Diego Tur

25 år siden: Diego scorede igen mod OB

Blot fire dage efter at vi havde besejret Brøndby 3-2 i Parken, skulle vi møde OB i Parken fredag aften kl. 19. Kampen var rykket frem, fordi både vi og OB havde spillere i Richard Møller Nielsens landsholdstrup, der onsdag skulle spille EM-kval. mod Makedonien i Parken.

Tæt slutspil
OB havde netop tabt 0-2 hjemme til AGF, og Superliga-slutspillet var efterhånden en meget tæt og jævnbyrdig affære efter fem af de 14 runder:
1. AaB 18 p.
2. Brøndby 17 p.
3. Silkeborg 16 p.
4. Lyngby 15 p.
5. OB 15 p.
6. FCK 14 p.
7. Næstved 14 p.
8. AGF 14 p.

Målt alene på forårets resultater var vi faktisk næstbedst, mens OB og Brøndby var dårligst, men "desværre" havde holdene taget halvdelen af pointene med fra efterårssæsonen...

Højst usædvanligt stillede Benny & co. op med de samme 11 for fjerde kamp i træk, mens OB var uden skadede Jesper Hjorth og de to senere FCK-spillere, David Nielsen og Kenneth Jensen.

OB satte sig på 1. halvleg
Umiddelbart kom vi bedst fra start, og Morten Falch flugtede et Uldbjerg-indlæg tæt forbi Lars Høghs ene stolpe i kampens indledning. Men efter et begivenhedsløst første kvarter betød OB's stærke fysik at de efterhånden fik et solidt spilovertag, som varede halvlegen ud.

Det var derfor ikke ufortjent, at de kom foran kort før den halve time efter nogle begivenhedsrige minutter. Først reddede Per Poulsen fornemt fra Ulrik Pedersen, hvorefter Michael Hemmingsen sendte et stort tilbud over mål, da Poulsen kom for sent ud til et hjørne.

En endnu større chance fik Ove Hansen, der skovlede en returbold over mål, efter Poulsen havde halvklaret et langskud, men til sidst lykkedes det. På endnu et hjørne fra Morten Bisgaard kom Michael Schjønberg højest midt i feltet og dirigerede bolden ind tæt op ad den fjerneste stolpe.

Herefter var kampen ved at udarte lidt med en række grove frispark og regulære svinestreger, som dommer Knud Stadsgaard ikke var meget for at gribe ind over for. Værst var det nok, da Henrik Risom kastede sig ned i Lars Højer med knopperne forrest, men heldigvis kunne Højer fortsætte efter at have sundet sig lidt. Risom var også ved at rive trøjen af Frandsen i en duel midt på banen, uden at det udløste så meget som et frispark, og efter kampen måtte Carsten Hemmingsen sys med flere sting efter et ublidt møde med Diego Turs støvleknopper.

Kort før pausen lykkedes det os endelig at bryde gennem den solide OB-defensiv, da Michael Johansen slog en dyb stikning til Martin, som snød Carsten Dethlefsen og fyrede af fra kanten af feltet, men Lars Høgh afværgede med en fantastisk refleksredning.

Vi kom godt igen efter pausen
Martin blev ude efter pausen, idet Benny Johansen valgte at møblere lidt om, så Carsten V. kom ind på højrekanten og skubbede Lønstrup ind på den centrale midt, hvilket igen skubbede Per Frandsen endnu længere op foran.

Taktikken lykkedes, for vi fik bedre afstand mellem kæderne og formåede at presse fynboerne højere på banen. Morten Falch headede lige over efter et længerevarende pres, og efter en lille times tid kom belønningen for vores offensive comeback som næsten en tro kopi af OB's mål, da Diego Tur headede et Højer-hjørne i nettet.

Diego Tur


”Benny nåede lige at sige til mig, at jeg skulle stille mig ved forreste stolpe, ellers havde jeg ligget og rodet ude i feltet”, sagde Diego bagefter til B.T.

I dagens kampprogram var Diego tilfældigvis "dagens profil", og her kunne man læse, at han kun havde scoret et enkelt mål for løverne i sine første 74 kampe - i øvrigt også mod OB, næsten præcis et år tidligere, da vi også spillede 1-1 i Parken.

Diego Tur


For 1-1 blev det også denne gang, selv om Michael Johansen var tæt ved at overliste Høgh, da han skruede bolden tæt forbi den fjerneste stolpe efter at have snydt Johnny Hansen. Mod slutningen fik Michael Schjønberg også chancen for at blive matchvinder, men sparkede forbi mål, efter Jens Melvang havde vundet en duel med Per Poulsen på baglinjen og lagt bolden skråt tilbage.

Uafgjort var alt i alt også en retfærdig udgang på en ganske velspillet kamp, hvor holdene ejede hver sin halvleg.

Tæt på landsholdet
Diego fik derfor styrket selvtilliden, inden han sammen med Per Frandsen drog til Vedbæk for at deltage i landsholdssamlingen forud for Makedonien-kampen, men han kom desværre ikke med i den endelige trup, hvor Frandsen måtte overvære hele kampen fra bænken. Det blev desværre aldrig til A-landsholdsdebut for Diego, der må "nøjes" med at se tilbage på syv optrædender for ligalandsholdet i 1995, 1996 og 1998.

Til gengæld betød hans mål, at vi stadig kunne komme i spil til en medalje i den tætte Superliga, og så ventede der jo også en returkamp i pokalsemifinalen mod AaB.


Fredag den 21. april 1995, kl. 19.00 i Parken. Superliga-slutspil, 6. runde
F.C. KØBENHAVN-OB 1-1 (0-1)
27.: 0-1 Michael Schjønberg
57.: 1-1 Diego Tur
9.181 tilskuere. Dommer: Knud Stadsgaard
Advarsler: Morten Falch og Michael Mio Nielsen, F.C. København, og og Michael Schjønberg og Ove Hansen, OB.

F.C. København: 1 Per Poulsen - 2 Ole Tobiasen, 17 Michael Mio Nielsen, 3 Diego Tur - 6 Christian Lønstrup, 5 Lars Højer, 4 Morten Falch, 8 Iørn Uldbjerg - 10 Martin Johansen (46.: 16 Carsten V. Jensen), 15 Per Frandsen, 11 Michael Johansen

Ikke benyttet: 18 Karim Zaza og 12 Michael Giolbas

OB: Lars Høgh - Johnny Hansen, Michael Hemmingsen, Carsten Dethlefsen - Steen Nedergaard, Carsten Hemmingsen, Morten Bisgaard, Henrik Risom (72.: Jens Melvang), Michael Schjønberg - Ulrik Pedersen (64.: Jess Thorup), Ove Hansen

Ikke benyttet: Thomas Sørensen