Sten Grytebust

Ugen der gik (12/2021)

DEN LILLA MÅLMANDSTRØJE
Sidste mandag vakte det opsigt på sociale medier, da vi postede et billede af Sten Grytebust fra reservekampen mod Vejle. For første gang spillede en af vores keepere nemlig i en lilla målmandsdragt, og den har der siden været efterspørgsel på i Fanshoppen.

Det var oprindeligt kun en "fjerdetrøje", som vi holdt i reserve, da vi inden sæsonen lagde os fast på den sorte, den grønne og den orange målmandstrøje. Men da først den lilla trøje blev trykt op med logoer osv, så er den faktisk også ret fed, så det var godt, at den også kom i kamp.

Fanshoppen har den stadig (til 599 kr.), men kun i et begrænset antal - her.

Lilla målmandstrøje


SENE KICKOFF-TIDER
Som du nok har set i det netop offentliggjorte program for Mesterskabsspillet, så har vi to sene midtugekampe med kickoff kl. 21 - begge i øvrigt mod FC Midtjylland. Det bliver dog forhåbentlig ændret til kl. 20, men det kræver, at der må komme tilskuere til kampene.

Vi har spillet en del Superligakampe kl. 20, men kun fem gange efter kl. 20:

  • Lø. 13.09.14, 20.35 u 0-1 AaB
  • To. 08.05.08, 20.30 u 2-1 FC Nordsjælland
  • On. 19.03.08, 20.30 u 1-2 Esbjerg
  • Fr. 18.11.16, 20.15 u 2-1 AaB
  • On. 24.09.08, 20.15 h 2-1 FC Nordsjælland

I europæiske kampe har vi tit spillet kl. 21.00 eller 21.05, og to gange har vi spillet endnu senere

  • To. 06.11.08, 21.30 u 1-1 Valencia
  • Ti. 14.08.07, 21.15 u 1-2 Benfica
Fremragende fight gav point på Mestalla
Santin udlignede til 1-1 i Valencia i det 85. minut


OSCAR TIL IFK GÖTEBORG
Efter 5 sæsoner i København og 10 sæsoner i Borussia Mönchengladbach vender Oscar Wendt hjem til Göteborg, hvor han spillede, da vi hentede ham i sommeren 2006.

Oscar er efterhånden blevet 35 år, men mon ikke han stadig har et par gode sæsoner i sig, selv om han ikke har spillet fast i Gladbach på det seneste. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det er en populær signing, for "Alla heter Wendt i Göteborg"!

Oscar Wendt
Oscar for 10 år siden, da vi hentede ham til København. Foto: FCK.DK

 

VAVRO-DEBUT
Denis Vavro blev i vinter udlejet fra Lazio til La Liga-bundklubben Huesca, og efter fem kampe på bænken blev han forrige weekend indskiftet til sin debut, da holdet tabte 1-4 til Barcelona. I lørdags startede han inde, da det blev 0-0 hjemme mod Osasuna, og Huesca ligger fortsat sidst i La Liga efter 28 runder af de 38 runder.

 

Denis Vavro
Det var tider, Denis The Menace... men tænk på, hvor tæt på vi også var på at misse gruppespillet den sæson!


STATUS PÅ UDLEJEDE SPILLERE
Michael Lüftner spiller fast for Omonia, der fører den cypriotiske liga fire point foran AEL Limassol og Apollon, mens vores gamle venner fra APOEL ikke engang kom med i slutspillet i år.

Guillermo Varela - der fylder 28 år i morgen - er startet inde for Dynamo Moskva i fire af de seneste fem kampe, og de fire kampe vandt de, mens de tabte den femte. Dynamo ligger p.t. nr. 6 i ligaen.

Robert Mudrazija spillede i februar fire kampe fra start for Rijeka, men har siddet på bænken i de seneste fem kampe, hvoraf han er blevet indskiftet fire gange. Rijeka er nr. 4 og ni point efter Gorica på tredjepladsen, mens mesterskabet ser ud til at blive afgjort mellem Dinamo Zagreb og Osijek.

Pierre Bengtsson har kun spillet en enkelt pokalhalvleg i Vejles seneste fem kampe, men er udtaget til det svenske landshold - ligesom Kalle - og skal den næste uges tid møde Georgien, Kosovo og Estland.
 

U19-FCN
U19 tog hul på forårssæsonen i U19-ligaen ved at spille 2-2 hjemme mod FC Nordsjælland efter at have ført to gange. Først headede Valdemar Lund en dødbold fra Ali Almosawe i nettet efter 54 minutter, men FCN udlignede efter 77 minutter direkte på frispark. I det 82. minut bragte Hákon Arnor Haraldsson os dog foran 2-1, da William Bøving spillede ham fri, men tre minutter efter udlignede gæsterne igen.

Matias Riikonen
Den finske keeper, Matias Riikonen, snupper et nærgående FCN-forsøg. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Du kan høre mere om kampen i denne podcast fra i lørdags. Her taler vi både med U19-cheftræner Hjalte Nørregaard og med U17-cheftræner Alfred Johansson, hvis hold spillede 1-1 mod Brøndby i en træningskamp i lørdags.

På lørdag spiller U19 hjemme mod AaB, mens U17 genoptager ligaen på mandag med en udekamp i Esbjerg.