Marko Stamenic, Victor Kristiansen og Rasmus Højlund

Tre U19-spillere fra start i samme sæson

Det er aldrig før sket, at tre U19-spillere er startet inde for F.C. Københavns førstehold i samme sæson, sådan som Marko Stamenic, Rasmus Højlund og Victor Kristiansen har gjort i denne sæson.

Siden Talentafdelingen blev oprettet i 2008, er kun fem andre startet inde, mens de endnu var i U19-truppen.

Strategien bliver eksekveret
“Det er jo den strategi, vi har arbejdet med i klubben igennem længere tid, og så er det jo bare fedt at se, at det også bliver eksekveret," siger udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen i denne podcast.

"Det er jo det, der betyder noget, og det gør jo arbejdsglæden hos os alle sammen meget større. Og de næste, der løber rundt på vores talenthold kan se, at mulighederne er der, og det betyder megameget.”

Det er fordi, de har kvaliteterne
“Det er jo ikke noget, vi gør bare fordi de kommer fra vores eget akademi, det skal først og fremmest være fordi, de har kvaliteterne og niveauet til at spille, så de kan hjælpe holdet," siger Jess Thorup, der roser Talentafdelingen for deres store arbejde.

"Det vidner det om nu, både de indhop de har haft, og når jeg følger træningen i dagligdagen, hvor vi har haft 6-7 af vores egne unge med. De kommer tættere og tættere på. Jeg håber, at de også får mange kampe fremover."

Hør mere her, hvor podcastvært Torkil Fosdal taler med Sune Smith-Nielsen og Jess Thorup om de foreløbige resultater af de seneste års strategiske udvikling.