New York City FC-FCK

Kampreferat: God generalprøve

Som Ståle varslede på forhånd stillede vi med det hold, der starter mod om en uge - eller i hvert fald tæt på. Det var derimod New York City FC's første træningskamp, så de stillede to forskellige hold i de to halvlege, og begge med en blanding af erfarne og mindre erfarne folk.

For første gang under træningslejren blæste det lidt op, og der faldt endda også lidt regn under kampen, der blev spillet oppe i Abu Dhabi, hvor New York City-holdet har sit hovedkvarter. Men forholdene var nu ikke værre end på en almindelig dansk forårsdag, så det var måske en passende ramme for den sidste generalprøve inden "forårspremieren" næste søndag den 10. februar mod OB.

Allerede efter få minutter fik New York City et frispark lige uden for feltet, men Matarrita sendte bolden i sidenettet - og det var egentlig deres eneste forsøg, indtil få minutter før pausen, hvor Joronen var ude i fuld længde efter et skud fra Maxi Moralez, der ville være gået forbi alligevel.

Nej, det var ikke i offensiven, amerikanerne havde deres styrke denne dag. Men de var godt organiseret og stod lavt og kompakt i store dele af halvlegen, men det lykkedes os dog nogle gange at finde hullerne og komme til afslutninger.

Efter en halv snes minutter lagde Bjelland f.eks. en fornem fremlægning, som N'Doye brysttæmmede i feltet og var helt fri, men formåede ikke at liste bolden forbi Brad Stuver i New York-målet.

N'Doye misser en chance mod New York City FC

Ti minutter senere fik Robert Skov den første dødbold-mulighed uden for feltet i højre side, men sigtekornet var ikke helt indstillet endnu, og bolden drønede i det nærmeste sidenet.

Lidt efter den halve time var N'Doye søgt ud på kanten og smed et hårdt indlæg ind foran, som en helt fri Pieros stødte over mål med knæet, men flaget var korrekt oppe for offside. Mere tvivlsomt var det, da Falk lidt efter blev hægtet i et gennembrud lige omkring kanten af feltet, men dommeren lagde bolden tilrette lige uden for og ikke ende på 11-meter pletten. Denne gang sendte Skov dog bolden langt over mål.

N'Doye fik en ganske god skudchance lige uden for feltet efter en amerikansk fejlaflevering, men fik ikke rent træf. Det fik den tidligere AC Horsens-spiller Sebastien Ibeagha heller ikke, da han midt for eget mål blokerede et Skov-indlæg og styrede bolden lige i ansigtet på sin målmand, som dog kom på benene igen.

Men både han og de ti markspillere kom ikke ud til 2. halvleg, hvor træner Torrent valgte at sende 11 andre på banen - deriblandt Jesus Medina, der for et års tid siden var tæt på et skifte til FCK, men i stedet valgte New York-klubben.

Han lå på en lidt uvant rolle helt fremme som spidsangriber, og selv om der også var andre udmærkede spillere på holdet nu, så havde amerikanerne sværere ved at følge med i det tempo, som vi satte i spillet.

Carlos Zeca

Kort inde i halvlegen måtte Thomsen udgå efter at hans skulder var hoppet af led, men heldigvis kom den hurtigt på plads. I stedet fik Jonas Wind chancen på venstre kanten, indtil vi lidt senere sendte Bengtsson og Kvist ind for Boilesen og N'Doye, hvorefter Jonas gik op foran med Pieros.

Uden at sprudle og vade i afslutninger sad vi solidt på begivenhederne, og Pieros fik også bolden i nettet efter 8-9 minutters spil, men igen var flaget korrekt oppe for offside. N'Doye sendte kort efter et langskud tæt forbi, men vi skulle hen til de sidste tyve minutter, før vi for alvor blev farlige.

Godt et kvarter før tid blev et godt Skov-indlæg i sidste øjeblik clearet tæt under mål, og med 12 minutter igen fik vi et nyt frispark en 25-30 meter fra mål - efter Ben Sweat noget voldsomt havde nedlagt Jonas Wind. Og denne gang lynede det fra Robert Skovs venstrefod, og han hamrede dødbolden i netmaskerne!

Robert Skov i aktion mod NYCFC

Kort efter spillede Kvist Pieros fri til skud i udkanten af feltet, men bolden blev blokeret til hjørne. En forsvarer headede bolden ind på Bjelland, så den lidt tilfældigt studsede ud i feltet, og her stod Skov klar til at svinge venstrefoden igen - og så var Jeff Caldwell chanceløs i New York-målet.

Fem minutter før tid - hvor Daramy og Daghim havde afløst Skov og Falk - hamrede Ankersen også et god skud ind bag Caldwell efter at have fået en af flere gode Bjelland-fremlægninger ude i højre side, men til hans store ærgrelse var flaget oppe for en hårfin offside.

Peter Ankersen

Men 2-0 - og indsatsten i det hele taget - var absolut også godkendt på en dag, hvor vi stort set ikke gav en eneste chance væk. Dermed har vi holdt nullet i alle vinterens fire testkampe, og det er ikke den værste ballast at have med. nu hvor det bliver alvor i Superligaen.