Spillerne træner på Nummer 10
Mathias Zanka
Hjalte Nørregaard
Mathias Zanka

Truppen samlet på træningsbanen

I dag havde cheftræner Hjalte Nørregaard for første gang hele truppen samlet på træningsbanen efter landskamppausen, og den store medieinteresse på Nummer 10 samlede sig naturligvis også om Zankas første træningsdag, efter han underskrev lejeaftalen for resten af sæsonen.

"Jeg skrev kontrakt med F.C. København, og ikke med Ståle," sagde Zanka, men lagde ikke skjul på, at det var en speciel situation for både ham og alle i og omkring klubben.

"Det var ham, der oplærte mig som ung fodboldspiller, og vi har altid haft godt forhold og også løbende talt eller skrevet sammen, når jeg ikke var i klubben. Men sådan noget sker i fodboldverdenen, og det ændrer ikke på den opgave, jeg har her."

Der er kun en håndfuld holdkammerater (Stephan, Ankersen, Boilesen, Thomsen og Falk) tilbage fra sidst Zanka spillede i FCK, inden han skiftede til Huddersfield i sommeren 2017, men der er stadig mange kendte ansigter i staben omkring holdet, og Zanka har f.eks. spillet med både William Kvist og Hjalte Nørregaard.

"Hjalte er skolet i FCK og har trænet ungdomshold i klubben i en længere periode, så det er ikke uvant for mig at se ham i trænerrollen," bemærkede Zanka, der ligesom holdkammeraterne ser frem mod AaB-kampen på søndag som "en ny start".

"Der er ingen tvivl om, at man skal have stor respekt for det arbejde, Ståle har udrettet i FCK, men vi må også forholde os til, at han ikke er her mere, og at der er tale om en ny start," sagde anfører Carlos Zeca.

"Vi må se fremad nu og arbejde hårdt allesammen på træningsbanen og i kampene for at gøre tingene bedre. Det er klart, at vi også har også et ansvar for den situation, vi er i lige nu. Det ved vi udmærket godt, og derfor må vi se det her som en mulighed for at vende en ny side i bogen og starte på en frisk," sagde Zeca.

"Vi skal have en ny gejst ind i holdet og simpelthen bare vinde flere fodboldkampe. Vi har også holdet til det," tilføjede Viktor Fischer.

Der er kickoff mod AaB på søndag kl. 18.00, og du kan følge kampen på TV3+ og Viaplay, der sender optakt fra kl. 16.30.