Parken

Ugen der gik (19/2021)

ZANKA - JUBILAR MED HØJT POINTSNIT
I går spillede Zanka sin kamp nr. 300 for løverne! Han var i forvejen nr. 3 på listen over flest kampe for klubben, men han har det højeste pointsnit – i hvert fald af alle de 21 spillere, der har spillet over 200 kampe

Her er de seks spillere (med over 200 kampe), der har et pointsnit på mindst 2 point pr. kamp:

1.    Mathias Zanka - 300 kampe, 2,07 point pr. kamp
2.    Dame N’Doye – 217 kampe, 2,03 point pr. kamp
3.    Thomas Kristensen – 220 kampe, 2,02 point pr. kamp
4.    Oscar Wendt – 204 kampe, 2,02 point pr. kamp
5.    William Kvist – 425 kampe, 2,01 point pr. kamp
6.    Thomas Delaney – 246 kampe, 2,01 point pr. kamp

Mathias Zanka
Mathias Zanka i jubilæumskampen mandag aften. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


TILLYKKE TIL VIBORG OG SILKEBORG
Vi får en ekstra tur til Jylland næste sæson, når Horsens og Lyngby bytter plads med Viborg og Silkeborg, hvilket nu er matematisk sikkert, selv om der mangler nogle runder. Vores tidligere talentspiller, Oliver Sonne, skifter i øvrigt fra HB Køge til Silkeborg, som i forvejen råder over Joel Felix, der også har en fortid i Talentafdelingen.


TIDLIGERE FCK-TALENTER TIL TROMSØ
To andre af vores tidligere talenter skifter også græsgange til Nord-Norge. Tromsø IL har skrevet kontrakt med Niklas Vesterlund og Felix Winther, der skifter fra henholdsvis Trelleborg og Fremad Amager. Niklas har fået kontrakt til 2023, og Felix til 2024, og vi ønsker held og lykke – og hils Bjørn Vidar (som er fysisk træner i TIL) og Tom Høgli, der garanteret byder velkommen med en kop kaffe.

Felix Winther
Felix Winther i en U19-kamp ude mod Hertha BSC i efteråret 2018. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


U19
U19 ligger lige nu nr. 1 i U19-ligaen, men det er tæt – og forfølgerne har færre kampe:
1.    FCK 21 kampe, 42 point (+33)
2.    FCN 20 kampe, 42 point (+21)
3.    FCM 19 kampe, 41 point (+42)
4.    EfB 21 kampe, 40 point (+13)

Holdet er dog inde i en flot stime med fire sejre i træk og en målscore på 16-2. Senest bankede de AGF 4-0 hjemme på Frederiksberg på mål af William Bøving, Daniel Haarbo, Rasmus Højlund og Ali Almosawe. Hákon Arnar Haraldsson var tilbage, efter at han var i førsteholdstruppen mod AGF sidste mandag, og Roony Bardghji startede også inde for første gang i et stykke tid efter at have døjet med en mindre skade.

Lørdag kl. 14.15 gælder det Esbjerg på udebane, og de er heller ikke længere væk i tabellen, end at de kan gå forbi os med en sejr.

Ali Almosawe
Ali Almosawe. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


U17
U17 har bedre kort på hånden til at sikre mesterskabet, for med 5-1 over AGF udbyggede de føringen i toppen, da Brøndby samtidig spillede 4-4 i Silkeborg. Orri Óskarsson, Emil Winther Højlund, Emil Rohd, Silas Andersen og Noah Nartey fandt vej til netmaskerne mod AGF.

Silas Andersen
Silas Andersen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Der er i alt 26 runder, og stillingen i toppen er p.t.:
1.    FCK 18 kampe, 47 point (+49)
2.    BIF 19 kampe, 41 point (+37)
3.    FCM 17 kampe, 40 point (+17)

Lørdag kl. 12 spiller U17 hjemme mod OB, og allerede i morgen aften kl. 18 (onsdag) spiller de hjemme mod Ledøje-Smørum Fodbold i U17-pokalen.
 

U14 TOG POKALEN
Den yngste årgang i FCK’s Talentafdeling (de yngre er under KB Talent) sikrede sig i søndags U14-pokalen, da de slog Greve 4-2 i finalen på KB’s baner.

Vores gode venner fra Greve, som er en mangeårig samarbejdsklub, mødte op med en masse tilskuere (uden for hegnet – corona, you know…) med horn og flag, og minsandten om der ikke også var en fin, blå røgbombe inden kickoff.

U14-pokalfinale
De to hold hilser på hinanden før kampen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Greve, som til daglig spiller en række lavere end vores hold, ydede flot modstand, men kunne i sidste ende ikke stille noget op, selv om de i tre fjerdedele af kampen spille 11 mod 10 efter en tidlig udvisning.

Hunor Vak Németh scorede tre af vores fire mål og blev også kåret til kampens spiller, men det var først og fremmest en god holdindsats af alle spillere, der sikrede pokalen. Der skal knokles lidt ekstra over hele banen, når man spiller så længe i undertal!

Németh bragte os foran efter et kvarter, og Jonathan Moalem øgede til 2-0 efter 23 minutter, inden Németh gjorde det til 3-0 lige før pausen. Efter pausen reducerede Muhammed Emin Kaya, inden Németh udbyggede føringen igen, men endnu en reducering af Frederik Lesley Schmidt Petersen betød, at der alligevel blev lidt spænding om udfaldet. Med en reducering til 3-4 ville alt være helt åbent, men vores drenge holdt godt fast og vandt fortjent.

U14 pokalvindere
U14-holdet med pokalen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


B1903
B1903 indledte Københavnsseriens oprykningsspil (for de seks bedst placerede klubber) med hjemme at slå NB Bornholm med 3-0 på mål af Marco Elver Hagesø, Mert Can Dohusoy og Thor Vinberg Thybo.

03’erne topper tabellen side om side med BK Skjold. Lørdag kl. 12 skal 03’erne til Valby og møde Vigerslev BK.


KB
KB indledte Københavnsseriens nedrykningsspil med at tabe 1-7 ude mod Fremad Amager, men kunne ved skrivebordet sætte tre point ind på kontoen, eftersom FC Græsrødderne har trukket deres seniorhold og fortsætter i stedet med oldboysfodbold.

KB spiller på lørdag kl. 15.30 hjemme mod det andet bundhold, RIK fra Rønne.


OLDBOYS
Lørdagens DM-finale mod Aalborg KFUM - der vedrører sidste sæson - blev ikke til noget, da KB/FCK ikke kunne stille hold den pågældende dag, og de to hold kunne ikke blive enige om at finde anden spilledato. Derfor blev vi taberdømt og aalborgenserne fik således trofæet ved skrivebordet.

I indeværende sæson er de gamle drenge kommet godt fra start og har en vigtig topkamp i Avedøre onsdag aften kl. 19 mod Hvidovre, som ofte har Kim Christensen på mål.