Pieros Sotiriou

Nummer et mod nummer fire - igen

Ligesom i søndags mod FC Nordsjælland møder vi søndag 3F Superligaens nr. 4. I hvert fald som tabellen ser ud, inden 8. spillerunde går i gang.

AaB's 5-0-sejr i Horsens sendte dem forbi netop FC Nordsjælland på bedre målscore, og det er ligaens to mest scorende hold, der tørner sammen søndag eftermiddag: vi har scoret 15, og AaB har scoret 14.

AaB-topscorer er Lucas Andersen med fem mål, og han er en af seks aalborgensere med fuld spilletid i de første syv runder. De øvrige er Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Kusk og Patrick Olsen.

Kristoffer Pallesen og Mikkel Kaufmann har også været på banen i alle kampe.

Kun et af AaB's 14 mål er scoret på hovedstød (Jores Okore mod AC Horsens), og resten med højre fod. Til sammenligning har vi scoret 2 af 15 mål med hovedet (Jonas Wind og Jens Stage).

Sådan stillede AaB op i 5-0-sejren i Horsens:

10 Lucas Andersen, 29 Mikkel Kaufmann, 17 Kasper Kusk
21 Patrick Olsen, 16 Magnus Christensen, 8 Iver Fossum
3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 32 Kasper Pedersen, 2 Patrick Kristensen
1 Jakob Rinne

Nye og gamle ansigter
Topscorer Lucas Andersen kom hjem til Aalborg denne sommer fra Grasshoppers, og senest har klubben også hentet Rasmus Thelander, som forlod AaB i 2015 og siden har været i Panathinaikos, FC Zürich Vitesse, inden han nu er tilbage hos de rød- og hvidstribede.

Patrick Olsen, der har nettet tre gange i sæsonen, er kommet fra FC Helsingør, og ny er også reservekeeper Andreas Hansen fra HB Køge. Senest har man hentet den norske midtbanespiller Iver Fossum i Hannover 96.

Førnævnte Mikkel Kaufmann, der hurtigt har bidt sig fast på holdet, er en af fem U19-spillere, som AaB rykkede op i sommer. Oliver og Lukas Klitten har fået enkelte kampe, mens Anders Bærtelsen og Søren Tengstedt endnu ikke har været på banen.