Viktor Fischer

Kampreferat: Viljen var der, men det var ikke nok

Viljen til at vende den negative udvikling var til stede, men det var ikke nok. Mod et skarpt og effektivt AaB-hold formåede vi ikke at skabe chancer nok til at vinde.

Hjemvendte Zanka gik direkte ind i Hjalte Nørregaards første startopstilling, efter at han for en uge siden tog midlertidigt over efter Ståle Solbakken. To temaer, der naturligvis fyldte meget i optakten til aftenens opgør, hvor en sejr ikke havde betydet, at alt nu var godt - og hvor et nederlag derfor heller ikke betyder, at alt nu er helt håbløst.

Da Jakob Kehlet fløjtede opgøret i gang, kom AaB umiddelbart bedst ud af starthullerne med et højt og aggressivt pres, men efter de første 4-5 minutter kom vi godt i gang.

Fischer satte Falk op fra venstre side, og han tog et optimistisk ryk ind i feltet, som dog blev en anelse for langt, så Rinne sikrede sig bolden. Kort efter chippede Jonas Wind fikst bolden over Thelander lige uden for feltet og spillede Wilczek, men han mistede bolden, inden han kom på skudhold.

Vi havde flere udmærkede angrebsopbygninger i den indledende fase af kampen, hvor det var tydeligt, at Hjalte havde flyttet de to kanter længere frem og ud i siderne som et led i at ændre den offensive dynamik. Efter et kvarters tid blev rytmen dog brudt af, at Wilczek måtte opgive at fortsætte på grund af de rygsmerter, der har drillet ham et stykke tid. Pep Biel kom ind i stedet og lå lidt bag Jonas, der blev skubbet helt frem, og det ændrede selvfølgelig lidt på de offensive strenge, vi gerne ville have spillet på.

Uden at vi dominerede massivt, så havde vi godt kontrol over kampen, da vi nærmede os den halve time, men det var svært at komme til afslutninger mod et solidt og velorganiseret AaB-hold, der også har sin del af æren for, at vi ikke for alvor satte os igennem.

Nordjyderne havde også et par hurtige opspil og tilløb til chancer, men Kalle var ikke blevet sat på de store prøver, da han efter 35 minutter måtte gå den tunge gang og pille bolden ud af netmaskerne.

Helt nede fra eget felt spillede AaB sig forholdsvis enkelt forbi vores første pres, og mens Lucas Andersen strøg afsted i højre side, løb Ivar Fossum fra Peter Ankersen og dukkede op bag Zanka inde i feltet og firsttimede indlægget ind bag en chanceløs Kalle.

Vi svarede dog hurtigt igen med et fint opspil i venstre side, hvor Fischer søgte at finde Jonas ved forreste stolpe, men indlægget blev tacklet til hjørne. Efter endnu et pænt opspil i venstre, hvor Boilesen kom til baglinjen, clearede forsvaret igen, lige inden Falk kom frem og afsluttede.

Tre minutter før pausen var der for alvor bud en udligning, da Zanka headede tæt forbi mål på en Fischer-dødbold, men i stedet blev det kort efter 0-2. Vi havde ellers clearet en AaB-dødbold, men de sendte bolden tilbage mod vores felt, hvor vi var alt for passive, da Okore spillede Fossum fri bag om forsvaret, så han igen var alene med Kalle og udplacerede ham til 2-0.

Dermed gjorde vi det virkelig svært for os selv i de sidste 45 minutter, og igen må vi minde om, at alting ikke KUN skyldes vores egne mangler, men også at modstanderen rent faktisk spillede en fremragende kamp på alle parametre.

AaB havde kampen præcis hvor de kunne have ønsket sig og trak sig en tand længere tilbage på banen, hvilket betød at vi havde bolden rigtig meget efter pausen – men ikke formåede at udnytte det til at skabe chancer.

Men alle mand arbejdede stadig godt for sagen, og kort før der var spillet en time havde Falk vores første forsøg inden for målrammen, men det sad forholdsvis ufarligt lige i favnen på Rinne. Først i det 68. minut var det tæt på en reducering, da Daramy fikst chippede bolden ind i feltet, hvor Falk kastede sig frem, men ikke fik rent træf.

Med tyve minutter igen kom Kaufmann ind for Daramy, hvorefter Pep Biel trak ud på kanten, men det kneb stadig med at komme til noget, der kunne skabe spænding om udfaldet. I stedet havde Jakob Ahlmann et nærgående forsøg, og på en stor kontrachance løftede indskiftede Van Weert bolden lige over Kalle og overliggeren.

Så vi må være ærlige og sige, at det lige så godt kunne være blevet 0-3 som 1-2. Tre minutter før tid satsede vi endnu mere fremad ved at tage Nelsson ud og sætte Marios ind i angrebet og samtidig kom Mudrazija ind for Pep Biel, men vi havde stadig ikke det, der skulle til for at vende slaget.

Først i de allersidste sekunder lykkedes det Falk at passere Jacob Rinne, efter at han spillede 1-2 med Jonas og sparkede bolden fladt ind ved den nærmeste stolpe, men da var det for sent. AaB vandt fuldt fortjent, og selv om vi godt kan tage noget positivt med fra kampen, så fik vi ikke det med, som vi har allermest brug for lige nu: sejr og selvtillid!