Rasmus Falk

Fem Derby-sejre på stribe?

Søndag kl. 14 spiller vi for 43. gang Superliga-Derby i Brøndby, og statistikken er næsten så jævnbyrdig, som den kan blive: vi har én sejr mere (17 vs 16, mens 9 er endt uafgjort), mens målscoren er 50-48 i Brøndbys favør.

Får vi fem på stribe?
Sidste sæson vandt vi alle fire Derbyer, efter at Brøndby i 17-18-sæsonen hentede fire sejre i fem Derbyer.

Vi skal tilbage til starten af 90'erne for at finde tilsvarende Derby-stimer: fra 1993-95 vandt vi 9 ud af 10 Derbyer, hvorefter Brøndby vandt 8 af 9 fra 1996-98.

Undervejs i disse 90'er-stimer begge hold fem Derbyer på stribe, og det er ikke sket siden, men med en sejr på søndag kan vi altså gentage bedriften.

Det kræver, at vi ikke taber vores tredje Superligak-udekamp i træk. Det har vi ikke gjort siden maj-juli 2013 under Ariël Jacobs, og inden for samme sæson skal vi tilbage til efteråret 1999.

BIF-formkurven: Op og ned
Brøndby indledte sæsonen udmærket med fire sejre, en uafgjort og et nederlag, men kurven knækkede i slutningen af august, og de seneste fem kampe har givet fire nederlag og blot en sejr over FC Nordsjælland. Desuden kom Brøndby kun med besvær videre fra pokalkampen i Skive. Men hellere videre med besvær, end besvær efter ikke at komme videre...

I søndags var Brøndby tæt på ryge ud af Top 6 på dårligere målscore end FC Nordsjælland, og kun Kaisers sene 1-2 reducering i Haderslev (hans tredje mål i tre kampe) sørgede for, at Brøndby blev på sjettepladsen inden 12. spillerunde.

Brøndby har i øvrigt scoret 6 af sine 19 Superligamål i det sidste kvarter, hvilket er flere end alle andre hold i samme periode.

Kaiser er sammen med Schwäbe og Wilczek de eneste, der er startet inde hver gang i alle Brøndbys 11 superligakampe, og Jung og Radosevic er startet ti gange.

Jesper Lindstrøm har også været på banen hver gang, men heraf fire som indskifter, mens han er udskiftet alle syv gange, han er startet.

Seneste kamp
Senest indledte Niels Frederiksens mandskab med disse 11 ude mod SønderjyskE:

Mukhtar, Wilczek, Hedlund
Vigen, Radosevic, Kaiser
Mensah, Rosted, Maxsø, Larsson
Schwäbe


Der er kickoff i Brøndby søndag kl. 14, og hvis du ikke har billet til kampen, kan du følge med på TV3+ og Viaplay, der sender optakt fra kl. 12.30.


>> Billetterne er i salg til Hjemme-Derby 1.12