Nicolai Boilesen

Boilesen: Super dejligt at være tilbage

OBS!  Vi har opdateret artiklen med en anden overskrift, Nicolai Boilesen ikke er med i truppen til i morgen, da Andreas Bjelland er blevet sin skade kvit.

Nicolai Boilesen har haft et år på sidelinjen med sin skade, og til søndagens DERBY var der comeback til forsvarsspilleren og det er noget som han har set frem til, han har sågar savnet nogle af de ting som ellers ikke normalt er det mest spændende som fodboldspiller.

"Super dejligt at være en del af holdet og træningen i dagligdagen. Jeg har endda savnet at være på hotel dagen før kamp, selvom det måske nok er det mest kedelige i hele verden. Det bunder jo bare ud i, at det at være med omkring holdet, bussen hen til Telia Parken, opvarmningen, stemningen, se fansene, nerven og den tændingen du får ved at være med på et fodboldhold. Det er unikt, og nøj hvor har jeg savnet det." 

Mens Boilesen har siddet på sidelinjen har han samtidig kunne se et hold kæmpe med at hente nok point i 3F Superligaen, men også levere flotte resultater i Europa.

"Det er svært at se ens hold have det problematisk i nogle perioder, men jeg synes nu også der har været mange perioder, som der har været rigtig gode. Ikke på det seneste, men hvis vi ser over hele sæsonen. Vi ved godt, at vi har for få point i ligaen, det er en kendsgerning. Det har vi også været åbne omkring, det er ingen hemmelighed, at det ikke har været godt nok. I Europa har vi igen igen vist flaget, og vi er endda stadig med, hvor det kan blive rigtig spændende, men det må vi tage til den tid. Nu handler det kun om en ting, og det er cementere den 2. plads, som er så super vigtig på mange punkter. Stoltheden, muligheden for at træde ind i Europa længere henne og så bare den simple ting, at de år hvor vi ikke vinder mesterskabet, der skal vi blive nummer 2. De år hvor vi ikke rammer vores bedste niveau, skal vi være dygtige nok til at tage 2. pladsen. FCK hører til i Europa, der skal vi også være i næste sæson."

Og i morgen, søndag, venter så en afgørende kamp om sølvet i 3F Superligaen, men Boilesen ryster på ingen måde på hånden over at AGF er kommet tættere på. For han mener at erfaringen fra den slags kampe ligger i København. 

"Jeg har set hele ugen at mange siger, at vi har alt at tabe, og AGF har alt at vinde. De kommer buldrende og alle de her ting. Og de har også være dygtige og spillet en god gang fodbold. Det er dejligt, at de er en del at toppen, hvor det dog klæder ligaen med flere dygtige hold, som trækker tilskuere og opmærksomhed. Flere om buddet gør ligaen bedre og mere attraktiv. Men vi har stået i de her situationer mange gange før, hvor der er noget på spil, hvor man skal vinde. Det står vi i hver sommer, når vi spiller europæiske kvalifikationer, ryger du ud, så er du færdig. Jeg er på ingen måde nervøs for at vi ikke skal være der med en god præstation, man kan altid tabe en fodboldkamp. Du kan ramme overliggeren fire gange, og så scorer modstanderen i overtiden og du taber. Jeg ikke nervøs for, at vi ikke ved, hvad der skal til for at præstere maksimalt i den slags kampe her," slutter Nicolai Boilesen.

>>SKAL DU TIL KAMPEN SØNDAG - SÅ LÆS TILSKUERINFO

Se vores mini dokumentar-serie med Jonas Wind og Nicolai Boilesen.