Ståle Solbakken

Ståle Solbakken fratræder i F.C. København

F.C. København stopper samarbejdet med manager Ståle Solbakken.

Årsagen er, at F.C. København ikke har leveret resultater på et tilfredsstillende niveau i Superligaen i 2020. Det vurderes på baggrund af det, at der skal andre kræfter til for at genrejse holdet.

”Ståle er uden sammenligning den mest succesfulde manager i klubbens historie med en imponerende resultatliste. Alle, der er en del af FCK, skylder Ståle en stor tak for den enorme indsats, han har ydet for klubben og de resultater, han har skabt. Vi må dog også konstatere, at resultaterne i 2020 ikke har været tilfredsstillende, og det tager vi nu konsekvensen af,” siger bestyrelsesformand Bo Rygaard og fortsætter:

”Enhver epoke har sin afslutning, og vi føler, at tiden nu er inde til at nye kræfter træder til og bygger videre på det stærke fundament Ståle og hans team har skabt. Det har været en vanskelig beslutning både fagligt og følelsesmæssigt, men vi har tænkt os længe og grundigt om, og vi mener, at det her er det bedste for FCK i den situation, vi er i,” siger Bo Rygaard.

Hjalte Bo Nørregaard og William Kvist overtager ansvaret
Ansvaret for fodboldholdet overtages af en midlertidig organisation ledet af tidligere anfører og nuværende medlem af bestyrelsen, William Kvist samt U-19 holdets cheftræner Hjalte Bo Nørregaard, der vil fungere som cheftræner for holdet i en periode.

”FCK har en stærk spillertrup, som vi vurderer, har brug for fornyet inspiration og gejst. Jeg er overbevist om at truppen er stærk nok til at spille med om guldet. Det har altid været forventningen og ambitionen i FCK. Og det vil vi ikke gå på kompromis med,” siger William Kvist og fortsætter:

”I FCK kan vi ikke garantere resultater, men vi skal være den mest ambitiøse klub i Danmark og de mest ærgerrige i forhold til at udvikle os. Har vi ledere, spillere og medarbejdere, der lever op til det, så garanterer vi også den indsats og de præstationer, der gør, at resultaterne kommer. Det er klubbens DNA. Det er kulturen. Og det er det som alle spillere og medarbejdere skal vise, at de gerne vil være en del af,” siger William Kvist.

Det nye team tager over med det samme, og der er ikke sat dato på, hvornår et nyt sportslig setup er på plads:

”William og Hjalte repræsenterer FCKs fodboldfilosofi og DNA. Der er få, der kender klubben og vilkårene i topfodbold bedre. Vi har stor tiltro til, at de som team kan bringe holdet videre på den rigtige måde, indtil en permanent løsning er fundet. Det arbejde begynder først nu,” siger Bo Rygaard.

Alle i F.C. København ønsker Ståle Solbakken og hans familie alt det bedste i fremtiden.

Der vil være pressemøde med Bo Rygaard og William Kvist i Parken kl. 10.00, som bliver livestreamet på vores kanaler. Link offentliggøres senere.