Ugen der gik (16/2019)

SJÆLDEN KEEPER-UDSKIFTNING
Udskiftningen af Jesse Joronen mod FC Midtjylland var vores 12. gennem tiderne. Den seneste faldt for lidt over et år siden, da Robin Olsen blev skulderskadet ude mod Hobro og også blev afløst af Stephan Andersen.

Jesse Joronen


"Jeg prøvede at fortsætte, men til sidst måtte jeg alligevel give op," lød det ærgerligt fra Jesse, som dog lige ville nåede at sætte N'Doye & Jonas op til det tredje mål med et langt udspark, inden han overlod pladsen mellem stængerne til Stephan. Jesse forventer selv, at han er klar igen inden længe.


SILBERBAUER SER FREM TIL SÆSONPREMIEREN
Som du kunne høre i vores julekalender-podcast er Michael Silberbauer rejst fra Schweiz til Canada for at blive cheftræner i den nye klub Pacific FC, hvor han på kort tid skal bygge et helt nyt hold.

I et længere interview med Nordjyske Stiftstidende fortæller han bl.a., at det helt som forventet er en stor men også spændende udfordring. Blandt andet er truppen stadig ikke helt på plads, og han er heller ikke sikker på, om klubbens stadion er klar til sæsonpremieren den 28. april.

Hvis man kaster et blik på Silberbauers foreløbige trup, springer et enkelt navn i øjnene - canadisk-japanske Issey Nakajima-Farran, der engang gjorde det onde mod os. I sæsonpremieren i juli 2007 scorede han i sidste minut FC Nordsjællands sejrsmål til 1-0, da de for første gang nogensinde slog os på hjemmebane. Det var ellers tæt på, at Jesper Christiansen udlignede i tillægstiden, så ærgrelsen var stor i den københavnske lejr. Også hos Silberbauer!

Silberbauer


Men lige nu er han glad og fortrøstningsfuld ovre ved den canadiske Stillehavskyst - og vi krydser fingre for succes i den nye Canadian Premier League, der kun består af syv hold, mens de største canadiske klubber fortsat stadig i den amerikanske Major League Soccer.
 

VINGAARD TIL HB KØGE
Martin Vingaard har været klubløs siden udløbet af hans kontrakt med Tampa Bay Rowdies ved udgangen af 2018. For at holde formen vedlige begyndte han for nylig at træne med i HB Køge, der trænes af Morten Karlsen, hans tidligere klubkammerat i FC Nordsjælland.

Den 34-årige midtbanespiller har nu skrevet kontrakt med sjællænderne resten af sæsonen, hvor han får trøje nr. 6. Han kan få debut på lørdag, når HB Køge møder topholdet Viborg FF. Et godt gæt er, at holdkammeraterne - ligesom i bl.a. FCK - vil kalde ham "Vin", for HB Køge råder i forvejen over tre Martin'er i truppen...

Martin Vingaard
Vingaard præsenterer sin nye trøje på sin Instagram


U19 SPILLEDE 2-2 I LYNGBY
Skærtorsdag eftermiddag spillede U19 2-2 i Lyngby efter at have været bagud to gange. Alexander Hjælmhof og Tobias Pedersen scorede målene. Se highlights her.

Holdet var uden U18-landsholdsspillerne Ahmed Daghim og Muamer Brajanac, der var til en træningsturnering i Portugal. I den første kamp mod Mexico startede begge inde, og Ahmed scorede to gange i de første seks minutter i den danske 3-1-sejr. I den næste kamp mod Frankrig, som Danmark tabte 1-2, blev de indskiftet i de sidste 20 minutter. I den tredje og sidste kamp mod Portugal startede begge igen inde, og Ahmed scorede på straffe et kvarter før tid, da Danmark tabte 1-2.

Næste opgave i U19-ligaen er hjemme mod AGF på lørdag kl. 13 på KB's anlæg.


FLOT U17-TRIUMF I PORTUGAL
U17 vandt i påsken en international turnering i Portugal, som du kan læse mere om her.

De møder også AGF på KB's anlæg på lørdag med kickoff kl. 15.30.


TRE UD AF FIRE FOR B1903 OG KB
Begge vores moderklubber havde to kampe på fire dage i ugen der gik, og det gav tre sejre og et nederlag.

Skærtorsdag vandt B1903 2-0 hjemme over NB Bornholm, og 2. påskedag tog de i Fælledparken og slog Skjold 3-2. KB tabte Skærtorsdag 1-4 hjemme til PI Fodbold, men vandt 2. påskedag 3-1 over IF Føroyar.

Efter 19 af de 26 runder i Københavnsserien ligger B1903 nr. 8 i nogenlunde sikker afstand fra bunden, mens KB ligger nr. 11 blandt de 14 hold, hvor to rykker ned. Derfor var sejren over Føroyar ekstra vigtig, da de ellers ville være gået forbi KB i tabellen.

På lørdag kl. 13 tager B1903 hjemme imod FB, mens KB skal til Bornholm og møde Rønne fB.


OLDBOYS ONSDAG
De gamle drenge var ikke i kamp i påsken, men spiller onsdag kl. 19.30 mod Allerød i Frederiksberg Idrætspark.