B73 fra Herlev er ny samarbejdsklub i FCK
B73 fra Herlev er ny samarbejdsklub i FCK
B73 fra Herlev er ny samarbejdsklub i FCK
B73 fra Herlev er ny samarbejdsklub i FCK
B73 fra Herlev er ny samarbejdsklub i FCK
B73 fra Herlev er ny samarbejdsklub i FCK

B73 fra Herlev er ny samarbejdsklub i FCK

B73 fra Herlev er det nyeste skud på stammen i F.C. Københavns klubfællesskab, der nu består af 47 samarbejdsklubber.

Aftalen blev underskrevet mandag eftermiddag, mens en række børn og unge var i fuld gang med klubbens sommercamp, som også havde besøg af F.C. Københavns Eventafdeling med Leo i spidsen.

Klubbens sportslige leder, Peter Creutzberg, forklarer baggrunden for, at B73 valgte F.C. København som samarbejdspartner:

"Vi har haft en proces i gang i foråret, hvor vi med nye øjne forsøgte at se, hvordan vi kunne optimere vores børnefodbold," fortæller Peter Creutzberg.

"Vi valgte at gå i dialog med vores hidtidige samarbejdsklub, Brøndby IF og med FC Nordsjælland og med F.C. København. Vi havde nogle kriterier, vi gerne ville have opfyldt i samarbejdet for at udvikle vores klub på børneområdet, og efter denne dialog endte vores udvalg med enstemmigt at pege på FCK."

"FCK kan tilbyde en strategi i forhold til at optimere vores børnefodbold, og det har vi haft et stort ønske om i længere tid, og vi får også hjælp til at se på strategien i vores ungdomssetup, så der er meget vi kan profitere af i den kommende periode," slutter Peter Creutzberg.

"B73 er en lokal klub i Herlev, som kun er drevet af frivillige kræfter, og også derfor er vi så glade for den her aftale, hvor F.C. København kommer ud i klubben og hjælper os. Det betyder meget, at vi ikke behøver at bede vores trænere og frivillige om at tage ud af huset til kurser og aktiviteter, når de i forvejen lægger rigtig mange timer hernede," siger Stephanie Rindom Krag Wejrup, der er sekretær i klubbens administration og desuden med i ledergruppen for klubbens pige- og dameafdeling.

Fra F.C. København deltog Nick Sigby-Hansen og Mirhan Fazliu, der er leder henholdsvis sportslig ansvarlig i klubsamarbejdet.

"Vi er meget glade for, at B73 har valgt at pege på os, og selv om de bliver vores samarbejdsklub nr. 47, så er ingen af klubberne bare et nummer i rækken. Vi tilbyder en række værktøjer og metoder, som mange klubber efterhånden har gode erfaringer med, men det er vigtigt for os, at det foregår i det lokale miljø og på den enkelte klubs egne præmisser," siger Nick Sigby-Hansen.

”Foreningslivet og de lokale klubber er under pres, for der er så mange andre tilbud, som fanger børn og unges opmærksomhed, og på den måde ligner B73's udfordringer mange andre klubbers. Derfor er det essentielt i vores arbejde, at vi hjælper klubberne til at skabe de bedste forudsætninger for udviklingsmiljøer, som styrker børnenes trivsel, udvikling og læring," siger Mirhan Fazliu.

>> Læs mere om vores klubsamarbejde her