Martin Vingaard og Morten Nordstrand

Trænerrokader i Talentafdelingen

F.C. Københavns Talentafdeling har rokeret lidt på trænerposterne på U19, U17, U15 og U14, og bl.a. er Martin Vingaard ny i trænerteamet på U17-holdet.

U19
Hjalte Nørregaard er fortsat Head Coach med Robin Asterhed som Assistant Coach, og i den kommende sæson bliver den hidtidige U15 Head Coach, Jannick Breuning, også en del af teamet som Assistant Coach og Head of Analysis.

U17
Alfred Johansson er fortsat Head Coach med Martin Vingaard som ny Assistant Coach. Morten Nordstrand er fortsat også en del af teamet, men i en ny rolle som Individual Coach for alle angriberne på U13-U17.

U15
Niels Lawaetz, der hidtil har været Head Coach for U14, overtager U15 efter Jannick Breuning og har Mads Vittenbach som Assistant Coach.

U14
Sune Kim Holmgren, der hidtil har været Head Coach for U13 i KB Talent, overtager U14 efter Niels Lawaetz med Karl Emil Larsen som Assistant Coach.

- - - - -

Vingaard: Det har hele tiden været min ambition
"Det har hele tiden været en ambition for mig at arbejde med unge spillere efter min aktive karriere som spiller. Jeg havde også muligheden i HB Køge, hvor vi talte om det allerede, da jeg i sin tid skrev under som spiller og begyndte på min træneruddannelse, så jeg har forberedt mig længe på det her. Men da Sune (Smith Nielsen, talentchef, red.) ringede og omtalte muligheden for at komme herind, så kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej. Vi har haft nogle løse snakke tidligere, men slet ikke så konkret som nu, og der var som sagt ingen tvivl for mig," fortæller Martin Vingaard.

B-licens og diplomuddannelse
"Jeg har fået min B-licens efter eksamen her i foråret, og for at få noget mere teori bagved, har jeg også forberedt mig ved at tage en diplomuddannelse i ledelse og kommunikation gennem Aarhus Erhvervsakademi. Jeg har som sagt længe vidst, at jeg rigtig gerne ville arbejde med unge mennesker i en talentafdeling, og nu glæder jeg mig bare helt vildt til at komme i gang."

Den 35-årige fynbo har heller interessen fra fremmede, for hans far, Jan Vingaard, har også været træner i mange år efter sin aktive spillerkarriere. Og så kan Martin se frem til endnu et samarbejde med en god, gammel kending:

Tredje samarbejde med Nordstrand
"Det er nu tredje gang, Nordstrand og jeg arbejder sammen! Først kom jeg til FCK, da han var der, og så kom han til FC Nordsjælland, da jeg var der, og nu kan jeg så lære af ham her, hvor vi er sammen igen. Det er fedt, og det skal nok blive godt."

"Jeg har i hvert fald store forventninger og også store forhåbninger til, at det er det helt rigtige for mig. Det føles i hvert fald sådan, for jeg er sindssygt glad for at være tilbage i F.C. København," smiler Martin, efter at han mandag aften mødte alle sine nye kolleger, da Talentafdelingen holdt personalemøde i KB's pejsesal.

Alle Talentafdelingens fire hold indleder den nye sæson lørdag den 15. august med hjemmekampe mod Lyngby henholdsvis Farum Boldklub.

- - - - -

Se hele Talentafdelingens organisation
De nævnte trænernavne på U14, U15, U17 og U19 er kun en lille del af Talentafdelingens samlede organisation - du kan se hele oversigten her.

I den kommende periode opdaterer vi også spillertrupperne for den kommende sæson.