Pokalfinalen 1995

Reaktioner fra pokalfinalen i 95

Christian Lønstrup: En turbulent uge
"Det har været en turbulent uge. Måske har det været en fordel, at man ikke har fokuseret så meget på kampen. Det har der ikke været mulighed for," sagde Lønstrup til B.T. og ville ikke gøre sig til dommer over, om han var offside på 1-0-målet - den var i hvert fald hårfin, ligesom målscoreren selv.

Iørn Uldbjerg: Tilskuerne løftede holdet
"Vi spiller altid bedst, når der er mange tilskuere. I dag var vi utroligt nervøse, fordi forventningerne var tårnhøje. Men tilskuerne løftede holdet hele vejen. Nu har vi nået det, vi skal nå i år. Men det betyder ikke, at vi slutter Superligaen af med hyggefodbold. Vi vil vise, at vi er værdige pokalmestre," sagde anføreren til Ekstra Bladet.

Carsten V. Jensen: Utroligt stolt
"Det var min første og måske sidste pokalfinale, og jeg er utroligt stolt. Normalt er jeg jo ikke så meget i fokus, men jeg havde lette ben og vidste bare, at den var der i dag. Jeg spillede en god efterårssæson og fornyede kontrakten, derfor har jeg været lidt skuffet over ikke at være mere med i startopstillingen. Men jeg ved, at hvis man bliver ved med at yde sit bedste, også til træning, kommer det," sagde Årets Pokalfighter til B.T.

Lars Højer: Lækkert at score på frispark igen
"Det var lækkert at score direkte på frispark igen. Jeg har haft tre forsøg på stolpen og overligger i slutspillet, så det var begyndt at nage mig lidt," sagde frisparkskongen til Berlingske Tidende.

Michael Johansen: Mit livs skuffelse
"Det var simpelthen en bombe, der faldt for mig, da jeg hørte vores startopstilling. Og lige nu sidder jeg da også med blandede følelser. Jeg er glad for at have vundet finalen, men jeg er samtidig utroligt skuffet," sagde han til Ekstra Bladet.

"Det er den største skuffelse i min karriere. Jeg vil ikke sige, om det slår hovedet på sømmet med hensyn til min fremtid i F.C. København, men det hjælper på det," sagde Michael, der sammen med Martin allerede havde opsagt sin kontrakt fra sommeren for at stå friere i forhold til et klubskifte. Begge fortsatte dog nogle år endnu.

Benny Johansen: Jeg stillede det bedste hold
"Jeg ved godt, at han er skuffet, og jeg skal også gerne tage snakken med Michael. Men jeg stillede det bedste hold, og det indeholder ikke nødvendigvis de bedste spillere. Jeg havde brug for René Tengstedt til at tage slagsmålet og blive i front. Det var blandt andet med ham og Martin, at vi scorede tre mål mod Lyngby."

"Jeg synes, at mine spillere leverede en flot og professionel indsats. Vi vidste, at AB ville komme stormende fra starten af 2. halvleg. Derfor var Lars Højers mål til 2-0 også en stor befrielse. Fra da af spillede vi mere frigjort. 5-0 er måske ikke det reelle billede af kampen, men hvis du kan få et hold til at hænge lidt, så kommer de lette mål også."

Adm. direktør Peter Berg: Vigtigt for klubben
"Man plejer at sige, at Europa Cup-deltagelse betyder netto 1,5 mio. kr. i diverse indtægter. Men selvfølgelig bliver det også lettere at skaffe sponsorer. Og prestigemæssigt er det vigtigt for klubben, at vi har overholdt vores målsætning om at være med i Europa Cup hvert år," sagde Peter Berg til Ekstra Bladet efter finalesejren, der indbragte en præmiecheck på 100.000 kr. fra pokalsponsoren GiroBank.

AB's Thomas Schønnemann: Kan være indsatsen bekendt indtil 2-0
"Jeg tror, at jeg kan være med på det niveau. Jeg er blevet kontaktet af Næstved, og jeg har lovet at give dem besked inden mandag. Det første mål skulle vi have afværget, men ellers synes jeg, vi kunne være vores indsats bekendt indtil 2-0-målet", sagde den blonde AB-stopper til B.T. Han spillede som amatør for AB og fik næstflest stemmer om at blive Årets Pokalfighter - og næste sæson spillede han i F.C. København.

AB's Kenneth Perez: De holdt legestue med os
"Efter kampen i dag bliver jeg nok resten af mit liv i AB. Hvis jeg bliver solgt, bliver det til en klub i Sjællandsserien," lød det fra en dybt skuffet Kenneth Perez til B.T. og tilføjede: "De var os fuldstændig overlegne. De spillede langt bedre end både OB og Brøndby. De holdt legestue med os."

Også Perez fortsatte karrieren i F.C. København, men skiftede først i september 1995.

AB-træner Johnny Petersen: 2-0-målet var forkert
"Lars Højers mål direkte på frispark afgør kampen, men der var ikke frispark i den situation, som førte til målet. Det var en klar kompensationskendelse, og det irriterer mig ad helvede til, når en dommer ikke følger reglerne," rasede AB-træner Johnny Petersen bagefter i Politiken, men erkendte at FCK var bedst.

"FCK var klart bedre end os i alle spillets faser. Vi prøvede at komme lidt frem på banen i 2. halvleg, men det var utroligt svært at dæmme op for FCK'erne i dag."

AB's Georg Dahlfelt: "Godt FCK skal spille Europa Cup"
"AB var for imponerede, og så mangler de fysik. De tabte jo 90 procent af alle nærkampene. Jeg er faktisk ret glad for, at FCK vandt. Det havde været en katastrofe, hvis AB skulle have spillet Europa Cup," sagde en af AB's mange gamle landsholdsprofiler, den 76-årige Georg Dahlfelt til B.T. Han stoppede som aktiv i 1951 efter at have vundet fem DM-titler og fem KBU-pokaltitler.