Rasmus Falk

Ståle: Det vigtigste var at komme videre

"Vi går altid på banen for at vinde, men det vigtigste var trods alt at komme videre i Europa. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at præstationen i dag var utilfredsstillende i lange perioder," sammenfattede Ståle dagens 1-1-kamp mod KuPS.

"Vi havde god kontrol defensivt, men udnyttede ikke vores boldbesiddelse til det vi gerne ville. Der bliver for mange dumme boldtab, og det var præcis det, de lurede på at udnytte. Det gør så med et kvarter igen, og det var vel kun deres tredje afslutning i alt i de to kampe tilsammen. Det betyder selvfølgelig en anden gameplan, for scorede de et mål mere, er de sandsynligvis videre. Men jeg er meget tilfreds med spillernes reaktion, da de kom bagud og blev testet hårdt både fysisk og mentalt. Men siden får KuPS ikke flere chancer, mens vi selv får 3-4 stykker ud over straffesparket."

"Vi klarede den, men vi ved godt, at vi stadig har et stykke vej at gå med et halvt hold, der skal helt op i gear af forskellige årsager. Vavro og Sotte startede forsigtigt op efter skader, N'Doye og Kodro ankom sent og skal først træne og spille sig i form, det samme gælde Bjelland, og Fischer kommer fra VM. Det siger jeg ikke for at undskylde noget, men det er bare en del af forklaringen på, at vi mangler noget overskud. Og så er det en balance for os at bruge disse spillere uden at få skader. I dag havde det f.eks. været ideelt, hvis N'Doye og Kodro kunne have spillet lidt mindre, men sådan gik det altså ikke.

"Nu skal vi til Island, og Stjarnan er nok et hold på niveau med Valur, der var tæt på at slå Rosenborg ud i går. De er nok nogenlunde på niveau med KuPS, men nu koncentrerer vi os i første omgang om at restituere og forberede os til Hobro-kampen på mandag. Vores mål er jo at komme videre i Europa hver runde uden at miste terræn i Superligaen, mens vi får holdet helt op i gear. Det arbejder vi hårdt på hver dag," sluttede Ståle.