Fredag kl. 14: FCK-Juventus på TV3 SPORT og Viaplay

Fredag kl. 14 viser TV3 SPORT og Viaplay den tredje store FCK-kamp på fire dage, når vi skal gense hjemmekampen mod Juventus fra vores tredje Champions League-gruppespil i 2013.

Vores udgangspunkt var lidt anderledes end før de foregående kampe mod United og Barcelona, for Ståle havde under en måned til at forberede gruppespillet, efter han afløste Ariël Jacobs den 21. august 2013. Heldigvis var vi direkte kvalificeret til gruppespillet i kraft af vores danske mesterskab i 2012/13, for truppen var nok ikke i en forfatning, hvor den kunne have kvalificeret sig på sædvanlig vis.

Ståle overtog efter tre nederlag og to uafgjorte i Superligaen, og hans første tre Superligakampe gav én sejr i Viborg og to uafgjorte hjemme mod FC Vestsjælland og Esbjerg. I det netop afsluttede transfervindue havde han nået at hente lejesvendene Daniel Braaten og Georg Margreitter, og Fanendo Adi var ankommet fire dage for Ståle.

Champions League-modstanderne Juventus, Real Madrid og Galatasaray udgjorde økonomisk set en drømmelodtrækning, men sportsligt kunne det næsten ikke blive sværere! Men i dag ved vi, at holdet formåede at slippe igennem uden større sportslige skrammer end 0-4 i Madrid. Men hjemme i Parken spillede vi lige op med Juventus, vi slog Galatasaray og tabte "kun" 0-2 til Real Madrid, og i Superligaen tabte vi kun en enkelt kamp efter Ståle overtog roret.

Taktisk kløgt, stor arbejdsvillighed og et rigtig godt hjemmepublikum
Det var Ståles tre nøglebegreber i hans optakt til kampen, hvor han gerne ville indrømme, at det var en svær pulje, hvor vi skulle være glade for hvert point, vi kunne skrabe sammen. Samtidig fremhævede han dog, at var i Parken, at vi havde de største muligheder, og at den første kamp altid er svær for alle hold.

Anfører Lars Jacobsen kunne godt se, at gruppespillet kunne være et frirum fra Superligaen, men advarede mod, at det kunne give bagslag:

"Det bliver kun et frirum, hvis vi leverer på et vist niveau. Får man en røvfuld hver eneste gang, så går det hen og bliver en mental belastning, og det skal vi undgå. Vi skal se, om det her ikke kan bringe vores spil op på et højere niveau, end det har været hidtil, og så tage det med ind i Superligaen og få knaldet nogle point ind på kontoen."

Bruttotruppen
Disse 19 spillere blev udtaget: 2 Lars Jacobsen, 3 Pierre Bengtsson, 5 Olof Mellberg, 6 Claudemir, 8 Thomas Delaney, 9 Igor Vetokele, 11 César Santin, 12 Fanendo Adi, 15 Georg Margreitter, 16 Thomas Kristensen, 17 Ragnar Sigurdsson, 18 Nicolai Jørgensen, 19 Rúrik Gíslason, 21 Johan Wiland, 22 Daniel Braaten, 24 Youssef Toutouh, 25 Christoffer Remmer, 30 Christian Bolanos, 31 Jakob Busk