Jens Stage

Stage: Har vist ikke spillet så mange kampe, siden jeg var på fodboldskole

Jens Stage er en af kun tre spillere, der har været på banen i sæsonens første 11 kampe. 

På 39 dage har vi spillet 11 kampe, heraf fire på Fyn og i Jylland samt to ude i Europa, så der er også blevet rejst en hel del. Jens Stage er startet inde i syv kampe og indskiftet i fire, og kun Nelsson og Zeca har flere minutter på banen.

"Jeg tror ikke, jeg har spillet så mange kampe, siden jeg var på fodboldskole som 10-årig!" kommer det spontant fra Jens, da vi konfronterede ham med de tørre tal.

Skønt! Mere end jeg havde håbet på.
"Men det er skønt! Det er også mere, end jeg havde håbet på. Der er skarp konkurrence, men heldigvis har der været masser af kampe, og der er blevet roteret en del, men jeg er glad for den spilletid, jeg har fået."

"At det så også er gået relativt godt i de fleste af kampene, det er fantastisk. Så også af den grund er jeg rigtig glad for starten. Vi har de point, vi skal have i 3F Superligaen, og efter i går har vi stadig en god chance for at spille os i Europa."

"Jeg kan selvfølgelig godt mærke, at der er en forskel på at spille to kampe om ugen i stedet for en, som jeg gjorde i AGF, men jeg kan faktisk godt lide, at kampene bare kommer lige efter hinanden. Du har ikke nogen undskyldninger, det er bare om at være der og komme op på hesten igen og spille den næste kamp."

Det at vi bare vinder...
"Det, der har overrasket mig mest ved at komme til FCK, det er nok mentaliteten. Det, at vi bare vinder, og at det at ville vinde bare er en så fast del af mindset'et. Og at man stoler på konceptet, lige indtil sidste sekund, selv om det måske står 0-0 efter 80 minutter som sidste uge i Randers."

"Jeg har spillet flere kampe, hvor jeg bagefter tænkte, at det var dejligt vi vandt den her, fordi det er jeg ikke sikker på, at alle andre hold havde gjort. Og i går, hvor vi sætter os selv under pres de sidste 10-15 minutter og så alligevel formår at sætte det ekstra mål ind, der kan blive afgørende i næste uge."

Kamptidspunkter er ikke så afgørende
"Men nu venter der først en kamp mod Nordsjælland, som vi også skal ud og vinde søndag aften. Jeg har efterhånden vænnet mig til at have fri hver mandag, så jeg kan se fodbold i stedet for at spille," smiler Stage og hentyder til hans gamle klubs primære kamptidspunkt.

"Det med kamptidspunkter er nu ikke så afgørende for mig, men det kan være forskelligt fra spiller til spiller. Jeg vil dog sige, at søndag kl. 12 godt kan være en svær kunst at mestre, når man f.eks. skal have pasta til morgenmad i stedet for müsli, men altså... man må jo tage det som det kommer, uanset tid og sted, og det er tre point som alle andre, der skal vindes," slutter Jens Stage.

Søndag kl. 20 skal han og holdet i aktion igen, når vi tager imod FC Nordsjælland i Telia Parken - find din plads her.


>> Se Stages Superliga-stats