Thomas Thorninger

Thorninger: Man kan se, at Ståle og David har spillet under Roy

17 spillere har gennem årene repræsenteret både FCK og AGF, og Youssef Toutouh bliver nr. 18, når han får debut får århusianerne. En af dem, der nåede mange kampe for begge hold, er Thomas Thorninger, som vi har talt med om søndagens opgør i Telia Parken.

"Jeg må jo indrømme, at jeg ikke følger så meget med længere. Jeg ser lidt highlights på TV engang imellem, men jeg kommer kun på stadion, når min søn skal derind. Men der er da optimisme i Aarhus i øjeblikket, selv om der jo heller ikke skal så meget til efter de senere år," lyder det med et smil fra Thomas.

"Men det er jo sjovt, at det er Ståle mod David, for jeg nåede jo at spille med dem begge to. Der var lidt mere fest og farver over David dengang, og jeg kan da huske, at jeg fik lært ham lidt om forskellige champagne-mærker. Men i dag har han jo en lidt anden tilgang og har travlt med fodbold hele tiden... det er ikke som os andre, der bare går og hygger sig og drikker vin."

Her skal vi nok lige indskyde, at Thomas i mange år har arbejdet i vinbranchen, så det er ikke fordi, han KUN sidder hjemme i Risskov og smager på druerne...

"Man kan godt se, at både David og Ståle har spillet under Roy Hodgson. Det ser i hvert fald ud til, at de begge har taget flere ting med. Stabiliteten, at der ikke skal være ubalance i holdet og så videre - det bærer tydeligt præg af den mentalitet, Roy indførte, da han kom til FCK. AGF scorer bare ikke så mange mål i år, men David kan jo bare ringe, hvis han vil have nogle gode råd," griner Thomas.

Thorninger i FCK Allstar-kampen i 2017
Thorninger i FCK Allstar-kampen i 2017

I maj 2017 så vi, at Thomas stadig kan sparke til en bold, da han - ligesom Ståle - spillede med i "FCK All Star-kampen" i anledning af vores 25-års jubilæum. Heldigvis da, for ligesom Ståle har Thomas også haft hjerteproblemer:

"For cirka fem år siden var jeg ude på en løbetur, hvor jeg simpelthen havde så tunge ben, at jeg næsten ikke kunne løbe. Da jeg satte mig hjem i sofaen, hamrede hjertet afsted, og det viste sig, at jeg også havde hjertearytmi og måtte igennem en ballonoperation. Det er vist desværre ikke så usædvanlig for fodboldspillere, og der er nok flere rundt med det, end man lige tænker på. Men det var da et tegn på, at jeg havde løbet meget i karrieren," fortæller Thomas, der fyldte 46 for nylig.

Han holder sig stadig i gang med det runde læder, selv om det vist bliver mere og mere "hyggebold":

"Nej, vi er ikke så godt kørende, der må aflyses nogle kampe engang imellem på grund af manglende fremmøde..."

Stort fremmøde får vi forhåbentlig på søndag kl. 16, når hans to gamle klubber tørner sammen igen, men Thomas' fodboldhjerte er splittet:

"Jeg ønsker det bedste for begge hold, så jeg håber på en uafgjort," slutter Thomas Thorninger diplomatisk.

- - - - - - - -

Alle husker Thomas' suveræne indlæg til Zumas saksespark - men her genopfrisker vi lige alle Thomas' 23 egne mål for FCK i Superliga og Europa fra perioden 1998-2001!

Vi har desværre ikke hans pokalmål: ét i Kolding i 1999 og hele fire, da vi slog Vejen 5-1 i 2000. Har du Vejen-målene på VHS, må du meget gerne kontakte os på historie@fck.dk - så kvitterer vi med en FCK polo-shirt!


Her på nipserstat.dk kan du se en oversigt de Superliga- og europæiske kampe, hvor han scorede for os.