Sektion 12

Kampreferat: Nu kan vi selv afgøre det

Igen tidligt foran
I forhold til det første opgør i Kiev havde vi ændret på backerne, så Varela og Bengtsson spillede for Bartolec og skadede Oviedo. Dynamo havde en enkelt ændring, Karavaev startede i stedet for De Pena.

Dynamo havde deres første afslutning på mål efter 15 sekunder, men Karavaevs flade langskud voldte ikke Kalle Johnsson problemer. Det blev en af kampens relativt få afslutninger inden for målrammen, så det var ikke ofte, Kalle måtte i aktion denne aften – men han fik alligevel en nøglerolle.

Først skulle vi dog lige foran meget tidligt i kampen, præcis som i Kiev for to uger siden. Fischer sendte Bengtsson til baglinjen, og keeper Bushchan fik slet ikke fat i hans indlæg tæt under mål, så ved bageste stolpe kunne Stage ugeneret sætte foden på og sende bolden i det tomme mål.

Stage og Pieros jubler

Kort efter serverede Santos et giftigt indlæg ind mod Fischer, men denne gang var Bushchan først på bolden. Tre gode, offensive aktioner på syv minutter – men det blev som sagt ikke kendetegnende for opgøret.

Kalle snuppede straffe
Efter en glimrende og fejlfri københavnsk start på kampen, pegede den ungarske dommer allerede i det 13. minut på pletten 11 meter foran Kalles mål. Zeca havde, hændeligt, armen på bolden, da han kastede sig og blokerede et indlæg fra Karavaev.

Det var faktisk første gang denne sæson, vi begik straffespark, og Kalle Johnsson læste Tsygankov rigtigt og kastede sig ned til venstre og reddede helt ude ved sin venstre stolpe.

Kalle Johnsson redder straffe

Nogle minutter senere fik Besedin en ganske god skudchance på kanten af feltet, men sendte bolden forbi mål – men så var det stort set også slut med ukrainske chancer i en rum tid.

Få chancer
Dynamo var dog efterhånden mere og mere på bolden og pressede os i en lang periode efter straffesparket tilbage på banen, men forsvaret stod bundsolidt og sørgede for, at det aldrig blev farligt. Ligesom i den første kamp havde de generelt svært med de sidste pasninger og indlæg, og ofte forfaldt de også til lidt forhastede afslutninger fra distancen.

Zeca havde et langskud lige over mål, som Bushchan dog havde god styr på, og ellers kom vi heller ikke selv til noget særligt. Stage, der indledte på højre kant, byttede plads med Falk i løbet af halvlegen, og i de sidste ti minutter af 1. halvleg fik vi et lille overtag i spillet igen, men det stod stadig 1-0 ved pausen, hvilket vi kunne være godt tilfredse med.

Sotirios Papagiannopoulos

Stadig godt med efter pausen
Dynamo startede også 2. halvleg med en afslutning efter 15 sekunder, omend denne var større end i 1. halvleg, for Karavev var på ganske godt skudhold, men sparkede forbi mål.

Siden fulgte en periode, hvor vi var udmærket med og fik sat nogle angreb op, men Dynamo fik snart vendt kampen og begyndte at presse på. Det er muligt, de er 10 point efter Shakhtar i ligaen, men de viste i aften, at de absolut har et europæisk klassemandskab, som man ikke bare lige går ud og besejrer.

Karavaev fik endnu en udmærket skudchance i udkanten af feltet efter en fiks hælaflevering fra Verbic, men sparkede langt forbi mål. Ti minutter efter pausen kom Daramy ind på højre kant for Falk, og igen fulgte en udmærket københavnsk periode, mens Dynamo fortsat havde svært ved at afslutte deres angreb med noget, der for alvor satte Kalle på flere prøver.

Halsstørklæde tifo

Verbic udnyttede den første, lille blottelse
Tiden gik, og den tikkede vores vej, men 20 minutter før tid fandt de alligevel en sprække i vores ellers så solide defensiv. Vi havde netop udskiftet Bengtsson med Bartolec og sendt Varela over på venstre back, da Verbic fik bolden lige uden for vores felt, tog et træk og sparkede bolden fladt ind uden for Kalles rækkevidde.

En signaturscoring af den sympatiske slovener, der næsten undskyldende slog ud med armene, da han skulle fejre scoringen, og selv om han således ”stjal” sejren fra os, fik han alligevel smukke og varme klapsalver fra vores fans, da han blev udskiftet kort før tid.

Benjamin Verbic

På det tidspunkt havde vi været temmelig meget på hælene, for efter udligningen pressede Dynamo for alvor på for sejren. Men vi stod distancen og gav ikke mere væk – og dermed udbyggede vi i øvrigt vores imponerende europæiske kampe til 24 kampe i streg, hvor vi højst har lukket ét mål ind.

Mohamed Daramy

Vi kan selv afgøre det
Det uafgjorte resultat – samtidig med at Lugano og Malmö spillede 0-0 i Schweiz – betyder også, at vi stadig fører puljen. Og selv om vi taber i Lugano, og Malmö slår Kiev hjemme i næste runde, kan vi stadig selv sikre en plads i Top 2 ved ”bare” at slå Malmö hjemme i den sidste kamp.

Det var præcis hvad Ståle havde forudset, inden den første gruppekamp – men selvfølgelig kan man godt ærgre sig over, at vi for tredje kamp i træk smed en 1-0-føring og måtte nøjes med 1-1. Men to gange 1-1 mod et mandskab af Dynamo Kievs kaliber, det er nu stadig klart godkendt på den europæiske scene.