Robert Mudrazija

Kampreferat: 2-2 i testkampen på Olympia

1.421 tilskuere til en træningskamp er ganske pænt, og de to fangrupper sørgede for en fin lydkulisse omkring kampen, hvor vi kom godt fra start med en scoring på vores første afslutning efter fem minutter. Varela kom til baglinjen og lagde fladt ind foran, hvor Daramy firsttimede bolden i nettet.

Jubel efter Daramy-scoring
Daramy tiljubles efter 1-0-målet. Foto: FCK.DK


Helsingborg præsterede dog kort efter også at score på deres første forsøg, da Wanderson afsluttede i feltet, og bolden ramte en forsvarer på vejen og snød Frederik Ibsen.

Begge hold spillede friskt til, og midt i halvlegen var Fischer tæt på at bringe os i spidsen, da han fik en pasning af Daramy, men overplacerede sin afslutning en anelse, så bolden strøg tæt forbi. I den anden ende fik en god, gammel Superliga-bekendt Rasmus Jönsson også en stor mulighed, men også han sendte bolden forbi.

Men da uret ramte den halve time, viste Nicolaj Thomsen hvordan det skal gøres, da Fischer spillede ham fri i feltet, hvorefter han passerede Kalle Joelsson i Helsingborg-målet.

Fischer og Thomsen
Fischer og Thomsen efter sidstnævntes scoring til 2-1. Foto: FCK.DK


Resten af halvlegen dominerede vi, og Daramy var centimeter fra at øge, da han efter et hurtigt ryk i feltet kom på skudhold og sendte bolden på overliggeren. Inden pausen var han også lige ved at spille Fischer helt fri, men stikningen i feltet blev en anelse for hård.

Men alt i alt mange fine takter, herunder også fra den kun 18-årige canadier Antonio Romeo Rocco, som vi i dagens anledning havde lånt i HB Køge. Han dannede midterforsvar med Bjelland, der planmæssigt udgik i pausen sammen med Fischer, hvorefter Boilesen rykkede ind i centerforsvaret med Rocco, og Pierre Bengtsson kom ind på backen. Oppe foran kom Muamer Brajanac ind for Fischer.

Antonio Romeo Rocco
Antonio Romeo Rocco. Foto: FCK.DK


Desværre fik Rocco en uheldig rolle kort efter pausen, da han nedlagde en fri Helsingborg-spiller i feltet – i en situation, hvor der burde have været dømt offside på svenskerne. Men straffespark og direkte rødt til canadieren betød 2-2 ved Wanderson – og at vi måtte spille det meste af 2. halvleg i undertal. I stedet rykkede Kvist ned i bagkæden ved siden af Boilesen, og undertallet kom selvfølgelig til at præge vores tilgang til spillet.

Helsingborg var da også nærgående flere gange, men manglede generelt skarphed i afslutningerne – og med til historien hører bestemt også, at Frederik Ibsen tog hvad han skulle. Midt i halvlegen var det tid til aftenens anden 18-årige lånespiller, da Halmstads Ervin Kurtulus afløste Boilesen. Også Felix Winther kom ind for Falk, da han havde spillet færdigt for i dag.

Edvin Kurtulus
Edvin Kurtulus fra vores samarbejdsklub Halmstads BK. Foto: FCK.DK


Hjemmeholdet kom stadig til lidt i ny og næ, men vi havde okay styr på defensiven. 12-13 minutter før tid kom sidste bølge af planlagte udskiftninger, da Varela, Mudrazija og Daramy blev afløst af Ludvig Henriksen, Jonathan Canto og Alexander Hjælmhof.

I allersidste minut fik Helsingborg et farligt frispark lige uden for feltet, men Ibsen greb dødbolden ud, og kort efter fløjtede den svenske dommer for sidste gang.