Peter Ankersen og Viktor Fischer

Kampreferat: På sejrskurs igen

Tre dage efter den hårde kamp mod FC Zenit leverede løverne en fantastisk præstation igen, og i store dele af kamp blev nordsjællænderne spillet ud af brættet - alligevel blev sejren "kun" 2-1.

Falk var tilbage på den centrale midtbane, så Thomsen rykkede ud på venstre kanten og Fischer op i angrebet i stedet for Pieros. Ellers var det de samme, der startede torsdag aften mod Zenit. Nordsjælland havde Strunck med i stedet for skadede Damsgaard, og desuden startede Jacob Steen Christensen i stedet for Mohammed Kudus.

Inden kampen var der blomster fra Niels Chr. Holmstrøm til Kim Christensen, der nu officielt har takket af som aktiv spiller og helliger sig målmandstræner-jobbet 100 %.

Kim Christensen og Niels Chr. Holmstrøm

Fuld fart fra første fløjt
Der var ikke træthed at spore, da løverne blev sluppet løs foran de ca. 22.000 tilskuere, hvoraf en del havde taget turen direkte fra CPH Playday i Fælledparken til Øvre Unibet, der (også) var fyldt godt op.

Vi fik hurtigt et solidt spilovertag og en perfekt åbning på kampen, da Skov efter ti minutter snittede et Fischer-hjørne i nettet.

Kort efter var Falk også ved at heade den ind, da Nicolai Larsen sparkede et målspark lige ud i hovedet på ham. Bolden havde retning mod netmaskerne, indtil Larsen kastede sig og gik glip af et par hundrede tusinde views på nettet, som han også sikkert gerne var fri for.

Solid københavnsk dominans
Hovedstødsmål af Skov OG Falk... der er også grænser for, hvad man kan forlange i én og samme kamp. Men et par mål mere inden pause, det kunne man godt forlange, når man så hvad vi kreerede de første 45 minutter. Sprudlende, veloplagt, fantasifuldt - men bare ikke effektivt, når det kom til afslutningerne.

Efter en halv times tid - hvor Boilesen havde sparket på ydersiden af stolpen via en modstander - dominerede vi fuldstændig, og FCN havde endnu ikke haft et skud på mål. Siden fulgte en kort periode, hvor vi ikke holdt presset, så de kom lidt op og spille på vores halvdel, men så strammede vi grebet frem til pausen.

Først spillede Fischer og Skov en fremragende 1-2, hvorefter Fischer spillede den fremstormende Ankersen fri i feltet, men han prikkede den tæt forbi den fjerneste stolpe, hvor N'Doye lige akkurat ikke nåede frem. Og i halvlegens sidste minut tæmmede Skov fornemt et langt skift fra venstre og kom helt fri, men overplacerede skuddet.

Robert Skov

Thomsen-stolpeskud, inden FCN slog til
Fra 2. halvlegs start trykkede vi igen godt på, og Skov rykkede uimodståeligt i højre side og fandt Thomsen i feltet, men ak... han bankede bolden på stolpen, fik returbolden og skød med venstre ind på en forsvarer, og Falk sendte den næste returbold langt over.

Det var nærmest forhekset, det mål. Deres, altså... ikke vores. Første gang de slap frem til noget, der lignede en chance, så sad udligningen der nemlig. Jacob Steen Christensen lagde skråt tilbage i feltet til Andreas Skov, der stod temmelig fri og resolut sparkede bolden fladt ind ved nærmeste stolpe. Et skud, Joronen nok skulle have afværget, men måske blev han snydt af, at Bjelland stod tæt på skudlinjen, men trådte et skridt tilbage for ikke at ramme bolden.

Det gav gæsterne blod på tigertænderne, og de næste 4-5 minutter var vi lidt usikre i spillet, mens de pludselig kom frem over stepperne. Det blev dog kun til et Jonathan Amon-hug lige over mål, før vi fik det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Viktor Fischer

Ankersen og Fischer bragte os i front igen
Ankersen rykkede i højre side, spillede Skov og fik bolden igen og tog den med ind i feltet og lagde så en vidunderlig pasning til Fischer, der strøg mellem to mand og sparkede bolden ind mellem benene på Nicolai Larsen.

Forrygende. Forløsende. Og fortjent!

Nu havde vi igen fat i taktstokken og sørgede for at resten af kampen forløb på vores præmisser. Helt rolig er man jo aldrig, når man kun fører med en enkelt pind, men Nordsjælland kom aldrig rigtig til noget, der lugtede af udligning.

Indskiftede Pieros fik en god chance midt i feltet, men skuddet blev blokeret, og mod slutningen måtte Ankersen se en afslutning afværget tæt på målstregen af Viktor Nelsson. Tættere var vi altså heller ikke på at lukke og slukke, men stor credit til holdet for at have lært af Zenit-kampen, hvor vi ikke på samme måde holdt hovedet holdt og kørte den hjem uden at blive sat under pres.

Peter Ankersen

Vi trak fra i toppen
Med weekendens resultater øgede vi afstanden lidt i toppen af tabellen, inden vi kan nu se frem til tre udekampe i tre turneringer: Viby i Sydbank Pokalen på torsdag, Vendsyssel i Superligaen på søndag og Bordeaux i Europa League næste torsdag.