Viktor Fischer

Kampreferat: Solid sejr sender et statement

Med en solid arbejdssejr under vanskelige vilkår hentede vi den femte Superliga-sejr i seks kampe - og vandt for fjerde gang på udebane. Vi er stadig et stykke efter topholdene, men vi sendte et statement: jagten fortsætter!

3xB, Bartolec, Bjelland og Bundu, var nye i forhold til AaB-kampen i stedet for skadede Ankersen samt Oviedo og Pep Biel, der tog plads på bænken med nyindkøbte Lukas Lerager. AC Horsens havde ændret et enkelt efternavn fra forårspremieren i Randers, idet Jonas Gemmer startede for Jonas Thorsen.

Efter onsdagens sejr i Aalborg var der én ting, der gik igen i kommentarerne fra Thorup og spillerne: Vi skal simpelthen komme ordentligt fra start!

Det lykkedes til fulde denne iskolde søndag eftermiddag i Horsens på en bane, der først om morgenen blev endelig godkendt til fodbold. Den var da heller ikke farlig – bare dårlig…

Carlos Zeca

Stærk start og tidlig føring
Derfor var det dejligt at se os komme ud med stor koncentration, aggressivitet og energi og vise, hvem der var de bedste. Den gode start blev endnu bedre efter 4 minutter og 15 sekunder, da Fischer flugtede bolden i nettet, nærmest som en tro kopi af Stages 2-2-mål i onsdags.

Denne gang bolden kom bare ikke fra hjørne, men fra et langt Bartolec-indkast, som Bundu skal roses for at fremprovokere med et stærkt genpres. Og så må den midtjyske lejesvend Søren Reese også tage en del af ansvaret for, at indkastet endte for Fischers fødder…

Tre minutter senere kørte vi en god kontra, hvor Fischer og Bundu satte Falk op til en afslutning fra kanten af feltet, men Delac reddede til hjørne. Da det blev slået i feltet, blev Zanka nærmest flået ned i løbet mod forreste stolpe, men Burchardts fløjte var tavs – også efter en hurtig VAR-konference via headsettet.

2-0 midt i 1. halvleg
Vi sad totalt på hjemmeholdet i denne periode, og efter små 20 minutter fik Fischer en lidt tilfældig skudchance tæt under mål, da Kiilerich kiksede en tæmning, men nåede at blokere Fischers afslutning.

Nærmest præcis midt i 1. halvleg kom det 2-0-mål, som man sad og længtes efter, men det lod lige vente på sig nogle minutter, for Burchardt & co. skulle lige tjekke, om fødselaren Jonas Wind var i strafbar offside under opspillet. Men det var han ikke! Det var Falk, der spillede en fornem bold i dybden, som Bundu elegant lagde på tværs til Jonas, der takkede for den fine gave, pakkede den ud og lagde den på plads bag Delac.

Jubel efter scoring

Nu skal man jo aldrig vide sig for sikker, når man fører 2-0 i Horsens, og hjemmeholdet begyndte da også langsomt at arbejde sig ind i kampen på deres klassiske dyder, som medførte en hel del indkast og hjørnespark. Men uden problemer omstillede vi os også til at spille på den måde, og uden at grave os ned og bare forsvare den hjem, så holdt vi dem fuldstændig fra chancer.

Først fem minutter før pausen kunne de have skabt ny spænding, men i opspillet havde Alexander Ludwig haft en albue i hovedet på Stage, og målet blev annulleret. Efter endnu et par gule dødbolde gik vi til pause med en velfortjent 2-0-føring på en bane, der kun blev værre, som kampen skred frem.

Horsens-satsning efter pausen gav kontrachancer
Horsens kom umiddelbart bedst ud efter pausen og gav hvad de havde, men stadig uden at komme til noget særligt. Efter ti minutters tid straffede vi i stedet deres optimistiske pointjagt med et par lynende kontraer, hvor Bundu bl.a. viste noget af sin hurtighed. Den største mulighed tilfaldt Stage, da han selv førte an i et kontraløb op langs midteraksen, men afsluttede tæt forbi den ene stolpe.

Mustapha Bundu

Selv om 3-0-målet udeblev, sendte vi lige et signal om, at de ikke skulle komme for godt i gang, men de var nok godt klar over risikoen ved at satse for meget i det offensive. Og hvad skulle de ellers gøre?

Nu kom kampen ind i et… måske ikke lige frem dødvande, men en periode med meget løb og duelspil, og hvor der ikke skete noget særligt i de to felter. Pep Biel kom ind for Fischer og fik straks en hilsen fra Hallur Hanssons albue, så han måtte ud og have stoppet noget næseblod, men siden Hansson blev på banen (med et gult kort for at jokke Falk hårdt over tæerne), så vurderede Burchardt nok, at det var uforsætligt.

Tilbage i spillet slog Pep Biel et fint indlæg i feltet, som voldte forsvaret lidt problemer, men det endte med, at Falk lavede frispark i forsøget på at afslutte.

Lerager fik debut
Tyve minutter før tid, hvor vi stadig havde kampen i vores hule hånd med arbejdshandsker, fik Lukas Lerager debut, da han afløste Bundu. Nu lå Pep Biel og Rasmus Falk oppe foran, fortsat med Jonas Wind som 10’er, mens Lerager tog venstre midtbane i stedet for Falk.

Lukas Lerager

Pep Biel sendte en afslutning mod mål, som dog sad lige på Delac, men ellers stod den mest på hårdt arbejde og koncentreret fight, som fortsat holdt Horsens helt fra fadet. Og da de endelig lykkedes med et løb i feltet, fulgte Bartolec bare modstanderen til dørs, så bolden løb ud over mållinjen.

Thomsen og Wilczek fik de sidste ca. 10 minutter i stedet for Falk og Wind, og det mest dramatiske var, at Bjelland fik et gult kort for at nøle lidt med at tage et frispark. Sejren var aldrig i fare, og dermed har vi fået en perfekt indledning på forårets jagtsæson.

Der er stadig lang vej endnu, men i dag var præstationen god og solid - gennem hele kampen!