Kampreferat: En kæmpe holdpræstation

Dame N'Doye blev dobbelt målscorer og Carlsbergs Man of the Match, men en gedigen og helstøbt holdpræstation satte de forsvarende mestre godt og grundigt på plads.

Zeca var tilbage efter karantæne og startede i stedet for Thomsen, og ellers var det samme 11, der vandt søndagens DERBY. FCM havde Onuachu tilbage fra karantæne, og Sviatchenko var også blevet klar siden deres OB-kamp.

Farvel til en legende
”Tsunami” bragede ud over de velbesøgte tribuner, lige inden Niels Chr. Holmstrøm gik på banen for at sige farvel som mangeårigt bestyrelsesmedlem og i stedet blive optaget i Legends Club af bestyrelsesformand Bo Rygaard. Et vemodigt øjeblik, for selv om Holmstrøm først blev sportsdirektør i FCK i 1999, har han som passioneret KB’er været tæt på klubben siden 1992. Og vi er også stadig nogen, der husker ham bombe mål for KB i gamle dage, inden han senere blev træner for begge vores moderklubber.

Bo Rygaard og Niels-Chr. Holmstrøm

Intens start på GULD-DUELLEN
Det var tempo og intensitet i opgøret fra første fløjt, hvor vi kom godt ud og viste god bevægelse og sikkerhed i boldomgangen, selvom gæsterne fik kampens første store tilbud allerede efter fem minutter. Evander sled sig fri i feltet og sendte et fladt skud meget tæt forbi den fjerneste stolpe, men vores forsvar forgæves gjorde opmærksom på en overset offside tidligere i opspillet til chancen.

Vores første tilløb til noget kom efter 12 minutter, da Wind med en fremragende firsttimer sendte Skov til baglinjen, men Jesper Hansen dykkede forudseende ned og snuppede indlægget, inden det nåede Fischer helt inde foran mål.

Viktor Fischer

Fischer testede til gengæld Hansen med et godt langskud efter 18 minutter efter godt forarbejde af Boilesen og Zeca, og især den tilbagevendte kaptajn var sammen med Falk her og der og allevegne på den centrale midtbane og bremsede et utal af midtjyske opspil.

Bjellands første FCK-mål
Midt i halvlegen, da vi pressede mere og mere på, trak N'Doye sig fornemt fri i venstre side af feltet til en kæmpe chance, men sparkede centimeter forbi den fjerneste stolpe. Man fornemmede tydeligt, at det her kunne blive endnu et af mange målrige opgør mellem de to mandskaber, men spørgsmålet var, hvem der først ville komme på tavlen.

Det besvarede Bjelland efter 26 minutter, da vi snød dem på en dødbold. Fischer tog et kort hjørne til Falk, fik den igen ved baglinjen og slog et indlæg, som Hansen slog lige ud til Bjelland, der satte hovedet på og tegnede sig for sin første scoring i FCK-trøjen!

Bjelland fejrer sit første mål i FCK-trøjen

Da sitrede tribunerne med de mange veloplagte FCK-fans, der havde varmet godt op til braget med fanfester rundt om på tribunerne eller ude i Fælledparkens dejlige forårsvejr.

N'Doye slog til
Jakob Poulsen forsøgte fra distancen i den anden ende, og Onuachu var også lige ved at slippe fri, inden Bjelland clearede, så vi havde dem på ingen måde nede i sækken. Og lidt efter den halve time fik de det første af en række lange Kian Hansen-indkast, og det blev lidt uroligt i vores felt, da Sviatchenko fik afsluttet i to gange, men begge gange blokerede Bjelland.

Han leverede også et klasseindgreb lidt efter, da Onuachu for en gangs skyld havde snydt Vavro og sat kurs ned mod vores felt, men minuttet efter kom lange Paul alligevel på skudhold fra spids vinkel efter en fin Allansson-stikning bagom vores forsvar - men sendte bolden i sidenettet.

Netop som de var ved at få et lille overtag, udfordrede Fischer i deres felt og fik hjørne, som i første omgang blev clearet til endnu et. Det blev til gengæld ikke ekspederet langt nok væk, så N'Doye samlede op midt i feltet, vendte rundt og bankede bolden i nettet mellem med- og modstandere i det tætpakkede felt.

Rasmus Falk og Dame N'Doye

Tre minutter før pausen skal vi prise os lykkelige for midtjysk uskarphed, da Sviatchenko headede et langt indkast i en blød bud over Joronen og på overliggeren - hvorefter Evander smed bolden ind foran, og en Sparv-afslutning blev blokeret tæt under mål - hvorefter Sviatchenko afsluttede fra spids vinkel, men Joronen - halvt liggende på stregen - afværgede med en benparade!

Jesse Joronen redder på stregen

Det siger sig selv, at en reducering her ikke havde været lige så sjov for os at gå til pausen med som 2-0!

FCM bedst lige efter pausen
Efter pausen fortsatte FCM også de gode takter, som de sluttede 1. halvleg af med, selv om Jonas Wind tegnede sig for halvlegens første afslutning efter Falk havde kørt en kontra - men Jesper Hansen reddede hans forsøg.

Ellers stod der mest FCM på spillet, og Onuachu headede meget tæt forbi på et Jakob Poulsen-indlæg, som Bjelland og Boilesen ikke kom op til. Efter en times tid måtte Joronen også i aktion på et Onyeka-skud, efter Evander fikst havde spillet ham med hælen.

Kort forinden havde Joronen været en tur i græsset til behandling, men han gik stadig og tog sig lidt til ryggen, så midt i halvlegen måtte han overlade målet til Stephan Andersen.

N'Doye-aktion i verdensklasse
Men - på det tidspunkt havde N'Doye netop afgjort kampen - efter et langt udspark fra netop Joronen! Den bjørnestærke senegaleser tacklede bolden i duel med Sviatchenko, og Jonas Wind prikkede den kvikt tilbage N'Doye, der elegant trak sig fri af Scholz og kanonerede kuglen ind bag en chanceløs Jesper Hansen.

En aktion i verdensklasse af N'Doye, der bare bliver ved og ved, kamp efter kamp...

Dame N'Doye

Kort efter målet burde Fischer have øget til 4-0, da han slap fri i venstre side af feltet, men han tøvede lige en anelse for længe og blev tacklet.

Der er lang vej endnu...
Det var det nærmeste vi kom en scoring i resten af kampen. Midtjyderne havde ikke meget mere at skyde med, og vi havde ikke de store problemer med at køre sejren hjem i det sidste kvarter, mens fansene festede og fejrede til... ja, undskyld, den store guldmedalje.

Der er selvfølgelig lang vej endnu, og der er sket mærkeligere ting i fodbold end at et hold smider otte point på seks runder. Men når man banker de nærmeste rivaler 3-0 i egen hule - og måden det skete på - så må man godt begynde at drømme. F.eks. om en sejr i Farum på mandag!