Victor Kristiansen og Carlos Zeca

Kampreferat: Hævnens time i tillægstiden

Sikken afslutning – og sikken forløsning efter fire Derbyer uden sejr, hvor Brøndby tre gange gjorde det onde ved os med afgørende scoringer i slutminutterne. Men i dag VAR det virkelig hævnens time – eller rettere tillægstid – for også i dag kom det omdiskuterede VAR-system i fokus!

Men vi gemmer det bedste til sidst og indleder med at konstatere, at begge hold stillede op præcis som i deres seneste kamp, hvilket vi senest gjorde i februar mod SønderjyskE og Lyngby.

Der blev gået til den i starten, og det første gule kort faldt allerede i det 2. minut, selv om Brøndbylejren var meget utilfredse med, at Frendrup blev advaret i en duel med Fischer. Det giver karantæne og betød også, at Frederiksen pillede ham ud i pausen med en bitter bemærkning om et forkert kort.

Fischer ømmer sig, mens Frendrup får gult kort


Det blev dog aldrig et hårdt spillet Derby, og der faldt kun et gult kort mere (til Rosted i tillægstiden), så får en sjælden gangs skyld gik vi fra et ude-Derby uden kort af nogen art.

Det blev heller ikke et specielt velspillet Derby, selv om man kan diskutere kriterierne for, hvornår det er tilfældet. Målt på chancer og afslutninger var det vel ikke usædvanligt for et Derby, og men leverede i hvert fald en udmærket 1. halvleg, hvor vi kontrollerede spillet fint og dæmmede godt op Brøndbys hurtige folk oppe foran, så de aldrig blev sat i scene.

Nicolai Boilesen


Vi skabte dog heller ikke meget selv, og i den første halve time var et fladt Lerager-langskud forbi mål det nærmeste vi kom. Men syv minutter før pausen diskede Jonas Wind op med en genialitet, da han lobbede bolden over Brøndby-forsvaret til en helt fri Falk, men Schwäbe reddede fornemt hans forsøg med en fodparade.

Victor Kristiansen samlede bolden op i venstre, og sendte den på tværs i feltet med en hård, flad inderside, og hvem andre end Wilczek kastede sig frem og satte foden på og dirigerede bolden ind via den ene stolpe!

Jubel efter scoring


Brøndby svarede dog godt igen i de sidste minutter inden pausen, og Mensah sendte et giftigt skud afsted fra kanten af feltet, som Grytebust for en sikkerheds skyld snittede til hjørne, inden bolden formentlig var knaldet mod overliggeren. Det blev afløst af endnu et hjørne, hvor Radosevic afsluttede, og Uhre styrede bolden lige over mål. Længere var vi trods alt ikke for et uafgjort pauseresultat.

Vi var dog tilbage i udmærket kontrol i de første 5-10 minutter efter pausen, hvor Thorup havde sendt spillerne på banen med en klar gameplan om at tænke og spille offensivt og ikke prøve at forsvare den hjem. Men der er to hold på banen, og Brøndby ville det af gode grunde anderledes og var bedre til at følge deres plan, for stille og roligt åd de sig ind i kampen, så vi kom til at stå længere og længere tilbage på banen.

Det blev til en enkelt kontramulighed midt i halvlegen, men Fischer var alene med de tre Brøndby-stoppere og fik ikke nok støtte bagfra, fordi holdet netop stod for langt tilbage. I stedet kom Brøndby til et par gode muligheder i de næste minutter, først ved et farligt Lindstrøm-indlæg til fjerneste stolpe, som Mensah ikke nåede frem til, og siden da Hedlund fandt Uhre i feltet, men hans skud blev blokeret af Boilesen.

Sten Grytebust


Thorup fortalte bagefter, at trænerne nu overvejede forskellige initiativer for at sende nye kræfter på banen, men minuttet efter faldt udligningen. Mensah og Radosevic kombinerede sig forbi Kristiansen og Zeca ude på kanen, og Boilesen forsøgte at blokere Radosevics indlæg, men rettede det i stedet af, så Uhre kunne kaste sig frem og heade bolden forbi Grytebust.

Uheldigt med afretningen, men scoringen var mere logisk end tilfældig, sådan som kampen udviklede sig. Marginaler falder som bekendt ikke altid tilfældigt ned fra himlen, men er ofte resultatet af vedvarende forsøg på at skabe noget.

Det forsøgte Thorup også med Stage og Daramy på banen for Lerager og Fischer, og kort efter også med Bundu for Falk, der humpede ud, men ikke lod til at være alvorligt skadet. Det gav os ny energi, og med Bundu og Daramy på kanterne kom vi længere frem på deres halvdel og begyndte at udfordre nede omkring deres felt, og samtidig fjernede vi det tryk fra vores eget mål, som Brøndby havde fået lagt.

Victor Nelsson


Vi manglede bare stadig at komme til afslutninger, men Thorup & co. var tydeligvis ikke tilfredse med det ene point, så fem minutter før tid kom Pep Biel og Zanka ind for Ankersen og en småskadet Wind og Ankersen. Vi spillede nu med Zanka, Nelsson og Boilesen bagude, Stage og Zeca centralt, Bundu og Kristiansen som wingbacks, mens Pep Biel og Daramy lå fremme med Wilzek.

Tre minutter før tid trak det endelig op til noget, da Victor Kristiansen generobrede stærkt, og Daramy fandt Stage på kanten af feltet, men Maxsø blokerede hans skud til hjørne. Det skruede Daramy ind foran, hvor Stage kom højest, og det lignede en scoring, hvis ikke bolden havde ramte Hermannssons flagrende hånd i hovedhøjde.

Jens Stage


Tykgaard lod spillet fortsætte lidt, indtil han stoppede det og tjekkede VAR-skærmen, og det straffe var der ingen tvivl om. Tvivlen kom først, da Schwäbe fornemt reddede Wilczeks straffe nede ved den ene stolpe, for Daramy var først på returbolden og sendte den i nettet – men både han og en Brøndbyspiller var sandsynligvis løbet i feltet, før Wilczek sparkede, så der skulle have været omspark.

Bagefter forlød det, at VAR-vognen ikke havde billeder, der entydigt beviste, at en eller flere var i feltet, men man forstår frustrationerne, for der er meget på spil.

Mohamed Daramy


Men det var heller ikke slut endnu, for uret stod ”kun” på 90:10, da Daramy scorede, og der var lagt mindst fem minutter til. Brøndby satsede nu hele butikken og smed Maxsø frem sammen med indskiftede Rosted, men i stedet for at grave os ned, fastholdt vi det høje pres og tvang dem til nogle boldtab, og det aldrig lykkedes dem aldrig at sætte os under pres.

Angreb viste sig igen at være det bedste forsvar, og i femte tillægsminut fik Stage bolden af Bundu og tog et hurtigt ryk forbi Jung  til baglinjen, og inde foran skulle Wilczek bare sætte indersiden på Stages præcise tværpasning, og så var der lukket og slukket med 3-1.

Jubel efter scoring


Vild jubel i FCK-lejren og blandt alle de fans, der så gerne ville have stået nede på udebaneafsnittet og nydt triumfen over de blågule rivaler. Det må vente til en anden god gang!

Foreløbig følger vi med i slutspillet og halede ind på Brøndby, der nu kun er fire point foran os på andenpladsen. Men vi har også selv forfølgere i hælene, og i første omgang får vi fornøjelsen af formstærke FC Nordsjælland i Parken om en uge.