Kamil Wilczek

Kampreferat: Op-og-ned-kamp endte oppe

Kamil Wilczek erstattede karantæneramte Mikkel Kaufmann, og ellers startede vi med samme hold som i Aarhus for en uge siden. Lyngby havde Marcel Rømer tilbage fra karantæne, og Frederik Winther var tilbage i forsvaret efter en skadepause.

Vi havde bolden meget de første 3-4 minutter, men siden så vi ikke meget til den! Den første halve time spillede vi langt under niveau mod et godt og klogt spillende Lyngby-hold, der ejede bolden i lange perioder, hvor vi slet ikke fik sat vores sædvanlige presspil ind.

De kom også kom til et par gode muligheder i det første kvarter, hvor Lasse Fosgaard først skød lige på Kalle efter en fin frispilning af Victor Torp, og lidt efter sendte Emil Nielsen et skud i sidenettet.

Vi havde få, men enkelte udmærkede opspil, som dog ikke skabte noget, der for alvor satte Mikkelsen på prøve, og først da der var spillet en halv times tid, så begyndte vi at få fat i spillet – og kom også hurtigt til udmærkede chancer.

Ankersen hamrede bolden lige over, efter Daramy havde lagt bolden tilbage til ham, og Fischer fik plads et par meter uden for feltet til at trykke af, men sendte også bolden lige over mål.

Snart sad vi ret tungt på kampen, og fire minutter før pausen fik Falk frispark nogle meter uden for feltet, da han blev bremset ulovligt. På Fischers skruede dødbold headede Jonas Wind bolden fornemt i netmaskerne, og bare to minutter efter gentog Mathias Hebo ”kunststykket” og passerede sin egen keeper, da han ville cleare et Ankersen-indlæg.

Jonas Wind

2-0 ved pausen var måske ikke helt efter spil og chancer, og det skulle da også vise sig, at kampen langt fra var afgjort. Fem minutter efter pausen snød Lasse Fosgaard vores forsvar på en dødbold fra venstre og løb helt fri i feltet, hvor han styrede bolden i nettet – og bare to minutter efter udlignede Lyngby efter at have opsnappet en Nelsson-clearing midt på vores halvdel, hvorefter Fosgaard spillede Victor Torp fri i venstre side af feltet.

Men vi lod os ikke slå ud, og fem minutter senere førte vi igen med to mål! Først bragte Jonas Wind os foran, da han liggende styrede et Boilesen-langskud i nettet, og kort efter øgede Wilczek efter et smukt opspil. Zanka løftede bolden over Lyngby-forsvaret til en helt fri Falk, der uselvisk spillede på tværs til polakken, der gjorde arbejdet færdigt.

Lyngby gav sig dog ikke, og midt i halvlegen var Emil Nielsen ved at reducere med et skud, der blev rettet af og var på vej i en bue over Kalle, som dog nåede at få fat i den. I optakten til chancen begik Zeca et frispark, som Sandi Putros efterfølgende takserede til et gult kort, og det blev dyrt tyve minutter før tid, da Zeca fik endnu et gult kort og dermed en tidlig badebillet.

Jonas Wind trak ned på midten, så kun Wilczek lå fremme, og det næste kvarters tid kæmpede vi lidt med ryggen mod muren, mens Lyngby jagtede endnu et comeback. Men det blev ikke til de helt store chancer, og mod slutningen virkede det som om, de ikke troede på det længere. Samtidig var vi gode til at holde i bolden, når vi havde den oppe på deres halvdel, så vi blev heller ikke sat under pres i tillægstiden.

Dermed vandt vi for første gang i denne sæson to sejre i træk og har dermed kontakt til den tætte Superligatop, inden vi næste søndag skal til Herning.