Mohamed Daramy

Kampreferat: Endnu en fin præstation, selv om målene manglede

Ståle og trænerteamet havde som ventet ændret på en del pladser, og der var fem nye i forhold til søndagens start-11’er mod Astana. Gæsterne kom i den p.t. stærkeste opstilling, men manglede dog et par spillere, der er blevet skadet her i opstarten. På den konto måtte vi også stadig undvære Fischer, men Bjelland var klar til kamp for første gang siden hans skade i slutningen af efteråret.

Begivenhedsløs første halvleg
Det blev en relativt rolig åbning på kampen, og vi skulle hen til der var spillet et kvarters tid, før Jonas Wind havde vores første afslutning, som dog sad lige på keeper Oscar Jansson.

Pieros headede forbi efter et hjørne kort før den halve time, men det var ikke meget, der kom på chanceblokken i de første 45 minutter. Først et par minutter inden pausefløjtet var Jonas ved at overliste Jansson med et listigt hovedstød, men det sneg sig tæt forbi mål.

Stigende dominans efter pausen
I pausen udgik Bjelland planmæssigt og blev afløst af Vavro, mens man ventede 15-20 minutter med de næste udskiftninger.

Mens spillet var mere ligeligt fordelt før pausen, satte vi os efterhånden mere og mere på kampen og pressede Örebro godt tilbage - men de stod også lavt og kompakt og gav ikke meget rum at spille i.

Skov slap med skrækken
Efter en god times tid fik Robert Skov en fin stikning i dybden, men uden for Örebro-feltet blev han voldsomt nedlagt af Oscar Jansson, der kom glidende ud med knopperne forrest og sendte Robert på en gevaldig kolbøttetur og hårdt ned i græsset. Dér frygtede man både ben- og nakkebrud, men heldigvis slap han med skrækken. Han tog også selv frisparket, man bankede det lige i muren.

Jansson fik korrekt direkte rødt, men med vores accept fik de lov at sætte reservekeeperen inde uden at tage en markspiller ud. Det er ikke altid dommerne tillader det hernede, men det er jo kun en træningskamp, hvor trænerne helst vil spille 11 mod 11, og sådan blev det også denne gang.

Kort efter kom vores næste udskiftninger, hvor Thomsen, Falk og Daghim afløste Daramy, Skov og Boilesen. Sidstnævnte havde spillet højre back, og den plads fik Ahmed Daghim nu lov at prøve kræfter med. Men vores spilovertag var efterhånden så markant, at han mest lå som højrekant - og efter kampen sagde Örebro-træner Axel Kjäll med et smil på læben at det næsten føltes som om de var ti mod elleve, selv om de altså var fuldtallige…

Pieros tættest - bolden ramte overliggeren
Tyve minutter før tid kom vores og kampens bedste tilbud, da Pieros fra nært hold og i fuld fart headede et Daghim-indlæg på overliggeren - uheldigvis ramte han selv stolpen, da han kolliderede hårdt med reservekeeper Karlsson og slog albuen. Men efter lidt behandling kunne han heldigvis også rejse sig og fortsætte.

Tættere kom vi ikke, selv om der var udmærkede tilbud - Thomsen headede et indlæg lige på keeperen, som lidt efter måtte bruge det yderste af neglene for at forhindre endnu et Pieros-hovedstød i at studse i netmaskerne. Herefter fik Falk et par gode muligheder i feltet, men sendte dem forbi det svenske mål, så det endte som det begyndte.