Kampreferat: Et lille "kunststykke"

Det begynder at ligne noget! Med den femte sejr i træk - den tredje i træk på udebane - halede vi lidt mere ind på FC Nordsjælland, der rejste tomhændede hjem fra Helsingør og nu "kun" har et forspring på 6 point inden slutspillet. Og a propos Nordsjælland, så var det vores første sejr på kunstgræs i fem år - så man kan vel tale om et lille "kunststykke"...

Afrettet skud sendte Silkeborg i front
Efter en begivenhedsløs indledning på kampen kom hjemmeholdet foran efter en halv snes minutters spil på et skud fra Rodic, der nok var gået forbi - eller endt i Stephans handsker - hvis ikke Vavro instinktivt havde prøvet at blokere det med foden, så det studsede i en blød bue over Stephan og i netmaskerne.

Det var dog noget nær det eneste, Silkeborg skabte før pausen, men vi skulle hen til omkring den halve time, før vi fik udbytte af det pres, vi lagde på silkeborgenserne efter deres scoring. Lidt for ofte manglede den sidste præcision i vores pasninger, og de forreste folk løb også offside en del gange,

Fortjent FCK-føring ved pausen
Midt i halvlegen var der dog optræk til københavnsk fuldtræffer efter hjørne, da en forsvarer reddede en Santander-afslutning tæt på stregen, og Vavro også forsøgte sig uden held. Men to minutter efter pausen gav et nyt hjørne gevinst. Forsvaret fik ikke clearet ordentligt, Boilesen headede bolden ind mod mål, og Lüftner dirigerede med hovedet bolden hen over Peter Skov Jensen til 1-1.

En enkelt giftig Silkeborg-kontra kunne lidt efter have endt værre - set med vores briller - hvis de var kommet til afslutning, men ellers fastholdt vi en massiv dominans og spilovertag på deres banehalvdel. Tre minutter før pausen firsttimede Fischer fornemt på et Ankersen-indlæg midt i feltet, men en lynrefleks fra Skov Jensen forhindrede et føringsmål.

Det kom dog inden pauseteen, da Santander trak på tværs uden for feltet, og da Flinta tøvede med at gribe ind, tog han chancen med et fladt skud, som Skov-Jensen ikke nåede ned til, før det var for sent.

Et absolut velfortjent føringsmål at gå til pause på - og så var spørgsmålet om vi havde lært af Helsingør-kampen, at man ikke skal række modstanderen en lillefinger, når man har overtaget og føringen. Svaret faldt hurtigt og godt: vi fortsatte det høje tryk og tillod dem ikke at komme i gang!

Fortsat dominans - men tredje mål manglede
Kort ind i halvlegen burde en 3-mod-1-kontra have kastet mere af sig, men Fischer kom for langt til baglinjen og hans indlæg blev blokeret, inden det nåede ind til Santander og Pieros. Kort efter skød Falk tæt forbi efter kvikt opspil via Santander og Fischer, der serverede bolden lige for fødderne af Falk, da han kom flyvende ind i feltet og resolut trykkede af.

Men vi blev ved at jagte 3-1-målet. Fischer afsluttede resolut på en pasning fra Santander, men igen reddede Skov Jensen stærkt, og kort efter sendte Fischer et dykkende frispark i nettaget, mens uret rundede en time.

Det trak op til en scoring, der kunne lukke kampen i god tid - men nej... først mistede Falk bolden, da Santander havde headet ham fri i feltet på et langt indkast, og så brændte Pieros lidt af en direktør, da han for få meters afstand headede forbi på et Santander-indlæg fra baglinjen.

Stod det virkelig stadig kun 2-1? Ja, forunderligt nok... men vi holdt stadig presset godt oppe på deres halvdel, så man sad ikke ligefrem med livet i hænderne og frygtede en udligning. Men man ved jo aldrig!

Chancerne faldt dog stadig nede i den ende, hvor vores mange fremmødte fans havde lidt af en fest og forlængst havde afgjort den vokale kamp på lægterne. De så flere tilløb til chancer og en pænt stor kontramulighed, hvor Pieros dog kiksede den afgørende pasning på tværs.

På et sjældent Silkeborg-hjørne fik Mikkel Vendelbo hovedet på, men headede over mål, og også Vatsadze fik sendt et hovedstød mod mål, som dog ikke voldte Stephan problemer. Men det kunne lige passe, at de nu var ved at melde sig ind i kampen!

Pieros slog sejren fast til sidst
Det skete dog ikke, for på en lang Ankersen-fremlægning kiksede Flinta helt sin tæmning, så han i stedet spillede Pieros helt fri, og denne gang svigtede cyprioten ikke og hamrede sit 14. sæsonmål i nettet.

Mod slutningen var Gammelby nærgående med et skud, der tog ydersiden af den ene stolpe, og helt inde i overtiden var Vendelbo også tæt på, men Ankersen parerede hans afslutning. Men skulle Fischer ikke have haft vores første straffe nogensinde i Silkeborg, da han i slutsekunderne blev revet ned af Flinta i udkanten af feltet? Men OK, vi gemmer det til en anden god gang, når vi har mere brug for det.

3-1 i Silkeborg og dermed slut på grundspillet. 10 kampe tilbage - og pludselig kan vi selv afgøre bronzekampen ved primært at slå FCN i de to indbyrdes opgør. Men lad os nu bare tage én kamp ad gangen - og på tirsdag ved vi, hvilken den næste bliver!