Pieros jubler efter sit mål til 1-1

Kampreferat: Ku' være gået bedre - og værre...

Flot kulisse i fantastisk forårsvejr
Temperaturen sneg sig op over 20 grader på en af forårets smukkeste og varmeste solskinsdage, og over 28.000 mødte op til sæsonens femte Derby. Vi var uden småskadede Erik og Santander, men til gengæld var Pieros tilbage efter sin skadepause.

Fans i Telia Parken


Jens Maae måtte vente et par minutter med kick-off, indtil røgen fra lægterne var dampet af, men det var stadig lidt tåget for jeres udsendte, da Brøndby chokstartede med en scoring efter halvandet minut. Er det ikke femte gang i sæsonen, vi har lukket et hurtigt mål ind? 

Blå-gul chokstart
Lüftner fik ikke clearet med hovedet, og Brøndby spillede os simpelthen tynde, da Fisker fandt Mukhtar i højre side, Vavro nåede ikke at blokere hans flade indlæg, og inde foran løb Wilczek bag Ankersen og sparkede enkelt bolden ind.

Det slog dog ikke holdet ud, og snart lagde vi tryk på Brøndby-forsvaret og fik et par hjørnespark - og en god skudchance til Skov, der snød et par mand uden for feltet, men måtte se Rønnow parere afslutningen.

Efter et kvarters spil frygtede man dog det værste, da Brøndby fik et halvtyndt frispark mindre end en meter uden for vores felt. Det lignede, at Lüftner spillede bolden, og Wilczek faldt over bolden - men Mukhtar slikkede sig om munden, mens vores spillere var rasende over, at muren næsten skulle helt ned på kanten af målfeltet. Tyskeren skruede dog dødbolden lige forbi, og Stephan var også ude ved stolpen og følge den til dørs.

Stærk københavnsk periode
Men hurtigt fik vi tag i spillet igen og forhindrede Brøndby i at komme buldrende på den sædvanlige måde. Pieros var tæt på at få foden på et fladt Fischer-indlæg ind ved forreste stolpe, og fra nu af dominerede vi markant resten af halvlegen.

Der blev som sædvanlig givet og taget i alle dueller, og flere tacklinger lænede sig op af et gult kort, men Jens Maae nøjedes med at tale sig ud af situationerne.

Derby-view over Telia Parken i smukt solskin


Midt i halvlegen gik Brøndby over til at spille en ren 4-4-2 i stedet for deres sædvanlige diamant, så Tibbling og Mukhtar lå på kanterne, og Nørgaard og Fisker centralt

Omkring den halve time blev spillet lidt stillestående i en periode, hvor vi kørte bolden meget rundt nede i bagkæden og havde svært ved at sætte spillet, men vi beholdt initiativet og tvang dem til at løbe meget på boldjagt - og når de havde den, virkede de ikke specielt komfortable med den. Tibbling og Fisker blev også advaret inden for samme minut, da de selv efter Jens Maaes målestok gik for hårdt til stålet i et par dueller. 

Fischer var lige ved at sende Pieros afsted på en friløber, men flaget gik for en hårfin (nogle ville sige tvivlsom) offside, og ti minutter før pausen skabte Skov en rigtig god skudchance til sig selv, men hamrede bolden forbi den fjerneste stolpe.

Pieros plaffede
Men bedst som det trak op til en blå-gul pauseføring, fik vi udbytte af den solide dominans. Thomsen sendte Boilesen til baglinjen, og han slog den perfekt til bageste stolpe, hvor Pieros hoppede højere end Jung og - som en anden Corner eller Santander - pandede bolden ind, før Rønnow nåede derover.

Pieros header 1-1 ind
Pieros header Boiles indlæg ind til 1-1


Vi sluttede halvlegen af med en stor kontrachance, hvor Fischer var lige ved at spille Pieros fri, og et udmærket skud af Thomsen, som tvang Rønnow til en god redning.

Løverne gik bestemt til pausen med "momentum" efter den kolde dukkert i indledningen!

Chancerig indledning på 2. halvleg
Der var kun spillet 50 sekunder af 2. halvleg, da Ankersen fra spids vinkel bankede bolden på stolpen, efter Skov havde spillet ham til skud! Ellers var det dog Brøndby, der kom bedst ud efter pausen i et forsøg på at præge kampen på deres måde i stedet for at afvente hvad vi fandt på. Indskiftede Lasse Vigen fik kort efter en stor chance, da han fik plads til at trække på tværs i feltet og trykke af, men måtte nøjes med hjørne. Det hjørne ramte Boilesen i ryggen, og nærmest stående på målstregen prikkede Pukki bolden på stolpen!

Nogle minutter efter satte Lüftner foden på et fladt Jung-indlæg fra venstre og var tæt på at banke den ind under egen overligger, hvor Stephan dog kastede sig og viftede den væk. Mukhtar fik også en god hovedstødschance midt i feltet, men headede lige på Stephan, og pludselig lignede det en helt anden kamp.

Stephan Andersen
Stephan når lige at afværge Lüftners "forsøg"


Rodet sidste halve time
Efter en times tid begyndte vi dog at få fat igen og flytte spillet længere frem på banen, men der manglede præcision i indlæggene, og samtidig havde Fischer ikke sin bedste dag, mens Pieros begyndte at kunne mærke sine tre ugers kamppause.

Spillet bølgede frem og tilbage, og Zeca var som sædvanlig her og der og alle vegne - og tog sig også tid til nogle deciderede lækkerier i boldomgangen, så forståeligt at han blev kåret til Carlsbergs Man of the Match.

Zeca - Carlsbergs Man of the Match
Zeca - Carlsbergs Man of the Match


Godt 20 minutter før tid rykkede Skov stærkt forbi et par modstandere, men fik ikke rigtig afsluttet, og i stedet kom Brøndby minuttet efter til en kæmpe mulighed for at komme i front. Wilczek stod helt blank på et indlæg fra højre, men den ramte ham vist på knæet eller skinnebenet og endte i Stephans handsker i stedet for i det nærmest tomme mål. Dér var marginalerne med os!

Jonas Wind afløste Thomsen med et kvarter igen, og Fischer tog venstrekanten, og selv om begge mandskaber stadig kæmpede indædt for sagen og sejren, var spillet mere rodet end flot, og efterhånden kneb det også med at skabe chancer. 

Ståle og Zorniger dirigerer tropperne


Flot milepæl for Kvist
Med fem minutter igen kom Kvist på banen og rundede dermed kamp nr. 400 for Byens Hold - en imponerende præstation, som ikke bør stå i skyggen af, at han i øjeblikket er henvist til at være indskiftningsspiller.

Carlo Holse fik også de fire tillægsminutter for en træt Pieros, og bortset fra at Fischer var ved at komme fri til skud i de døende sekunder, skete der ikke alverden i de to felter - og altså slutfacit 1-1. En sæson uden Derby-sejr... det kunne næsten ikke være værre. Det skulle da lige være, hvis havde tabt alle fem!