Martin & Michael Johansen

25 år siden: Sen sejr over Steinlein & co.

Efter en DERBY-sejr og en udesejr i Aalborg var løverne for alvor kommet i forårshumør, og det skulle for 25 år siden gå ud over Ikast fS, der kom til Parken med bl.a. den nuværende FCM-direktør Claus Steinlein på holdet.

Vi havde Martin Johansen med igen efter to spilledages karantæne, men måtte til gengæld undvære vores nye stopper-stjerneskud, 18-årige OIe Tobiasen, der havde problemer med en ankel, og i stedet rykkede Morten Falch ned i forsvaret. Det betød, at vi ikke kunne stille samme hold tre gange i træk.

Uskarpe løver vadede i chancer
Ligesom i Aalborg ugen før lagde vi ud som lyn og torden, men løvekløerne var ikke skarpe nok i de afgørende situationer, og det satte sit præg på kampen.

”Vanvittigt! Den kamp skulle vi have afgjort inden for de første 20 minutter, hvor spillerne nærmest vadede i målchancer,” sagde cheftræner Benny Johansen bagefter.

Benny Johansen
Betænkelige miner hos Benny Johansen


Siden blev det lidt for nervøst og uroligt, og selv vi fortsat pressede, og det meste af spillet foregik på Ikasts banehalvdel. Ikast-træner Benny Nørgård havde lagt en defensiv taktik med kun finske Petri Helin helt fremme, men vores wingbacks – Højer og Uldbjerg – kom godt over kanterne, og tvillingerne og Allan Nielsen var også gode til at sætte deres modstander med en dribling. Det kneb bare med kvaliteten på afslutningerne.

Møller på tavlen for tredje kamp i træk
Først tyve minutter før tid faldt vores højfortjente føringsmål, da Peter Møller for tredje kamp i træk fandt vej til netmaskerne. Uldbjerg smed bolden ind over, og Møller snittede den med hovedet forbi den velspillende Jan Rindom i Ikast-målet, der trods vores uskarphed alligevel havde haft en stribe gode indgreb.

Peter Møller
Peter Møller bringer os foran 1-0


Men ak... bedst som man troede, at de blå-gule uldjyder nu havde fået en dræbende kogevask, sneg de sig til en udligning. Et indlæg fra venstre blev ikke clearet i feltet – bl.a. fordi Helin hev Uldbjerg i trøjen, så han ikke kunne nå bolden – og fremstormende Kim Hansen bankede bolden op i målhjørnet til 1-1. Et flot mål, bevares... men det var ikke lige det første, de skuffede og frustrerede københavnere tænkte på.

Kim Mikkelsen redningsmand
Men retfærdigheden sejrede til sidst. Fire minutter før tid – hvor Kim Mikkelsen havde været på banen i 12 minutter – sendte Michael Giolbas ham afsted på et raid langs højrekanten, som han afsluttede med et par træk, inden han udplacerede Jan Rindom til en kæmpe forløsning for hovedparten af de 8.081 tilskuere.

Kim Mikkelsen
Kim Mikkelsen lægger an til den afgørende scoring


Det havde også været pivufortjent, hvis vi ikke havde fået de to point, man spillede om dengang, men vi kunne ånde lettet op efter vores fjerde sejr i træk og fastholdt en delt andenplads sammen med OB og med to point op til Silkeborg.


Matchfacts
Søndag den 8. maj 1994, kl. 15.00 i Parken. Superliga-slutspil, 9. runde
F.C. KØBENHAVN-IKAST fS 2-1 (0-0)
70.: 1-0 Peter Møller
77.: 1-1 Kim Hansen
87.: 2-1 Kim Mikkelsen
8.081 tilskuere. Dommer: Knud Stadsgaard
Advarsler: Michael Johansen, Allan Nielsen og Morten Falch, F.C. København, samt Claus Steinlein og Kent Hansen, Ikast.

F.C. København: 1 Brian Flies – 3 Diego Tur (67.: 19 Michael Mio Nielsen), 6 Christian Lønstrup, 12 Morten Falch – 5 Lars Højer, 7 Allan Nielsen, 16 Michael Giolbas, 11 Michael Johansen, 8 Iørn Uldbjerg – 10 Martin Johansen (74.: 15 Kim Mikkelsen), 14 Peter Møller. (Ikke benyttet: 18 Karim Zaza)

Ikast: Jan Rindom, Dan Sørensen, Kim Eriksen, Kent Hansen, Kim Hansen, Claus Steinlein (88.: Kern Lyhne), Torben Sjørvad, Thomas Skovbjerg (86.: Michael Elbæk), Kent R. Nielsen, René Andersen, Petri Helin. (Ikke benyttet: Steen Mølbye)

FCK-Ikast, kampprogram