Jubel efter scoring

Sidste nyt før FCK-AGF

Jonas Winds fine AGF-snit
Med sit mål i Aarhus for en uge siden har Jonas Wind et flot scoringssnit mod AGF på ét mål pr. kamp (seks mål i seks kampe).

Fem andre har også ét mål pr. AGF-kamp, men de har også kun spillet den ene AGF-kamp, hvor de scorede (Morten B. Nielsen, Peter Ijeh, Pascal Simpson, Jacob Svinggaard og Ståle Solbakken).

Todi Jónsson er med otte mål i 14 kampe den mest scorende FCK’er mod AGF. Det er et genenmsnit på 0,6 mål pr. kamp, og det samme har Federico Santander efter fire mål i syv kampe.

I den nuværende trup har Jens Stage det næst højeste snit mod AGF med to mål i fem kampe (0,4 pr. kamp), tæt forfulgt af Viktor Fischers tre mål i ni kampe (0,3 pr. kamp)

>> Tilskuerinfo og Covid-forholdsregler til aftenens kamp

Hvem er Hákon?
Hákon Arnar Haraldsson, der fyldte 18 den 10. april, kom til Talentafdelingen i sommeren 2019 fra islandske IA Akranes. Han har spillet 15 U17-landskampe for Island og fik i efteråret debut på U21-landsholdet med et kvarters indhop i en 2-0-sejr ude over Luxembourg i EM-kvalifikationen.

Hákon Arnar Haraldsson
Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Hvis han kommer på banen, bliver han den fjerde U19-spiller, der får A-debut i denne sæson efter Rasmus Højlund, Marko Stamenic og Victor Kristiansen. Desuden debuterede U19-spilleren William Bøving i sidste sæson

På U19-holdet spiller Hákon oftest på en af midtbanekanterne, og i trænings- og reservekampe for A-holdet er han også blevet brugt på Jonas Winds position som 10’er/falsk 9’er. Han var bl.a. med i januar, da vi slog AGF 6-1 (3 x 45 min.), hvor han scorede vores sidste mål på et lækkert lob.

(Artiklen fortsætter under billedet)

unibet ANNONCE | 18+ | STOPSPILLET.DK | SELVUDLUK VIA ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT


David Nielsen: Ser frem til endnu en fed kamp
”Det har været nogle af de mest seværdige kampe gennem det sidste halvandet års tid, og det vil vi gerne over og skabe én gang til,” siger David Nielsen til klubbens hjemmeside med henvisning til de intense og dramatiske opgør, vi har udkæmpet mod AGF de senere år.

”Vi skal ind og spille i en fjendtlig atmosfære i Parken, og det elsker vi. Vi glæder os og ser frem til endnu en fed kamp, hvor vi skal ud og levere helt op imod det bedste, vi kan,” siger David, der i aften har sin topscorer Patrick Mortensen tilbage fra karantæne.

David Nielsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Dommerne
Dommer: Peter Kjærsgaard
Linjedommere: Victor Skytte og Daniel R. Krogstrup Nørgaard
Fjerdedommer: Anders Poulsen
VAR & AVAR: Jonas Hansen og Jesper Nielsen

Kjærsgaard dømmer sin første FCK-kamp i denne sæson. Han har dømt 17 før, og den seneste var udekampen i Aalborg den 23. juli 2020.

Kort, karantæner og skader
Nicolai Boilesen, Carlos Zeca og Lukas Lerager har karantæne.

Jonas Wind får karantæne, hvis han får en advarsel til mindst 4 strafpoint.

AGF har fem mand i karantænefare: Sebastian Hausner får karantæne ved næste advarsel, Bubacarr Sanneh, hvis advarslen giver mindst 4 strafpoint, samt Jon Dagur Thorsteinsson, Kamil Grabara og Gift Links, hvis advarslen giver 6 strafpoint.

Bryan Oviedo genoptræner efter sin ankelskade, og Andreas Bjelland træner heller ikke fuldt med.

Bryan Oviedo
Bryan Oviedo på græs i Parken under søndagens træning. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK