Jens Stage scorer til 2-2

Kampreferat: Nat og dag i den iskolde vinterpremiere

Blot 45 dage efter vores seneste kamp før jul stod den på det, der engang hed ”forårspremieren” i 3F Superligaen, men med temperaturer på 4-5 frostgrader var det lidt af en tilsnigelse. I forhold til OB-kampen 20. december startede Jonas Wind og Viktor Fischer i stedet for Wilczek og Kaufmann, og ellers var det den velkendte formation, som hentede 10 point i de sidste 4 kampe inden jul. AaB var uden skadede Lucas Andersen, Jakob Ahlmann, Oscar Hiljemark og Magnus Christensen.

Hjemmeholdet kom bedst fra start og satte sig på spillet på den måde, vi gerne selv ville have gjort fra første fløjt, men som minutterne gik, kunne man se, at vi ikke var, hvor vi skulle være. Allerede efter syv minutter var nordjyderne tæt på en kontrascoring, da vi blev overspillet i venstre side, men Tim Prica nåede ikke frem til Iver Fossums indlæg og blev vist også vinket offside.

Tidligt bagud igen
Og efter 10 minutters spil måtte vi nok engang indkassere en tidlig scoring, da Rasmus Thelander lidt for uhindret headede et hjørnespark i en blød bud over i det lange hjørne, hvor den gik ind via indersiden af stolpen.

Efter yderligere 10 minutter havde vi endnu ikke skabt noget særligt i offensiven, men var til gengæld centimeter fra at komme bagud 0-2. Efter endnu et boldtab kørte AaB kontra, og Kalle Johnsson hev en af de helt store redninger frem og viftede bolden op på overliggeren og til hjørne.

Kalle Johnsson

Vi kom mere med i spillet
Først fra omkring midten af halvlegen begyndte at vi få mere gang i spillet, men stadig uden rigtigt at blive farlige. Fischer sparkede forbi på en lidt tilfældig skudchance i udkanten af feltet, og Falk kom til afslutning lige uden for feltet, men sparkede ufarligt lige ind til Rinne.

Spillemæssigt gik det dog stadig fremad – nogen vil mene, at det også kun kunne gå den vej – men efter en halv time blev vi ramt af et grimt uheld. Peter Ankersen jagtede en bold i højre side, men fik bolden skudt ind på sin fod, så den roterede, lige inden han satte den i jorden. Han fik derfor et ordentligt vrid i anklen og signalerede straks  til bænken, at den var gal. Han kunne dog humpe ud i omklædningsrummet med hjælp fra Lars Boesen og Jesper Larsen, og efter et par minutter kom Karlo Bartolec ind i stedet.

Karlo Bartolec
Lars Rønbøg, Getty Images

0-2 kort før pausen
Vi var stadig mest på bolden, men når vi nærmede os deres felt, løb det for let ud i sandet - som retfærdigvis var en ganske fin græsbane - eller også var indlæggene upræcise.

AaB levede mest på kontra og så ud til at nyde tilværelsen, og det gav gevinst seks minutter før pausen efter endnu en defensiv fejl. Prica sendte bolden ind i feltet fra højre side, og lidt tilfældigt ramte både Zanka og Boilesen bolden, så den endte hos unge Marcus Hannebo, der scorede ved fjerneste stolpe, hvor Kalle ellers fik handskerne på afslutningen.

Vi var dog tæt på en tiltrængt opmuntring i tillægstiden, da Stage headede en Fischer-dødbold på overliggeren. Men vi var stadig bagud 0-2, da vi gik til pausen. Det er ikke ofte, vi har vendt 0-2 til sejr, men det var næppe den statistik, Thorup underholdt med. Men hvad han end sagde, så virkede det!

Glød og energi
Nelsson og Bundu kom ind for Oviedo og Pep Biel, hvilket sendte Boilesen ud på venstre back, og Jonas Wind ind som 10'er, og desuden kom vi alle ud med ny energi og en helt anden glød i øjnene, som gav grobund for en vis optimisme.

Og netop energi var nøgleordet, da Bartolec reducerede til 2-1 i det 53. minut. Kroaten tacklede først bolden fra én modstander, spillede 1-2 med Bundu, og fortsatte et overrumplende fremstød, hvor han tacklede sig fri af endnu en modstander, inden han næsten helt ude fra hjørnet af feltet tordnede bolden mod mål og forbi Jacob Rinne, der ikke nåede at blinke med øjnene.

Det blev en gamechanger, for nu bredte troen sig for alvor på et comeback, så vi ikke skulle rejse tomhændede hjem. Og bare fem minutter senere stod det 2-2! AaB-forsvaret fik ikke fat i et hjørne fra højre, og Jonas Wind viste stort overblik ved at lægge bolden af til Stage, der resolut flugtede den fladt i nettet mellem venner og fjender.

Jens Stage

2-2 og masser af tid
AaB satte friske folk ind i et forsøg på at komme tilbage i kampen, og den næste periode lagde de også et moderat pres på os, men uden at komme til afslutninger. Vi lukkede godt og effektivt af bagude og stressede ikke unødigt fremad, for der var stadig masser af tid til at fuldende vores comeback.

Et kvarter før tid ville Stage gerne have haft straffe, da Thelander kantede ham i et gennembrud i feltet, men Kristoffersen var sikker i sin sag og lod spillet fortsætte. AaB slog et par hårde, flade indlæg i vores felt, som potentielt kunne være blevet farlige, men vi ekspederede dem væk med stor vilje og konsekvens.

Klassemål fuldendte comebacket
Med godt ti minutter igen faldt afgørelsen på en klassescoring! Falk fik bolden uden for feltet, lavede kigge-væk-finten og spillede fikst Jonas i højre side af feltet, og med endnu en lille genialitet spillede han bolden fladt ind i feltet til den fremstormende Falk.

I stedet for bare at hamre til den, så rullede han lige bolden i position med fodsålen, inden han iskoldt udplacerede Rinne og bragte os foran 3-2. Man følte sig næsten hensat til de gode, gamle dage, når tvillingerne tryllede til DM i indefodbold!

Jubel efter 3-2-målet

AaB aldrig tæt på at udligne
Fem minutter senere var vi tæt på at lukke og slukke, da først Boilesen var lige ved at nå frem til en Fischer-pasning i feltet, og Jonas i næste øjeblik afsluttede i to omgange fra spids vinkel, men først ramte en forsvarer og siden sidenettet. Så tæt på kom AaB heldigvis ikke i den anden ende!

William Bøving fik de sidste fem minutter for Fischer, og Wilczek kom også ind for Jonas, og vi holdt stand og hentede tre dejlige point! Ja, alle point tæller lige meget, men som alle ved, smager nogle sejre bare sødere!