25 år siden: Ny spænding i toppen

I dag for præcis 25 år siden måtte vi skuffende nøjes med 2-2 hjemme mod Lyngby, og det bragte ny spænding i guldkampen.

Inden denne fjerdesidste runde førte vi med tre point foran Brøndby og fire foran OB, og netop disse to hold skulle vi møde på udebane i de efterfølgende runder. Men hjemme mod Lyngby - som lå sidst i slutspillet med 3 point for 10 kampe - skulle vi bare vinde.

Midtvejs i 2. halvleg så det også fint ud: vi førte komfortabelt 2-0, mens det stod 0-0 i AaB-Brøndby og OB-AGF. Lars Højer bragte os foran midt i 1. halvleg på et straffe, som blev begået af Henrik Lykke (senere FCK'er) mod Brian Kaus, og efter 55 minutter øgede Iørn Uldbjerg til 2-0, da han tæmmede et indlæg og fra spids vinkel hamrede bolden op i nettaget.

Jubel i PARKEN, og løverne var for alvor på guldkurs med et øget forspring i toppen - men ak... først kom Brøndby foran i Aalborg, så kom OB foran mod AGF - og værst af alt: vi smed vores to-måls føring! Først reducerede Anders Nielsen efter 74 minutter, da en Allan Kuhn-fremlægning snød vores offside-fælde, og efter 83 minutter headede Henrik Lykke - som Lyngby havde smidt op i angrebet i jagten på point - udligningen ind bag Palle Petersen. To mål på ni minutter, efter Lyngby kun havde scoret fire gange i de foregående 10 kampe...

I slutminutterne kunne det være gået helt galt, da Kenneth Wegner styrede et indlæg op på egen overligger, og Lyngby-angriberen Henrik Jørgensen var alene med Palle Petersen. Heldigvis fik vi det ene point, men både Brøndby og OB vandt, så vores forspring skrumpede ind til 2 hhv. 3 point, inden vi skulle møde dem begge på udebane.

Politiken-overskrift

Og husk, at en sejr kun gav 2 point dengang, hvor man i øvrigt også halverede pointene efter grundspillet og nulstillede målscoren. TIPS Bladet beregnede, hvordan dette bestemt ikke var til vores fordel: