N'Doye og Boilesen jubler

Kampreferat: Ottende sejr i træk

Rasmus Falk var ikke blevet klar efter den skade, der tvang ham ud i pausen af søndagens derby, og i stedet startede Jan Gregus – ellers var det samme hold. CSKA havde fået Gyasi klar, som udgik i den første kamp, og i forsvaret erstattede Bodurov den karantæneramte Chorbadzhiyski.

CSKA stillede denne gang op i en 4-4-2 med både Gyasi og Marides fremme, men efter vores 2-1-sejr i Sofia var de også tvunget til at skulle frem og score. De kom dog ikke buldrende fra start, men det gjorde vi heller ikke, men vi kontrollerede kampen udmærket, men manglede lidt præcision på den sidste tredjedel af banen, så vi ikke for alvor blev farlige i feltet.

N'Doye på pletten midt i halvlegen
Efter det første kvarters tid var kampen præget af mange boldtab på begge sider - og en del hårde bulgarske frispark, der bl.a. indbragte Pereira et gult kort - men midt i halvlegen tog kampen den drejning, som hovedparten af de ca. 10.000 tilskuere havde håbet på.

Nicolaj Thomsen fik bolden midt på deres banehalvdel, trak ned mod feltet og spillede N'Doye helt fri med en flad stikning, og senegaleseren sparkede den sikkert forbi Cerniauskas. Bulgarerne protesterede heftigt for offside, og når man så gengivelsen på TV, var der ikke megen tvivl om, at de havde en sag. Den burde linjedommeren have vinket.

Jubel efter N'Doye-scoring

Det siger sig selv, at scoringen bekom os vel, i modsætning til hvis de var kommet foran. Men egentlig ændrede det ikke så meget i deres gameplan, for 1-0 havde ikke været nok, så de var stadig tvunget til at skulle score to gange, selv om det så "kun" fremtvang forlænget spilletid.

Halvlegen udviklede sig dog uden nævneværdige chancer i de to felter, indtil tillægstiden, hvor Bodurov fik en fin hovedstødschance på et CSKA-hjørne, men via Skov gik bolden til endnu et hjørne, som ikke førte til mere.

Tæt på 2-0, inden det blev 1-1
Kort efter pausen headede Boilesen forbi på en dødbold, og i den anden ende havde et nærgående skud, som Joronen dog havde set ville gå forbi.

Vi var ikke helt overbevisende i denne periode af kampen, men efter en halv snes minutter lignede det 2-0, da Fischer tog et par træk uden for feltet og spillede N'Doye helt fri til scoring, men denne gang gik flaget for en offside af den mere hårfine slags.

Viktor Fischer

Minuttet efter trak det også op til 2-0, men N'Doye prøvede selv at lobbe bolden ind fra lang afstand i stedet for at spille den helt fri Thomsen. Netop derfor var der en ekstra kold spand vand, at bulgarerne kort efter udlignede, da de for første og eneste gang splittede vores forsvar med en flad Maurides-fremlægning mellem Bjelland og Vavro, hvorefter indskiftede Da Silva udplacerede Joronen.

Mere skulle der ikke til for pludselig at skabe ny spænding i en kamp, som vi ellers virkede i komfortabel kontrol med. Men CSKA lugtede blod, og det blev lidt uroligt i en periode, hvor Maurides også skovlede en ganske god skudchance over mål fra kanten af feltet.

Straffen for ikke at markere N'Doye...
Ståle sendte Kvist på banen i stedet for Gregus, der også løb rundt med et gult kort fra 1. halvleg, og heldigvis varede det ikke længe, før vi igen kom foran. Efter 64 minutter tilkæmpede N'Doye sig et hjørne, som Fischer sendte ind over, og N'Doye udnyttede at bulgarerne helt undlod at markere ham, så han ret uhindret kunne heade bolden ind til 2-1.

Dame N'Doye

Bulgarerne gav dog ikke op, men fortsatte med at jagte et resultat, men stadig uden at skabe så meget, at man for alvor blev nervøs. Men en udligning til 2-2 havde jo åbnet kampen helt op igen, så credit til drengene for at holde hovedet koldt og køre sejren hjem.

Kodro fik de sidste minutter for Skov, og i tillægstiden delte N'Doye og Pieros et stort og varmt bifald fra fansene. N'Doye for endnu engang at levere - både som målscorer og i spillet ude på banen, hvor han som altid var en pålidelig targetman med mange fine afspil til kammeraterne - og Pieros for sin første optræden i denne sæson efter den skade, der har holdt ham ude i lang tid.

Det ottende sejr i træk var en kendsgerning, men der er fortsat ikke tid til at hvile på laurbærrene. Søndag eftermiddag venter ubesejrede AGF i Aarhus, og sent her til aften stod det definitivt klart, at Atalanta B.C. venter i play-off allerede i næste uge.