B1903-KB

Ugen der gik (uge 41)

B1903-KB 1-1
Lørdag tog vi til B1903's anlæg for at overvære "moderklub-opgøret" mellem B1903 og KB i Københavnsserien (KS). Det er ikke første gang, de to klubber tørner sammen efter FCK blev etableret i 1992, men det er nogle år siden sidst, eftersom B1903 har været helt nede og vende i Serie 2. Men nu er de tilbage i KS, som er rækken under Danmarksserien. Højere må de to klubber ikke komme pga FCK-overbygningen, ligesom de ikke deltager i Pokalturneringen.

B1903-KB


FCK TV bringer senere et indslag fra den meget underholdende kamp, der sluttede 1-1, men sagtens kunne være blevet 2-2 eller 3-3. KB kom foran efter et kvarters spil ved Peter Rønning på et flot langskud, men otte minutter før pausen udlignede Christian Fritze, da han fra spids vinkel dundrede bolden op i nettaget efter et hjørnespark.

De to klubber ligger stadig lige omkring nedrykningsstregen, og på lørdag kl. 13 spiller B1903 ude mod Føroyar ude på Kløvermarken, mens KB får besøg af KFUM lørdag kl. 13.45 på Frederiksberg Idrætspark.


FCK'S FØRSTE HOLDLEDER
Blandt tilskuerne til kampen var bl.a. F.C. Københavns første holdleder i 90'erne, Paul Sedam. Han kommer ellers ikke så tit på anlægget, bortset fra klubbens årlige traditionsfest, som du kan se en masse billeder fra her med flere gaml... undskyld, TIDLIGERE B1903-profiler.

Vi benyttede i øvrigt lejligheden til at spørge Poul om et emne, der har optaget "trøje-fetichister" i en del år: hvorfor spillede vi i røde trøjer i hjemmekampen mod Linfield i 1993? Havde irerne kun hvide trøjer??

Poul mente, at det dengang var sådan i UEFA, at hjemmeholdet skulle skifte, hvis trøjerne lignede hinanden - ikke udeholdet, som vi er vant til det i dag. Men han var ikke sikker, så lad os lige tage det forbehold, inden vi render med "fake news"!

Det kunne dog forklare, hvorfor vi yderligere tre europæiske hjemmekampe ikke spillede i hvidt:
28.09.95 mod Hradec Kralove (helt i blåt)
13.08.98 mod FK Qarabag (helt i sort)
30.07.03 mod Sliema Wanderers (helt i sort)

Poul Sedam
Bag Poul Sedam taler B1903-holdleder Steen Johansen i telefon. Mange kender også Steen som en af "dørvogterne" ved spillerporten, da han til vores hjemmekampe holder styr på alle bolddrengene.


PIOTR OG STORM
Tirsdagens træningskamp mod HIK gav også et hyggeligt gensyn med vores tidligere spiller Piotr Haren, som nu er cheftræner i Hellerup-klubben - og har vores tidligere ITU-træner Torben Storm i trænerstaben.

Piotr spillede i KB i ungdomsårene og gjorde sig første gang bemærket, da han 18 år gammel scorede to gange i en pokalkamp mod Brønshøj i august 1988, hvor han scorede to gange. Han fortsatte i KB, men kom ikke med i over i FCK-truppen i 1992. I stedet spillede han nogle år for Frem og Lyngby, inden vi hentede ham i 1998, hvor det de næste tre sæsoner blev til 51 kampe - og en enkel scoring i en pokalkamp ude mod Svendborg.

Piotrs søn Lucas Ravn-Haren spillede i øvrigt også med for HIK, og gamle folk på Østerbro-egnen husker, at Piotrs far Janusz Haren spillede for B.93 i 70'erne... så det er en familie med gode fodboldgener!

Torben Storm er still going strong som 72-årig og har også en (lidt fjernere) fortid som spiller i KB og repræsenterede desuden AB og B1901. Som træner var han bl.a. i KB i 1986-87 og blev senere assistenttræner for Morten Olsen sammen med Peter Bonde.

Torben Storm og Piotr HarenU20-LANDSHOLDET
Carlo Holse og Mads Roerslev fik fuld spilletid, da Danmarks U20-landshold i onsdags slog Rusland med 3-0. Et Carlo-indlæg før til russisk selvmål, hvorefter han selv scorede til 2-0 og lagde op til 3-0-målet.

Morten Hjulmand startede også inde, og da han og et par andre gik ud i 2. Halvleg, kom bl.a. Luka Racic ind. Han var også lige ved at score på et Carlo-indlæg, men headede lige over.

Lørdag mod Sverige startede både Mads, Carlo og Niclas Vesterlund inde (og Luka Racic med anførerbindet). Carlo var (ifølge DBU's facebookside) involveret i flere offensive aktioner før pausen, dog ikke 1-0 målet kørt før pausen.

Midt i 2. Halvleg vendte Sverige dog kampen til 3-1-føring på otte minutter.

Morten Hjulmand kom også ind, og senere udgik både Vesterlund og Rakic.


MADS BIDSTRUP PÅ GUARDIANS "NEXT GENERATION"
Den engelske avis The Guardian udpeger hvert år 60 af de meste talentfulde spillere i verden i en given årgang, og i år er man nået til årgang 2001. Her er Mads Bidstrup med på listen - sidste år var Victor Jensen med. I Danmark samarbejder The Guardian med Jyllands-Posten om udvælgelsen.

Tillykke til Mads med den fine hæder og fortsat held og lykke i RB Leipzig!

Mads Bidstrup
Mads Bidstrup i en reserveligakamp mod FCN i oktober 2017


U19-LANDSHOLDET
Christoffer Monty er med U19-landsholdet til EM-kvalifikation i Estland sammen med eks-FCK'erne Mads Bidstrup (RB Leipzig) og Victor Jensen (AFC Ajax).

Monty fik dog ikke spilletid, da Danmark indledte med 0-0 mod Finland i onsdags og lørdag vandt 3-0 over Estland (bl.a. på mål af Victor).


U17-LANDSHOLDET
Jacob Haahr startede inde (med anførerbindet), da U17-landsholdet spillede 1-1 med Tyskland i lørdags. Emil Lund Antonsen kom ikke på banen.

Mandag mødtes holdene igen, hvor Tyskland vandt 2-1. Denne gang startede Emil inde og blev afløst af Jacob efter 75 minutter.


OLDBOYS KLAR TIL DM-SLUTSPIL
KB/FCK's Oldboys gik ubesejret gennem turneringen for KBU/SBU, da de fredag aften vandt 3-1 over FA2000. Facit blev 50 point for 16 sejre og 2 uafgjorte, og holdet sluttede 13 point foran Stenløse på andenpladsen.

På lørdag kl. 15 gælder det en playoff-kamp mod vinderne af Lolland/Falster-rækken, Nykøbing FC, på deres hjemmebane NFC Anlæg Nord. Vest for Storebælt skal vores "evige rivaler" AC Odense de næste to lørdage spille ude hhv. hjemme og mod Mejrup GU (fra Holstebro) om en plads i den landsdækkende DM-finale.