig godt og effektivt, alt imens vores offensiv blev mere og mere hektisk og febrilsk, så der sneg for mange fejl ind.

Ísak Bergmann Jóhannesson


Godt et kvarter før tid havde Zeca et fladt langskud tæt forbi, men Olafsson var ude efter den, og et par andre forsøg fra distancen var endnu længere fra at ramme målet. Vi kom heller ikke frem til de indlæg af vekslende kvalitet, som vi slog ind i feltet.

Tiden gik...
Fem minutter før tid sendte Jonas en afslutning tæt forbi, men igen var keeperen godt ude og følge den til dørs. Da havde Midtjylland længe benyttet enhver lejlighed til at trække tiden, hvilket man dårligt kan bebrejde dem, sådan som kampen udviklede sig.

Victor Kristiansen


Wilczek var mod slutningen ved at knockoute Sviatchenko i et hændeligt sammenstød, efter at polakken havde headet et indlæg forbi mål. Højlund fik de sidste minutter for Khocholava i en sidste offensiv satsning, og langt inde i tillægstiden gik Grabara med frem, da vi fik hjørne, men lige lidt hjalp det.

Vi havde ikke det, der skulle til i dag, og det er kan vi forhåbentlig lære af og bygge på, for sæsonen er lang endnu, og der kan komme andre kampe som denne. Gid der også kommer lige så mange tilskuere igen, og at de næste gang bliver belønnet med bedre spil - og tre point!