Olympia i Helsingborg

Helsingborgs IF ser frem til comeback i Allsvenskan

Torsdagens træningskamp er Helsingborg IF's sidste testkamp, inden de den 31. marts gør comeback i Allsvenskan efter to sæsoners fravær med en hjemmekamp mod IFK Norrköping.

Fornuftig pre-season
Klubbens pre-season ser fornuftig ud bedømt på resultaterne, for HIF er ubesejrede i otte testkampe:

  • 1-1 mod FC Helsingør
  • 2-2 mod OB
  • 2-0 over Östers IF (Superettan)
  • 3-1 over Trelleborgs FF (Superettan)
  • 2-1 over Lillestrøm SK (Elitedivisionen)
  • 2-0 over FC Moutier (schweiziske 2. Liga Interregional)
  • 3-0 over IFK Värnamo (1. Division södra)

Med al respekt må det siges at være modstandere af lidt blandet kvalitet, som gør det svært at vurdere præcis hvor holdet står i forhold til at skulle i gang med Allsvenskan.

Danskere og danske kendinge
Som det fremgår mødte man et par danske hold i de første kampe, og der er også både danske spillere og Superliga-kendinge i HIF's spillertrup.

Anders Randrup har en fortid i Brøndby, AC Horsens og FC Vestsjælland og også var en tur om IF Elfsborg, inden han kom til Helsingborg sidste år. David Boysen kom også fra IF Elfsborg til denne sæson, og han har endnu flere danske og udenlandske klubber på sit CV: AB, Lyngby (i tre omgange), Viborg og Brøndby i Danmark samt Roda og Beitar Jerusalem-

Alexander Farnerud indledte karrieren hjemme i Landskrona, men var siden omkring Strasbourg, Stuttgart, Brøndby, Young Boys og Torino, inden han spillede for Häcken indtil sommeren 2017. En knæskade i sommeren 2017 betød dog, at parterne ophævede kontrakten i efteråret 2017, men et år senere følte han sig klar igen og skrev under med Helsingborgs IF før 2019-sæsonen.

Rasmus Jönsson fik sin fodboldopdragelse i Helsingborgs IF, inden han skrev under med Wolfsburg, hvor AaB hentede han i 2014 efter først at have haft ham på lån. Siden spillede han et par år i OB, inden han vendte tilbage til Helsingborg i 2018.

Rasmus Jönsson og Andreas Cornelius


Andre profiler
Klubbens største nuværende profil kommer ikke i kamp mod os, for Andreas Granqvist er med det svenske A-landshold, som han har repræsenteret 81 gange. Klubben råder også sidste sæsons Superettan-topscorer Andri Rúnar Bjarnason, der er noteret for fem A-landskampe for Island, men vi er ikke helt klar over, om han er med landsholdet i denne omgang.

Ud over Boysen og Farnerud, der begge var kontraktfrie, har Helsingborg også lejet den offensive midt Kundai Benyu fra Celtic, som har spillet to landskampe for Zimbabwe, samt købt angriberen Noel Mbo fra engelske Gillingham.

Cheftræner Per-Ola Ljung
Helsingborgs IF trænes af 51-årige Per-Ola Ljung, der i november 2016 overtog efter klublegenden Henrik "Henke" Larsson, da HIF rykkede ned for første gang i 23 sæsoner efter et par dramatiske playoff-kampe mod Halmstads BK.

Den første kamp endte 1-1, efter Halmstad havde udlignet på et selvmål fem minutter før tid. I den anden kamp kom HIF foran i det 82. minut på et mål af Henke Larssons søn Jordan, men eks-FCK'eren Marcus Mathisen udlignede på straffe i det 87. minut - og scorede sejrsmål til 2-1 i det 90. minut!

Ljungs første sæson gav kun en midterplacering i Superettan, selv om holdet i starten fulgte nogenlunde med topholdene. Sidste år kom de til gengæld ikke for godt i gang, men omkring halvvejs i turneringen rykkede de op i Top 2 og endte med at vinde rækken forholdsvis sikkert og sikre tilbagevenden til Allsvenskan.

Verdens flinkeste mand
Sidst, men absolut ikke mindst, kan vi forhåbentlig få lejlighed til igen at hilse på verdens flinkeste mand - Álvaro Santos, som i dag er tilknyttet HIF, hvor han indledte sin udlandskarriere efter han forlod Brasilien i 2000.


>> Hør også vores julekalender-podcast med Álvaro