Rasmus Falk

Kampreferat: Effektiviteten til forskel

De to hold
Nicklas Bendnter fik sin første kamp fra start, og også Karlo Bartolec var ny i forhold til Malmö-kampen. De startede i stedet for Pieros og Varela. Brøndby kom i en 3-5-2, hvor Jung og Hermansson afløste Larsson og skadede Vigen.

Tidlig Brøndby-scoring
Kampen nåede aldrig rigtig at sætte sig, før Kalle Johnsson for første gang måtte hente bolden ud af eget net. Vi havde lige haft et udmærket opspil, hvor Falk sendte Bartolec afsted i højre side til et indlæg, men da Brøndby clearede ud af feltet, havde Mukhtar og Radosevic både tid og plads på midtbanen til at sende Hedlund afsted i venstre side, hvor Bartolec ikke var nået tilbage. Nelsson forsøgte at stoppe ham, da han trak ind i feltet, men han undveg og hamrede bolden op i nettaget.

Vi svarede hurtigt igen med et godt Fischer-indlæg, der blev clearet for næsen af Bendtner, men snart blev kampen mere rodet og præget af meget duelspil mellem de to felter. Vi var mest på bolden, mens Brøndby lurede på kontra, og det blev også kampbilledet i den næste times tid.

2-0 efter "strømpekiks"
Forskellen var bare, at vi havde svært ved at spille os til chancer, mens Brøndby var dødeligt effektive på de få muligheder, der bød sig.

Midt i 1. halvleg trådte Mukhtar støvlen af Zeca i en duel på deres halvdel, men spillet fortsatte, og efter en aktion på strømpefødder, fik Zeca støvlen på igen.

Men den sad åbenbart ikke helt rigtigt, for lidt efter – mens vi byggede op fra bunden – lagde Stage en bold tilbage til Zeca, som han ikke fik fat i, fordi støvlen røg af igen. Hedlund strøg ned mod feltet, Wilczek overlappede og fik bolden lige akkurat i onside-position og udplacerede Kalle.

Reducering efter en halv time
2-0 efter en fjerdedel af en kamp, som ellers mest af alt lignede en klassisk tæt og intens 0-0-kamp, hvis ikke det havde været for de to Brøndby-kontraer. Men i forhold til mange af vores seneste kampe var der god energi i spillet, hvor Fischer bl.a. var meget ivrig på kanten, og Bendtner ofte gik godt med ned i banen og gjorde sig spilbar, mens Santos var den evigt lurende oppe foran.

Og Zeca... ja, han var uheldig med strømpen, men prøv at tjekke hans heatmap på Superliga.dk. Han havde to (to!) fejlafleveringer i kampen, og de faldt først i de sidste ti minutter!

Men der er ingen grund til at skjule, at vores problem ligger i at kreere chancer og omsætte dem til mål. Men når vi nu ikke selv kan få den i kassen, så er det da godt, at modstanderne giver en hånd med. Eller rettere en fod, som i torsdags, eller et hoved, som i dag, da Andreas Maxsø dirigerede et Santos-hovedstød i eget net.

Kort efter kom Fischer i god skudposition på kanten af feltet efter forarbejde af Bendtner, men afsluttede lige på Schwäbe, og siden vi fik ikke lagt ordentligt tryk frem mod pausen, hvor spillet igen blev mere rodet og til tider også hidsigt, når der blev tacklet igennem fra begge sider.

God indledning på 2. halvleg
Bortset fra at Wilczek var tæt på at nå frem til et giftigt, fladt Nukhtar-indlæg, lagde vi ganske godt ud efter pausen og var igen mest på bolden, men uden at få de afgørende gennembrud.

Fischer havde også en udmærket aktion, hvor han trak ind fra venstre og fik fyret af, men skuddet sad igen lige på Schwäbe, og Santos var lige ved at få en fin Fischer-stikning med i feltet. Men rigtig farligt blev det aldrig, og efter en times tid havde vi sluppet lidt af grebet om spillet, selv om der lige var en enkelt situation, da Schwäbe gik helt galt af et indlæg, men hvor Bendtner ikke kunne komme til at afslutte.

Rødt til Falk
Bedst som man sad og håbede, at vi kunne øge trykket og fremtvinge en udligning, tog kampen en helt anden drejning, da Falk søgte at kontrollere en høj bold og hændeligt, men alt for voldsomt ramte Kaiser lige i hovedet med støvleknopperne. Det røde kort var indlysende, og man må bare håbe, at tyskeren ikke får varige mén af de sår, han fik i panden, og som tvang ham fra banen for at blive syet sammen.

Vi fortsatte med to mand fremme, dog med Pieros i stedet for Bendtner, og vi kæmpede og fightede fortsat fint for sagen, men uden komme tæt på udligning.

3-1 punkterede kampen
I stedet kom Brøndby på 3-1 et kvarter før tid, da vi ikke headede et indlæg langt nok væk, så Wilczek fra kanten af feltet kunne firsttime bolden fladt ind ved den ene stolpe og score på deres tredje skud inden for målrammen.

Santos brød kort efter godt igennem i deres felt, men med en fodparade Schwäbe reddede Schwäbe en af vores få afslutninger inden for rammen denne eftermiddag.

I stedet masede Brøndby på de sidste 10 minutter, men da de 90 minutter løb ud, fik Santos endnu en god mulighed, da han headede tæt forbi mål på en Fischer-dødbold.

I tillægstiden tillod Wilczek sig også at misbruge en direktør, da han blev spillet helt fri med Kalle, men skød forbi mål, så det blev ved de 3-1 til hjemmeholdet.