Jubel efter Orri Óscarssons 2-0-mål

Det lugter af U17-guld...

Der var nerver på! Inden onsdagens opgør mod FC Nordsjælland var forventningen, at U17 både skulle vinde den kamp samt lørdagens Brøndby-kamp for at sikre mesterskabet på bedre målscore end FC Midtjylland.

Midtjyderne har de seneste uger ædt sig mere og mere ind på det ellers solide forspring, vi havde tidligere i sæsonen, og efter at vi let vandt 6-0 i Silkeborg i lørdags, var der ikke de store forhåbninger til, at silkeborgenserne kunne stikke midtjyderne en kæp i hjulet her til aften...

Halvdelen af vores spiller var tidligere på onsdagen dimitteret fra 9. klasse ovre hos vores gode samarbejdspartnere på Søndermarkskolen, hvor ceremonien var fremrykket lidt, for at drengene kunne nå at lade op til aftenens kamp.

Cheftræner Alfred Johansson havde udtaget det stærkest mulige hold, hvilket bl.a. omfattede de spillere, der i vinter blev oprykket til U19, men hvoraf flere af dem også har spillet en del på U17 i foråret. Der manglede dog U16-landsholdsspilleren Emil Winther Højlund, der udgik med en skade efter sit hattrick i Silkeborg i lørdags, og kort før kickoff måtte en anden U16-landsholdsspiller, Noah Donovan Sahsah, også opgive at spille.

Men vi stillede et på papiret stærkere mandskab end det hold, som tabte U17-pokalen for nogle uger siden til netop FC Nordsjælland, men det blev langt fra nogen nem opgave.

Det gav ganske vist lidt ro på tingene, at vi kom foran allerede efter 12 minutter ved Silas Andersen, men bortset fra den fine scoring, så havde vi meget svært ved at tilspille os chancer.

Orri Óskarsson og Silas Andersen
Orri Óskarsson og Silas Andersen jubler over sidstnævntes 1-0-mål. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Alt for meget løb ud i sandet, når vi nærmede os den sidste tredjedel af banen, og selv om gæsterne heller ikke kom til alverden i den første halve time, fik de herefter en stor mulighed for at udligne på straffe.

Andreas Dietmer “læste” dog Marco Bruhn rigtigt og reddede hans forsøg med en fodparade, men resten af 1. halvleg sad FC Nordsjælland tungt på kampen, og Dithmer måtte hive endnu et par gode redninger frem for at holde nullet til pausen.

Andreas Dithmer
Andreas Dithmer redder straffe efter en halv time. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Efter pausen fortsatte nordsjællænderne hvor de slap og lagde et tungt pres mod vores mål i det første kvarters tid. Vi var fortsat alt for febrilske og nervøse i vores sporadiske offensive spil, men stod til gengæld solidt og koncentreret i defensiven, hvilket også er en kvalitet, når de tætte kampe skal afgøres.

Midt i 2. halvleg udgik William Clem med en skade og blev erstattet af Oscar Winther Højlund, og kort forinden havde Jeffrey Adjei-Broni afløst Jeppe Corfitzen. Begge bragte energi og fysik og bidrog til, at vi efterhånden kom bedre med i kampen og fik flyttet mere af spillet op på FCN's banehalvdel.

Oscar Winther Højlund
Oscar Winther Højlund. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Vi begyndte også så småt at komme til noget i feltet, da Roony udfordrede et par gange, og en af gangene fik han et frispark lige uden for feltet, som han dog sendte over mål.

Roony Bardghji
Roony Bardghji skruer et frispark lige over mål. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Vores bedre offensive takter blev belønnet et kvarter før tid, hvor vi fik det vigtige 2-0-mål. William Kaastrup stødte med frem i venstre side og smækkede bolden ind foran mål, og der dukkede Orri Óskarsson op og scorede sit 26. mål i U17-ligaen. Islændingen havde ikke gjort meget væsen af sig indtil da, men målnæsen fejler ikke noget, og det lignede en afgørelse på kampen.

Orri Óscarsson
Den islandske topscorer Orri Óskarsson øger til 2-0. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Men gæsterne fandt nye kræfter og lagde igen et solidt pres, og igen måtte Dithmer i aktion et par gange, og da de otte minutter før tid fik bolden forbi ham og i mål, var flaget heldigvis oppe for offside.

Så gik gassen af Farum-ballonen, og resten af kampen var de ikke tæt på den reducering, der kunne have skabt spænding til sidste.

Andreas Dithmer
Andreas Dithmer havde en del at se til i aften. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Spænding var der dog i forhold til FC Midtjyllands hjemmekamp mod Silkeborg, som startede en halv time senere end vores, for det forlød, at silkeborgenserne overraskende var foran 2-1 ved pausen.

Der var dog ingen, der havde live-rapporteringer derovre fra, så efter at vores spillere havde fejret sejren og glædet sig over, at de stadig selv kunne køre guldet hjem på lørdag ved at slå Brøndby, så begyndte de langsomt at sive hjem fra anlægget med forældre og venner.

Men vi sender en stor undskyldning til Silkeborg for ikke at tro nok på dem, for pludselig bredte det glade budskab sig som en steppebrand blandt de tilbageværende i Talentafdelingen: Silkeborg havde fastholdt pauseføringen og vundet 2-1!

Der blev jublet igen og knappet en Carlsberg op i trænernes omklædningsrum, men der blev ikke festet til den store guldmedalje. Man skal jo som bekendt ikke sælge skindet, før ulven er skudt, men det skal gå meget galt på lørdag, hvis ikke drengene får det ædleste metal om halsen, uanset hvordan det går mod Brøndby.

Nu har vi nemlig tre point mere end FC Midtjylland, og vores målscore er +64 mod deres +32, så der er altså råd til, at vi taber 0-15, samtidig med at midtjyderne skal vinde med 15 mål i Odense…

Lad os bare sige, at der lugter lidt af guld - men arbejdet skal gøres færdigt lørdag kl. 14, når Brøndby kommer på besøg.

Allerede kl. 12 spiller U15 i øvrigt mod topholdet Brøndby, og mens vores drenge er sikre på bronze, kan de med en Derbysejr give OB mulighed for at stjæle guldet fra Brøndby senere på eftermiddagen, hvis de får mindst ét point hjemme mod FC Midtjylland.

MATCHFACTS
F.C. KØBENHAVN U17 - FC NORDSJÆLLAND U17 2-0 (1-0)
12.: 1-0 Silas Andersen
75.: 2-0 Orri Óskarsson

Andreas Dithmer - Sebastian Stahlfest, Emil Møller, Aksel Halsgaard, William Kaastrup - Jeppe Corfitzen (60.: Jeffrey Adjei-Broni), William Clem (67.: Oscar WInther Højlund), Silas Andersen, Noah Nartey - Roony Bardghji, Orri Óskarsson

Ikke benyttet: Gustav Dupont Lindén, Cornelius Olsson, Nikolaj Zachariassen