Pep Biel

Kampreferat: 2-2 i tiltrængt testkamp

71 dage efter udekampen i Istanbul fik vi igen mulighed for at spille en hel fodboldkamp, og det var vist også tiltrængt. Et er at holde formen vedlige med småspil i grupper og forskellige løbe-, cykel- og kajakevents m.m., men noget andet er at spille mod et andet Superligahold i 2 x 45 minutter. Eller rettere i 45 minutter, for som sædvanlig i en opstartsfase, så skiftede vi hele holdet i pausen.

Vi har før spillet træningskampe for tomme tribuner, men spillerne har dog aldrig før prøvet at klæde om hjemmefra og møde op til udendørs omklædnings-områder, som kun var afgrænset af hegn beklædt med sort plastik på området, hvor Familietribunen normalt står.

Vejret var smukt og dejligt, da spillerne ankom, men inden dagen var omme, så blæste det op i en grad, så hegnene var ved at vælte ned over aktørerne, og efter kampen lignede det næsten en blanding af den sidste dag på Roskilde Festival og Per Henrik Lings Alle efter et Derby.

Når det er sagt, så skal man naturligvis huske og respektere, at hvis ikke Divisionsforeningen og klubberne havde lavet et grundigt regelsæt for at forebygge Coronasmitte, så er det slet ikke sikkert, vi havde spillet fodbold i dag. Og der er sket meget i "samfundet", siden reglerne blev formuleret, så der kommer nok også justeringer i de kommende uger.

Under alle omstændigheder var det dejligt at se en fodboldkamp igen - og for vores spilleres vedkommende var det også tiltrængt efter en lang periode uden normal træning og så halvanden uge med nogenlunde normal, fælles træning.

Robert Mudrazija


Det begyndte ellers glimrende! Ca. 10 gange i sæsonen er vi kommet bagud i de første 15-20 minutter, og bl.a. i begge Superligakampe mod OB er vi kommet bagud efter ét henholdsvis syv minutter.

Men i dag chokstartede vi med et mål efter ca. to et halvt minut, da Oviedo trak ind fra venstre og chippede bolden ind i feltet, hvor Daramy prikkede den forbi Oliver Christensen i OB-målet.

Mohamed Daramy


Kort efter måtte OB's Alexander Juel Andersen desværre forlade banen med en skade, og måske bidrog det til, at OB var lidt længe om at komme i gang. Men vi var også gode i de første 10-15 minutter, hvor Santos var meget tæt på at øge til 2-0, da han stjal bolden fra en uopmærksom Jacob Barrett, men sendte den tæt forbi mål.

Men siden faldt niveauet lidt og også lidt for meget, og da vi rundede de tyve minutter, havde OB overtaget spillet, og frem mod den halve time var vi nærmest helt væk. De manglede dog den sidste skarphed i at blive farlige i feltet, men vi måtte flere gange takke Nelsson og Bjelland for, at de i sidste øjeblik fik sat en tackling eller blokering ind.

Victor Nelsson


Kort efter den halve time var vi til gengæld tæt på 2-0 igen, da Bartolec fandt Daramy med et fint, fladt indlæg, så han var helt fri til 13-14 meter fra mål, men afslutningen sad lige på keeperen.

OB svarede igen med endnu et par giftige angreb, og man tænkte, at 1-1 ved pausen egentlig ikke ville være ufortjent. Men i stedet slog vi til på en kontra!

Bjelland tacklede bolden fra Mads Frøkjær lige uden for vores felt og gav den til Pep Biel cirka midtvejs på vores banehalvdel. Spanieren havde god plads og satte fart ned mod feltet, strøg forbi Thomasen og trak på tværs i feltet og fyrede af, men det første skud blev blokeret - hvorefter han fulgte op og sparkede returbolden ind. Et smukt solomål af spanieren, selv om OB-forsvaret forholdt sig noget passive i situationen.

Pep Biel og William Bøving
William Bøving giver Pep Biel en "Corona-albue" for at fejre spanierens 2-0-mål


I 2. halvleg spillede vi med Kalle - Varela, Sotte, Ragnar, Pierre - Stage, Thomse, Falk, Fischer - Wind, Kaufmann, og efter gensynet med Mudrazija i 1. halvleg, var det dejligt også at se Jonas Wind på banen igen efter ca. 8 måneders fravær.

OB skiftede kun tre (ud over de to, de havde skiftet før pausen) og kom til halvlegens første gode mulighed, da Jebali afsluttede en kontra med at sparke lige på Kalle. Vi spillede lidt for meget rundt på egen halvdel i starten, og den tøven udnyttede OB efter fire minutter af halvlegen. Jebali pressede Sotte i en løbeduel på en lang fremlægning, og Kalle gik helt ud til kanten af feltet, men da Sotte ville lægge bolden over til Ragner, smuttede Opondo imellem og sparkede meget nemt bolden i nettet.

OB fik nu godt fat i spillet igen og havde indstillet sigtekornet bedre end før pausen, så Kalle fik hurtigt mere at lave, end Grytebust havde haft i hele 1. halvleg. Først da OB midt i halvlegen skiftede fem mand mere og bl.a. sendte fire U19- og U17-spillere på banen, så slap de lidt af grebet om kampen.

Jonas Wind


Jonas Wind satte et fint hovedstød ind på en Fischer-dødbold, og Fischer skruede en bold på overliggeren lidt uden for feltet, og for en stund så det ganske godt ud igen.

Desværre udgik Fischer med et kvarter igen, da han mærkede noget i baglåret efter en offensiv aktion, men efter kampen kunne ingen endnu sige, hvor slemt det var. Der er jo heller ingen grund til at tage chancer, så Victor Kristiansen fik det sidste kvarter i stedet.

Kaufmannfik ikke rent træf på et hjørne fra Pierre, men ellers var det småt med chancer i begge ender mod slutningen. Små ti minutter før tid fik OB's Moses Opondo problemer og måtte udgå, men OB havde åbenbart ikke flere friske folk på bænken, så assistenttræner Henrik Hansen trak i Jørgen Skjelviks trøje nr. 16 og kom på banen for Opondo.

Og minsandten om ikke den 40-årige oldboysspiller fik en afgørende rolle! Kalle ville sparke en bold ud til Ragnar lige uden for vores felt, men Henrik Hansen læste situationen, tacklede bolden til sig og lobbede den elegant over Kalle og i nettet til 2-2!

Sådan er fodbold også så forunderlig, men på en dag som denne valgte vi at tage det med et anerkendende smil.

Det er på mange måder en meget, meget mærkelig sæson, vi har gang i - men dermed ikke sagt, at vi smiler på samme måde, hvis Brian Priske sætter sig selv på banen og afgør en guldkamp mod FC Midtjylland. Og slet ikke hvis vi ligefrem forærer ham chancen på et sølvfad!